Spekullimet në renditje.

Rënditja ne klasifikimet, kudo është një krenari për atë që e zotëron.

E llogjikëshme sepse në ndeshjet me ekipin përfaqësues do të ndeshesh me më të mirët në krye të renditjeve.

Prej kohësh kam vënë re se në chess.com bëhen ngritje fallso në klasifikime dhe shpesh jam ndeshur me probleme.

Sipas konkluzioneve te mia, shumë lojtarë kanë nga dy llogari kryesisht një në emrin e vërtetë dhe një të trilluar.

Kjo është e mundëshme duke përdorur dy Çfletues si edhe në shumë Site të tjera në internet.

Njëra prej këtyre llogarive ruhet për të ndihmuar tjetrën dhe kjo me sa kuptoj nuk është në kundërshtim me rregulloret.

Si e kam vënë re këtë gjasë?


Gjatë ndeshjeve vihesh përballë niveleve të ndryshme të renditjes dhe krijon përshtypjen se një i nivelit të ulët do të përballohet pa vështirësi.

Për çudi ndodhesh papritur përballë një rezistence të pa imagjinuar.

Nga ana tjetër përgatitesh për ti bërë ballë një tjetër kundërshtari në renditje më të lartë dhe shikon se ta dorëzon lojën që në fillimin e saj.

Kuptohet lehtë që kjo renditje nuk qënkëka reale.

Prandaj këtu duhet të përqendrohemi pa nënvleftësuar renditjen sepse nuk i dihet se çfare vjen nga pas.

Kamë vënë re gjithashtu se ka edhe spekullime të tjera që janë pak më të sofistikuara, përsa i përkët pikëve.

Kur kam patur simultante me të dyja ngjyrat e gurëve, me të renditurit më të sipërm kam vënë re gjithashtu se në njërën nga lojrat ku kundërshtari është më i dobët e dorëzon menjëherë duke u koncentruar në lojën tjëtër.

Humbja e parë kompensohet nga fitorja e dytë dhe diferenca nuk është e dallueshme në klasifikim.

Një metodë tjëtër për ti marrë kundërshtarit sa më shumë pikë është edhe transferimi i pikëve të fituara nga ndeshja e parë, llogarisë tjetër më të ulët që ke të hapur.

Deri me tani mblodha vetëm rrugët e pa ndershme.

Një nga obsionet e ndershme është të ndryshosh kërkesën tëndë për gjetjen e kundërshtarëve me renditje më të larta dhe duke kufizuar lojtarët e dobët nën nivelin që mban.

Kjo bën qe në cdo fitore të kesh ngritje të menjëhërëshme dhe në cdo humbje të mos kesh rënje të ndjeshme.

Barazimi nuk diskutohet qe të jep gjithashtu shumë pikë.

Një kundërshtar i nivelit tepër të ulët edhe me barazim të heq shumë pikë.

Comments


 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Na ka dalë edhe një ceshtje e re me kampionatin tone kombëtar `I hapur` me te huajt qe kane hyrë me renditje fillestarësh.

   

  Kemi filluar ti nënvleftesojme por ata kane fituar disa ndeshje. Surprised

  Duke filluar vetë i pari nxis te gjithe antarët e grupit tonë të jenë të kujdeshëm me këdoqoftë dhe packa nga klasifikimi që mban në renditjen e Chess.com

   

  Ja që manipulimet nuk mund të ndalen as nga drejtuesit dhe organizatorët  e programeve dhe aplikacioneve në internet.

Back to Top

Post your reply: