Equivocar-se en l'estratègia

Equivocar-se en l'estratègia

FreeCat
FreeCat
Jul 4, 2014, 11:36 AM |
4

Després d'un munt d'anys a Chess.com començo el blog. Bàsicament hi inclouré partides meves -totes elles d'Online Chess i la majoria derrotes- amb la intenció de posar sobre blanc i ordenar les idees que em vénen al cap a l'hora d'analitzar les partides. Qualsevol mena de comentaris seran molt ben rebuts, tant les suggerències o correccions com ara els dubtes.

 

Per començar he triat una partida que vaig acabar fa poc, en l'enfrontament entre els equips Independència i Armenian Genocide 100 Years. L'altre equip era molt fort i el meu oponent també tenia més elo que jo (ara en té 1800 llargs). El més curiós d'aquesta partida és que fins a cert moment vaig jugar força bé, assolint un peó d'avantatge i millor posició. Però llavors vaig errar completament l'estratègia a seguir, de manera que el meu oponent no només va anul·lar el meu avantatge sinó que va acabar guanyant la partida.

1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.d4 exd4 4.Cxd4

Obertura escocesa, la meva preferida amb blanques. A partir d'aquí les negres tenen diferents opcions: Cf6, Ab4+, fins i tot la perillosa Dh4.

4... Ac5

 Segurament la millor opció en la meva opinió. Ataca el cavall de d4 i normalment va seguida de 5... Df6, de manera que a més de posar més pressió sobre el cavall de d4 també amenaça el punt dèbil de f2.

5.Ae3 Ab6


Aquesta jugada em va desconcertar. Des de que jugo a escacs -i ho heu endevinat: no fa gaires anys que hi jugo- és la primera vegada que m'he hagut d'enfrontar a aquest moviment. En el moment de jugar vaig considerar-ho un error (allò habitual com he dit és 5... Df6), però més tard he vist que és una jugada teòrica de llibre, a la quals les blanques responen 6.Cf5 forçant l'intercanvi d'alfils.

6. c3

Sobreprotegint el cavall.

6...Cf6 7.CxC bxC 8.e5


 Maniobra molt habitual per part de les blanques quan els 2 cavalls negres es troben a c6 i f6. Fixeu-vos que el meu peó de e4 estava completament desprotegit. 

8... Cd5 9.Axb6 cxb6

He canviat el meu alfil dolent pel seu alfil bo i he debilitat la seva estructura de peons. Per contra, les negres tenen una mica més de desenvolupament.

(CONTINUARÀ...)