"ik weet al waar ik het fout gedaan heb"

Faustocoppi
Faustocoppi
Jan 22, 2012, 9:33 AM |
0

De belangerijkste fout die ik vandaag maakte, of beter gezegd: gisteravond, is dat ik voor het slapen gaan vergat de centrale verwarming uit te draaien en het raam op een kiertje te zetten. Als een duf en broeierig konijn dat te lang z’n eigen adem heeft zitten inhaleren werd ik vanochtend wakker in m’n hotelkamertje. Met een hoofd vol watten nam ik plaats aan de ontbijt tafel waar alles ook net wat minder was dan gisteren. De koffie was kouder het beleg kariger en de servicemeisjes van het hotel wat minder attent. Geen fijne voortekenen voor een soms best bijgelovig mannetje als ik. Maar er waait een snoeiharde wind over Wijk aan Zee. Met man en macht probeert de organisatie tent en vlaggen van het toernooi overeind te houden. Alles wat niet vast zit vliegt weg. En die wind was met mij. M’n eerste partij met wit gewonnen. De vervelende nul is weg.