Votimi në shah.

Sapo jam njohur me votimin në Chess.com.

Nga 'Help' krijova idenë e funksionimit të kësaj lloj loje.

Së pari cdo kush mund të marrë pjesë në një lojë me votime pa ndonjë preokupim të zgjedhë njërin nga ekipet që luan me gurët e bardhë ose të zinj. Dy grupet e krijuara votojnë përkatësisht lëvizjen e radhes dhe presin deri sa afati të bëjë automatikisht atë lëvizje që ka më tepër votues.

Një lojë tjetër po me votim eshtë kur luhet kundër ndonjë Mjeshtri të Madh nga i gjithë grupi.

"Additionally, in some games the other votes will be shown BEFORE you make a move, and in other games you will not see the other votes until AFTER you have moved."

Sipas rastit, në disa lojra votimet e të tjerëve mund të tregohen para se të bëni lëvizjen dhe në të tjerat ju nuk mund të shikoni votimet e të tjerëve deri sa të keni bërë lëvizjen tuaj.

Interesante eshtë mundësia që i jipet pjesmarrësve për të diskutuar në Publik ku të dyja palët kanë të drejtën si dhe në Team ku ju mund te diskutoni vetëm me njërën palë me të cilët votoni së bashku. Aty mund të sygjeroni strategjinë, apo të jepni ndonjë mendim. (KUJDES këtu: Nuk keni asnjë të drejtë të detyroni apo të bindeni verbërisht urdhërave të "udhëheqësve", sepse humbet idea e votimit)

Të interesuarit mund të shfletojnë Arshivin për të riparë cilat ishin sygjerimet në lëvizjen e caktuar duke klikuar direkt mbi të në tabelën përkatës.

Meqë renditja e juaj nuk eshtë me rëndësi vota eshtë e barabartë në fuqi me kedo qoftë dhe vendi që zë në renditjen e përgjithëshme.

Votimi i juaj nuk u tregohet pjestarëve të tjerë të ekipit.

Përvec votës cdonjëri ka edhe të drejtën për propozimbarazimit ose dorzimit të lojës. Pra edhe ky proces bëhet me votim. 50% mjafton për barazimin dhe 60% e votave për dorzimin.

Comments


 • 2 years ago

  Mbretnesha

  Kanë përfundura dy lojë dhe është gati edhe e treta kundër Katalanasvet.

  Barazimi me anglezët tregoi se kemi forca të përballojmë diferencat në numër të pjesmarrësve.

  Me Sllovakët humbja erdhi si rezultat i strategjisë së dobët që ndërmorëm duke nxjerrë jashtë loje forcat dhe duke pritur se cfarë strategjie do të ndjek kundërshtari që tu përgjigjemi. Kjo gjë ju dha mundësinë e inisiativës, komplet atyre.

  Ndaj anglezve pati gabime të vogla të pa studiuara mirë dhe me lëvizje të përsëritura. Fal edhe gabimeve që anglezët bënë, e loja mori rrugën e barazimit.

  Me Katalonasit duhet fituar po qe se ndjekim një finale të studiuar dhe kuptohemi me njëri tjetrin.

  Përfundimet që duhen riparuar:

  Pjesarrjma sa më e plotë duke i kushtuar vetëm pakëz kohë më shumë.

  Të mos bëjmë lëvizje për tu paraqitur, por ti kushtojmë seriozitet.

  Ti jipet prijoritet sygjerimit dhe të analizohet nga të gjithë sepse ka raste që njëri mund të ndryshojë krejt lojën me një sqarim të bukur të sygjerimit.

  Të ndiqet radha sygjerim, analizim dhe marrje vendimi.

  Kush nuk është i sigurtë le të presë mendimet e kolegëve.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Një komunitet i fortë ka si bazë respektimin e të gjithë antarëve që e plotësojnë qofshin edhe të niveleve të ulta.

  Konkretisht pjesmarrje në garat ekipore pa pjesmarrjen e niveleve të ulta nuk do të arrihet kurr fitorja. Kam vënë re se në shumë gara, nivelet e ulta kanë dhënë fitore më të shumta nga udhëheqja në krye të klasifikimeve.

  Kemi arritur në lëvizjen 34-ërt me sllovakët dhe mardhënjet midis votuesve ende po calojnë.

  Votimi i lojës ka edhe sygjerimin.

  Po qe se ne nuk respektojmë sygjerimet e të tjerëve, e kthejmë votimin padashje, nën një frymë autoritare dhe jo kolegjale.

  Nuk ka asgjë të keqe të jipet edhe arsyeja.

  Kam patur respekt deri më tani për 'olki' nga impenjimi që ka në të gjitha lojrat me votim dhe nuk dua ta humbas besimin.

  Por respekti për bashkëvotuesit shton forcat për luftën për fitore.

  Akuza për përgjegjësi më duket shaka jo e drejtë.

  Mendoni një vendim të marrë nga populli Indian për "përgjegjësinë" që kishte Anand për organizimin e shkëlqyer në vendlindjen e tij.

  Personalisht votoj për herë të parë në këtë sezon dhe nuk dua të shkaktoj as grupazhe dhe as të ul shokët që votojnë rregullisht.

  g3 jam i treti që votova pa patur ndonjë dijeni dhe dhashë mendimin tim për aq sa edhe e studjova situatën.

  Kërkoj të ndërroj qëndrim OLKI për ofendimiet e përsëritura, përndryshe do të largohem jo vetëm nga votimet por edhe nga ekipi.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Edhe pse kanë kaluar muaj nga fillimi i votimit gjëndja është pa ndryshime në difektet që kemi.

  Vazhdohet të votohet në përqindje të ulët.

  Nuk jipen sygjerime, por tregohet një lëvizje ironike sikur të jetë urdhër. LOL

  Po i afrohemi fundlojrave dhe mungojnë konceptet kryesore.

  Në shah mundësitë janë të pafund dhe cdo sygjerim ka kuptimin më vehte. Duhet të votohet sygjerimi që ka konceptin strategjik dhe e mundëshme të mos kalojmë në humbje.

  Në këtë moment kemi nevojë më shumë se kurrë ndihmën nga përvojat e shahistëve me nivele njohje teorike dhe që të jenë në renditjet e sipërme.

  Numri i vogël i pjesmarrësve i krahasuar me kundërshtarët kërkon intensifikim veprimi. Një hyrje për lojë nuk është e mjaftueshme.

  Duhen ndjekur sygjerimet dhe raporti i votimit që të ndërhyhet kur merr drejtim të gabuar.

  Ju lutem rritni ndjenjën e bashkëpunimit!

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Kemi kaluar tashmë në mes lojë në të tre ndeshjet në zhvillim, kundër Anglisë, Sllovakisë dhe Kataloniasve.

  Tani duken qartë taktikat që janë ndjekur dhe strategjitë e palëve. (Y)

  Cilat ekipe janë pozicionuar në sulm dhe cilat në mbrojtje. Kemi hyrë në një fazë me të vërtetë emocionuse.

  Diku diku ka edhe sugjerime që mbartin edhe mendimin me vehte.

  Cilat janë të metat e ekipit tonë në votim dhe si mund ti eleminojmë?

  Pjesmarrja e vogël në numër ndaj ekipeve.

  Me Anglezët 17 ndaj 51-ve.

  Me Sllovakët 16 ndaj 61-ve.

  Me Kalonjasit 15 ndaj 13-ëvet.

  Votimi nuk bëhet i plotë.

  Në përgjithsi lojrat kanë kufizimin e kohës 3 ditë. Në votim është 2 ditë. Pjesmarrësit nuk e frekuentojnë dëndur sic duket dhe votimi ndodh që kapërcehet pa dashje.

  Kemi patur raste me votimin 50% që shkon deri në 70% të pjesmarrësve.

  Kaosi në të votuar.

  Kemi raste që votohet krejt pa u thelluar, vetëm për të plotësuar përqindjen dhe pa patur ndjenjën e përgjegjësisë apo të bashkëpunimit.

  Personalisht kur hyj në chess.com pasi klikoj "Home" kontrolloj mesazhet, aktivitetin e Ekipit dhe të parën lojë që kontrolloj, është ajo e votimit.

  E konsideroj si lojë timen personale të cilën nuk dua ta humb dhe të kërkoj mundësinë më të mirë duke e studiuar në të gjitha elementet. Cool

  Verdikti im.

  Ata pjesmarrës që japin sugjerime dhe mendime duhet të votojnë të parët. Të tjerët pa vlersuar nivelin që mbani në klasifikim individual duhet fillimisht të lexoni se cfarë është sugjeruar dhe të vlersoni në mes dy tre mendimeve më të mira dhe të votoni mundësisht pak para se të mbarojë koha.

  E kam të qartë që ky rregull kërkon ti imponosh vehtvehtes dëshirën dhe pasionin që mban në korrektësinë që ke në jetën e përditëshme.

  Suksese djema! Laughing

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Cilat janë vlerat e lojës me votim? Përse u krijua kjo mundësi?

  Ndërsa lojrat e zakonëshme ndiqen nga hapjet e studiuara në votim marrin pjesë jo vetëm ata që zotërojnë hapjet sipas emërtimeve dhe lëvizjeve të radhës por edhe ata që shikojnë lojën sipas situatave të krijuara. Në ketë rast një teoricien do te vazhdojë ashtu sic e ka mëuar, por jo te vlersojë situatën.

  Mendoj se një i rangut më të ulët mund të shikojë atë që nuk e nuhat ai i rangut superior. Kur kemi të bëjmë me një përqindje të lartë votimi atëhere pse të mos mendojmë se Mjeshtrat e Mëdhenj ndoshta nuk e kanë të saktë një version të lojës.

  Kjo më bën të mos votoj për devotshmëri sepse udhëheqja e di më mirë nga unë. Përndryshe duhet zgjedhur një shahist i vërtetë dhe të tjerët të votojnë për atë. Kundër kujt? Këtu nuk ka pergjigje...

  Mos vallë kështu duhet votuar edhe në politikë?

  LOL, një zezake kishte hypur para ca ditësh në një podium të lartë e xhveshur duke protestuar. "Përderisa Presidenti Obama nuk do të mbajë premtimin unë do te vazhdoj protesten sepse votën ja dhashë atij".

Back to Top

Post your reply: