World Championship Carlsen-Anand:

Loja e parë për Titull Kampion Bote 2013
Përballë Carlson që luan me të bardha është Kampioni në fuqi Anand

Comments


 • 13 months ago

  Mbretnesha

  @armendmulakaj1984

  Vendosja e lojrave në tabela të tilla bëhet me anë të file-it pgn i cili nuk gabon edhe sikur unë ti ngatërroj.

  Kujdes me radhën e vendosjes në Blog. 

  Artikulli i parë qëndron në krye, kurse të tjerat vazhdojnë nga poshtë lartë. :)

 • 13 months ago

  armendmulakaj1984

  lojen e nente e ka fituar carlsen dhe ate ne menyre briliante e e keni shenuar anand-carlsen 1-0 edhe pse lojen e keni paraqitur ne rregull e duke treguar qe carlsen eshte i bardhi.pershendetje

 • 2 years ago

  Mbretnesha

  @shaqir-gaba, bëre mirë që pyete.

  Gara për titull është e gjatë sado që hera e parë që është shkurtuar në 6 pikë për fituesin.

  Si në të gjitha sportet që zgjasin fillohet me nxemjen dhe studimin se cila është përgatitja speciale e kundërshtarit?

  Carlsen nuk hyri me frikë sepse flitej që më parë për sukses.

  Ndryshimi i klimës është një faktor tjetër për përshtatje megjithëse masat ishin përcaktuar që më parë duke zgjedhur edhe temperaturën 22 gradë Celsius për Carlsen si Skandinavik dhe 23 për Anand. kështu që u la në mes 22.5

  Hapjet priten shumë nga të gjithë bota shahistike që mezi pret të shikojnë të rejat.

  Hapjen e bëri me daljen e Kalorsit Nf3 që nuk jep asnjë ide se si do të vazhdojë pasi janë të mundëshme të gjitha vazhdimet pa ndryshuar asgjë përvecse renditjes.

  Pra barazimi ishte i pranueshëm për të dyja palët.

 • 2 years ago

  shaqir-gaba

  cuditem se perse carlsen  ka preferuar barazimin teknik ne skemen e pare. nuk po gjej ndonje kercenim qe ta kete detyruar kete taktike!!! ndonje shpjegim?  Surprised rrofsh qe i solle keto lojera

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e dhjetë për Titull Kampion Bote 2013
  Anand u përfaqsua me të bardhat

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e nëntë për Titull Kampion Bote 2013
  Anand u përfaqsua me të bardhat

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e tetë për Titull Kampion Bote 2013
  Carlsen përfaqsohet me të bardhat.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e shtatë për Titull Kampion Bote 2013
  Anand u përfaqsua me të bardhat

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e gjashtë për Titull Kampion Bote 2013
  Anand u përfaqsua me të bardhat.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e pestë për Titull Kampion Bote 2013
  Carlsen përfaqsohet me të bardhat.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e katërt për Titull Kampion Bote 2013
  Anand përfaqsohet me të bardhat.
   
 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e tretë për Titull Kampion Bote 2013
  Carlsen përfaqsohet me të bardhat.

 • 3 years ago

  Mbretnesha

  Loja e dytë për Titull Kampion Bote 2013
  Anand përfaqsohet me të bardhat.
   
Back to Top

Post your reply: