Blogs
Glazbeni predah

Glazbeni predah

TigiBorg
| 1

Šah je odličan i lijep način da usmjerimo misaonu kreativnost u neke zanimljive pravce. Tijekom učenja i analize partija fokusiramo se na istraživanje igre u kojemu vremenska komponenta ne stvara veliki pritisak, no ipak se možemo zamoriti. U turnirskoj igri, vrijeme je jedan od ključnih faktora koji dodatno podižu ionako prisutne tenzije. Zato trebamo relaksaciju, ponekad prije, a naravno često i poslije partije. 

Svatko ima svoje omiljene načine relaksacije, a jedan od njih, meni drag je - glazba - i poslušati je, a i zasvirati. Početkom ljeta od kojega se sada opraštamo, napravio sam suradnju s jednim domaćim glazbenikom, akademskim violinistom i privatno školovanim tenorom. Njegovu glazbu sam opremao svojim fotografijama u pripremi "video spotova" za YouTube. Glazbenik Ivan je obradio i snimio mnoštvo popularnih pjesama, kancona, tradicionalne etno glazbe i hitova skladanih i do 110 godina unatrag. Do sada smo od tog vrlo širokog repertoara odabrali i priredili, te postavili na YT manje od 20 naslova. 

Ovdje su linkovi na tri poznata glazbena djela, a ostale će vam vjerojatno prikazati u play listama sa strane. Uživajte uz ritmove:

Csardas - https://www.youtube.com/watch?v=dHiirZGEeoU 

 Tango - https://www.youtube.com/watch?v=LDPgL-khjQU 

 Flamenco - https://www.youtube.com/watch?v=4IHz5cC269s