Shahisti dhe komuniteti.

Për cfarë do të shkruaj tani është tejet e rëndësishme.

Nga të gjitha sportet dhe lojrat kerkohet përvoja, zhvillimi i reflekseve por nganjëherë edhe intuita.

Të tjerat veti nuk nevojiten shumë sepse ka trajnerë specialistë që drejtojnë Individët apo edhe Ekipet për të përsosur mënyrat e fitores.

Shahisti bën përjashtim nga ky sistem. Sic e dini trajneri nuk të ndërhyn se si të luash në një lojë të caktuar. Pra, si shahist të duhet të keshë fantazinë dhe inteligjencë të zhvilluar që të arrish fitoren.

Nga kjo dalin një sërë vetishë që karakterizojnë shahistin, si guximi, aftësia për të marrë dhe rimarrë vendime të pamvarura, qetësia personale, komandimi i emocioneve, forca krijuese, bindja psikologjike dhe koncentrimi i lartë.

Sipas disa studiuesve, njerzimi ndahet në tre grupe të cilat janë tipat artistikë, mendimtarë dhe të ndërmjetëm. Mos të përmend me radhë vetitë përkatëse të seilit nga këto grupe po vendos karakterin e shahistit në bashkësinë e tipit mendimtareve për vetë karakteristikat që ai zotron.

Tipat mendimtar një pamje vizuale nuk e marrin si komplekse apo me një sy të tërthortë si tipat artistik, por kanë veti të ndarjes në elementet pëbërse duke i analizuar ato në detaje të imta.

Këta tipat mendimtarë përbëjnë 25% të popullsisë njerzore. (jo të gjithë janë shahistë) Duke konkluduar përsëri në studimet e mësipërme tipat mendimtar janë gjithashtu të vështirë që ti nënshtrohen hipnozës.

Jam interesuar së tepërmi në komunitetet shoqërore ekzistuese në ditët e sotme dhe bëj kërkime të vazhdueshme në fushat e historisë njerzore, lidhjet e tyre me mitollogjitë, legjendat dhe misticitetin e jetës gjithnjë të para në këndvështrimet shkencore dhe të jetës reale pa bestytni.

Përmes kësaj teme dua të marr mendimin e lexuesve të këtij bllogu.

Pyetja shtrohet e thjeshtë se, cili është mendimi i juaj personal në krijimin e një komuniteti përsa i përket gjersisë së veprimeve jetsore të mbështetur në tipin që zotëronjnë shahistat në karakteristikat pozitive të këtyre vetive?

A mundet një komunitet i këtillë, duke u mbështetur në ndershmërinë, moskorruptimin lehtë për interesa vetjake të këtyre tipave të dominojë të gjitha komunitetet e tjera ekzistuese Cool për të frenuar degjenerimin njerzor dhe katastrofat e mundëshme që do të përfshijnë njerzimin në tërsi?

Radhën e keni ju lexues të shkruani, ashtu sic e mendoni këtë subjekt të sapo shtruar këtu!

Comments


 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Lidhur po me këtë temë mu kujtua ngjarja tronditëse e fillimit të viteve 70' kur shahisti Bob Fisher bënte eleminimet e njëpasnjëshme të shahistëve më të mirë të botës duke fituar të gjitha me rezultatin më të thellë 6-0 si me Danezin Larsen, me Korcnoin dhe doli në finalen e qershorit 1971 me Rusin Petrosian.

  Të paprtiurat u reklamuan nga ekipi Rus. Nuk është e mundur një i ri i panjohur të fitojë lehtësisht disa lojra biles të studiuara nga i gjithë ekipi rus (duke përfshirë aty edhe shahistin e famshëm Talin). Kam fjalën për lojrat e azhurnuara që linin pa gjumë rusët në hotelin e rezervuar për ta.

  Nga ky reklamim u dëgjuan edhe fjalët se Bob ka kryer HIPNOZE kundër Petrosjan. Pa le, kur gjetën edhe një mizë të ngordhur gjatë hetimit mbi llampën sipër tavolinës ku zhvillohej loja diplomacitë nuk e lanë pa e përmendur si një rrezik i krijuara nga pala amerikane për të dëmtuar kampionin Rus. Surprised

  Sic e theksova në këtë blog, 75% e popullsisë janë tipa artistik dhe studiuesit ngulin këmbë se të gjithë këta tipa janë që Hipnotizohen lehtë. Vallë a mund të bëhej fjalë se Petrosjan ishte hipnotizuar nga Bob?

  Kurrësesi! Ky ishte një pretekst i pa diskutueshëm për të justifikuar atë humbjen që do të ngelej në historinë e shahut botëror.

  Si mendoni ju i nderuar lexues? A mund të hipnotizohet lehtë një shahistFoot in Mouth

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Në këtë kollonë të bllogut solla studimin e rasteve kur shahistët hyjnë në grupin e mendimtarve që është e kundërta e artistikëve.

  Ja një shëmbull konkret i këtyre tipave artistikë të marrë nga video prezantuese e Chess.com. Personi i ngarkuar të arrinte animacionin ka vizatuar këtë kuti shahu ku ka rrjeshtuar të gjithë gurët ashtu sic për të ishte e bukur në syrin e tij.

  Për fat të keq shahistat irredentohen kur shikojnë cfarë gabimi trashanik është bërë këtu.

  Por kjo spjegohet shumë lehtë pasi për artistin nuk kanë rëndësi detajet por ana sipërfaqsore.

  Mbreti i bardhë qëndron në kutinë e bardhë dhe po ashtu i ziu në kuti të zezë. Biles ka edhe më keq në një vizatim tjetër ku mbretrit nuk janë përballë.

  Duket që të hutojnë kundërshtarin vendosin Mbretëreshat e gjora përballë Mbretërve kundërshar. Surprised

Back to Top

Post your reply: