1e ronde tienkamp TataSteelChess

Faustocoppi
Faustocoppi
Jan 20, 2012, 10:36 AM |
0

Een verschrikkelijke eerste dag; begon met het missen van de trein, en daarna wachten op de verkeerde trein. Uiteindelijk veel te laat in Beverwijk. Helse fiestocht tegen de wind met snijdende hagel in het gezicht opweg naar Wijk aan Zee. Huilend kwam ik aan bij de inschrijving, bang niet meer mee te mogen doen. Gelukkig had ik in de trein de geest om te bellen dat ik onderweg was, gelukkig had iemand dat opgeschreven en gelukkig was mijn deelnemersplek nog niet verkwanseld. Ik mocht nog meedoen, als een soort joker. Er moest nog een poule voor me gevonden worden. Na een uur zenuwslopend wachten werd ik ingedeeld in groep 8E. Dat is een klasse hoger dan vorig jaar. Aangekomen bij Cafe de Zon bleek met een groep 8E echter geen rekening gehouden te zijn. Geen plaats meer. Met de nodige consternatie werden tafels, stoelen, borden, stukken en klokken bij elkaar geschraapt en ergens tussen gestopt. Uiteindelijk kwam ik terecht op het podium van de zaal. Tussen de deelnemers van groep 7, de elite van Cafe de Zon.

Vervolgens een ontzettend slechte partij gespeeld. Het is eigenlijk dapper dat ik het lef heb die hier te tonen.

plop. Na de partij redelijk tot rust gekomen. M'n kamertje in hotel Sonnevanck valt niet tegen. Het gestrande schip  is indrukwekkend. Het is halfacht. Ik ga wat eten scoren, misschien wel een beroemde echte schaker spotten. Daarna mentaal voorbereiden op morgen. Groep 8 is het dus toch nog geworden. Toch een stapje hoger dan vorig jaar. Als een soor Helmond Sport dat naar de eredivisie promoveert zal ik maar zeggen. Als ik die vervelende nul maar weg krijg.