Ndihma ndaj debutantëve

Ne Ekipin The Albanians kemi mundësinë të shtojmë numurin e pjesmarrësve duke ftuar këdo që njohim qoftë në Chess.com ose përmes grupeve sociale në internet.

Përvoja nuk është faktor në të njohurit e funksionimit të Chess.com apo Ekipit The Albanians por te luajturit bukur dhe me fantazi.

Për të tjerat mund të gjeni ndihmë të pa kursyer nga më frkuentuesit që mund ti gjeni ne cdo moment këtu.

Kam shkëputur një kuti ne të djathtë te faqes kryesore ku gjejmë linket e funksionimit të ekipit tonë.

Cdo linnk ka një funksion te caktuar që na drejton në faqet përkatëse.

Duke filluar nga e majta Faqja Kryesore, Anëtarët, Forumi, Dhomë e Ekipit për te bërë Chat, Lajmet, Vërejtjet dhe Kontakt me Administratorin.

Në te djathtë janë Ndeshjet, Votimet, Fotot, Urgjencat, Ngjarjet dhe një buton që nuk ju a deshirojmë ta klikoni dalja nga Ekipi ynë.Klikimi në Matches ju percjell në një faqe tjetër ku janë te vendosura garat e hapura të rangut Botëror, atij Evropian apo me disa Ekipe të tjera që kanë shfaqur dëshirën për të garuar me ne.

Sic edhe duket në foto mund të klikoni mbi emërtimin për të parë të regjistruarit e deri tanishëm në këtë garë të hapur. Po ju konvenoi pjesmarrja klikoni butonin e gjelbërt dhe do të shikoni vehten përballë nje kundërshtari me një rang të caktuar që ju duhet ta përballoni.

Në foto shikoni WL ose EL 2013 që tregon është një betejë për tu përfaqsuar në Botëror ose Evropian.

40+ tregon minimumin e pjesmarrësve që kërkohet për të nisur beteja.

2 simultantet do te fillojnë njëherësh ku ju keni nderin të lozni si me të bardhat po ashtu edhe me të zezat, që të mos ju ngelet hatri.


Një tabelë tjetër hapet më poshtë ku paraqiten lojrat në progres. Mund te gjeni llojin e garës dhe Ekipin që kemi përballë, numrin e pjesmarrësve dhe rezultatet e deritanishme të kompletuara ne përqindje, dhe ne kollonën e fundit në se Ekipi po shkon drejt fitores apo humbjes. Në foto i kemi të dyja këto mundësi.

 

Ndërsa më poshtë po kësaj faqe gjindet tabela me Garat e Kompletuara. Sic edhe e shikoni Ekipi The Albanians di të ruaj formën e mirë duke fituar të gjitha garat radhasi.

Comments


 • 3 years ago

  Mbretnesha

  [COMMENT DELETED]
 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Po ashtu sic, për tu larguar nga grupi zgjidhet butoni i kuq  edhe për të anaulluar një përfaqsim ne betejat e grupit për arsye të mos konvenimit ndaj kundërshtarit mund të zgjidhni po këtë buton dhe do ta shikoni vehten jashtë beteje.

  Ky largim bëhet para se të kycet grupi nga Admin, i gatshëm për të filluar përballimin e kundërshtarit.

  Nëse beteja nuk ka filluar keni vetëm një mundësi për tu larguar duke njoftuar Admin direkt nga kontakti tek linket.

  Me që arritëm deri këtu do të sqaroj dezertimet apo largimet me apo pa dashje nga beteja.

  Po ashtu sikur në betejat e vërteta në luftë edhe në shah mund të dezertosh pasi përleshja te ketë filluar.

  Për Ekipin është humbje e pikëve por për shahistin shënohet në protokoll. Dezertorët dallohen pra nga kjo shënjë që tregon pas një petulle (0) keni dezertuar nga loja e dytë jo pa qëllim. Foot in Mouth

  Por në këtë rast edhe mund të ndodhë për mungesë vigjilence duke harruar  Innocent  se keni kërkuar të përfaqësoni Ekipin The Albanians dhe kaloni pushimet duke u argëtuar larg PC-së tuaj apo paisjeve të ndryshme që përdoren sot për të lozur shah.

  Mundësia për tu ruajtur nga ky lloj dezertimi është kërkimi Pauzë  i menduar edhe nga Chess. com dhe që paguhet për të ruajtur sinqeritetin e lojtarëvë.

  Për më shumë lexoni tek lajmet (klik News tek tabela e parë) një temë të diskutuar nga anëtarët e grupit për këtë lloj sjelljeje.

Back to Top

Post your reply: