Match II Härdfeldt-Berg parti 2

Hardfeldt
Hardfeldt
Apr 18, 2012, 4:04 AM |
0

Det andra partiet slutade med förlust för mig. Frustrerande och lite stressande. Visserligen är det bara parti 2 av 8 men jag vill ogärna spela parti 4 och 5 liggandes på -1, då jag är svart. Det har varit symptomatiskt i mina partier med Berg att de gånger det är skakigt är just när jag spelar svart. Vilket i sig är intressant då svart är en färg jag egentligen har lättare för att spela. Nu när jag funderar på det så har jag nog ännu inte förlorat som vit emot Berg.

Inför parti 3 kommer jag försöka "mala" ner honom. Spela stabilt, utnyttja den fördel jag brukar få i öppningen och definitivt inte nöja mig med någon remiställning. Jag är också spänd på att se huruvida Berg har preppat något som svart, och om han kommer försöka sig på samma variant som i parti 1.