Blog për shqiptarët


  • Timeout

   Ky blog që po hap është për një ankth të të gjithë shahistave për të cilën nuk kemi mundur ende të gjejmë rrugëzgjidhjen e duhur. Mu desh të bëja disa kërkime mbi këtë fenomen dhe të gjej arsyet e sakta të shkakut. Duke nd... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Nov 1, 2014
   • | 959 views
   • | 2 comments
  • World Championship Carlsen-Anand:

   Loja e parë për Titull Kampion Bote 2013 Përballë Carlson që luan me të bardha është Kampioni në fuqi Anand | Read More

   • Mbretnesha
   • | Nov 9, 2013
   • | 1364 views
   • | 13 comments
  • Fitore e pa besueshme

   Kalkulime të pa para ndonjëherë në fundloje. Kundërshtari nuk e priste një Mat edhe pse e shtyti ushtarin duke mos pranuar humbjen. Kjo fitore është nxitje për Ekipin tonë në një nga garat më vendimtare për qëndrim në Ligë.... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Oct 22, 2013
   • | 1273 views
   • | 4 comments
  • Votimi në shah.

   Sapo jam njohur me votimin në Chess.com. Nga 'Help' krijova idenë e funksionimit të kësaj lloj loje. Së pari cdo kush mund të marrë pjesë në një lojë me votime pa ndonjë preokupim të zgjedhë njërin nga ekipet që luan me gurët e ... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Aug 14, 2013
   • | 1634 views
   • | 5 comments
  • Grupi në Facebook

   Ja si funksionon regjistrimi për grupin The Albanians në Facebook. Do te zgjidhni skedën About Me dhe më pas të klikoni linkun Homepage: www.......... Klikoni butonin +1 Add Friend. Nderkohë do të dërgoni mesazh duke klikuar në bu... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Jul 28, 2013
   • | 1452 views
   • | 2 comments
  • Ndihma ndaj debutantëve

   Ne Ekipin The Albanians kemi mundësinë të shtojmë numurin e pjesmarrësve duke ftuar këdo që njohim qoftë në Chess.com ose përmes grupeve sociale në internet. Përvoja nuk është faktor në të njohurit e funksionimit të Chess.com apo... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Jul 20, 2013
   • | 1159 views
   • | 2 comments
  • Shahist me prioritet

   Si në cdo sport dhe veprimtari sportive ka diferencime në mes të pjesmarrësve. Për të zgjedhur një shahist nuk duhen parë meritat në numrin e shumtë të fitoreve apo në renditjen e arritur qe e kam diskutuar në blog në një temë tje... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Jul 16, 2013
   • | 1211 views
   • | 2 comments
  • Spekullimet në renditje.

   Rënditja ne klasifikimet, kudo është një krenari për atë që e zotëron. E llogjikëshme sepse në ndeshjet me ekipin përfaqësues do të ndeshesh me më të mirët në krye të renditjeve. Prej kohësh kam vënë re se në chess.com bëh... | Read More

   • Mbretnesha
   • | Jun 9, 2013
   • | 902 views
   • | 1 comment
  • Shahu 960

   Sipas mënyrës së lojës Shahu 960 duket se ka hyrë vetëm për zbavitje dhe nuk e ka nivelin e shahut të vërtetë Chess Online. Këtë blog po e shkruaj me qëllimin e dhënjes së disa njohurive fillestare për debutantët që nuk e njohin... | Read More

   • Mbretnesha
   • | May 24, 2013
   • | 2937 views
   • | 4 comments
  • Tre gabimet në shah

   Loja e shahut për variacionet që jep dhe pafundësinë e zgjidhjeve nuk mund të ketë rregullsi lëvizjesh. Mund të mësohen shumë lojra të lozura nga shahistët e mëdhenj por përsëri nuk mjafton të ndiqet përvec hapjeve dhe disa varia... | Read More

   • Mbretnesha
   • | May 19, 2013
   • | 1561 views
   • | 0 comments