Nice day in Wijk aan Zee

Faustocoppi
Faustocoppi
Jan 28, 2012, 2:59 PM |
1

Een mooie dag in Wijk aan Zee. M’n liefje kwam me opzoeken in Cafe de Zon. Dat was eerst een beetje onwennig. Voor haar om in zo’n schakende wereld vol met z’n rare schaakmannetjes te zijn. Voor mij omdat ik door een week in solitude me waarschijnlijk als verstokte eigenwijze vrijgezel gedraag. Gelukkig was daar het prachtige en romantische noordzeestrand die ons snel weer samenbracht. 

Over de partij van vandaag ben ik tevreden. Volgens mij heb ik tactisch gespeeld, niet mijn sterkste kant, en daarmee overtuigend gewonnen. Het hoofd van de tegenstander van teveel food for thougt voorzien, waardoor het uiteindelijk plofte.

Tijdens de partij deed zich in de zaal nog een incidentje voor. Natuurlijk, de valse vlaardinger was er weer bij betrokken (zie mijn eerdere blogs). Als die mobiel van Tjibbe tijdens de 4e ronde niet was afgegaan, dan hadden de vlaardinger en ik nu alle twee 4 punten uit 8 gehad. Hij heeft nu 1 punt meer dan ik, van onderaf gezien ben ik zijn enige bedreiging.. Tijdens de ontknoping van mijn partij van vandaag hoor ik hoe hij aan de overkant van het zaaltje met luide stem tegen de wedstrijdleider zegt: “De uitslagenlijst klopt niet. Mijn partij tegen Menno Mulder heb IK gewonnen!” Het is goedgekomen, maar het is een minder wenselijke gebeurtenis tijdens het spelen. 

 

Het partijtje: