Naar 3 uit 7

Faustocoppi
Faustocoppi
Jan 27, 2012, 9:03 AM |
0

De rustdag van gisteren gebruikt voor contemplatie. Waarom heb ik 4 x verloren? Los gezien van het feit dat de tegenstanders beter speelden dan ik. Antwoord 1: hoogmoed. En antwoord 2: gemakzucht. Of om het gristelijk te zeggen: ik was helaas niet doof genoeg voor Lucifer en Belfagor. (aka: se7en is een sterke film). Vervolgens de vraag; waarom heb ik 2 x gewonnen? Los van het feit dat m’n tegenstanders minder fotuinlijk waren dan ik. Doorzettingsvermogen en moed. Daar had ik het prachtige en verlaten noordzeestrand tussen Wijk aan Zee en Catricum voor om over na te denken. Ik ben daarvoor beloond met een paar blaren en een pijnlijke rug (?).

 

Vandaag mocht ik met wit tegen Jan Verhoeven. Grove grote man met veel goud om z’n vingers en in z’n mond en met een leren hoed op z’n hoofd. Ik had al gezien dat Jan een vriendje is van de valse vlaardinger (zie m’n eerdere blogs) en daardoor nam de strijd vooraf in mijn hoofd te grote proporties aan. In mijn beleving ging het niet alleen tussen wit en zwart, maar tussen goed en kwaad. Dit ging om de oorlog van het Galactisch Keizerrijk tegen de Rebellenalliantie. Jan Verhoeven is Darth Vader. M’n nachtrust werd daar niet veel beter van. Ik was een beetje bang. In het laatste halfuur voor aanvang van de partij ongeveer 4 x naar de toilet geweest. 

 

Op het bord gebeurde dit:

 

 

nu beetje bier en dansen :-)