Šahovska nedjelja u Dubravi

Šahovska nedjelja u Dubravi

TigiBorg
TigiBorg
Sep 28, 2015, 6:11 AM |
2

Čini se, da su bar što se šahista tiče, u nedjelju 27.9. ujutro svi zagrebački tramvaji vozili u Dubravu! Kulturni Centar Dubrava je ponovo ugostio nas poklonike ove umjetnosti na 64 crno bijela polja. Organizator je bila Udruga dragovoljaca narodne zaštite, a povod turniru - obilježavanje 24. godišnjice blokade i oslobađanja vojarni JNA u RH. 

Organizator je solidno odradio svoj posao, te osigurao sve potrebno za jedno ovakvo natjecanje. Uvodna i završna svečanost bile su vremenski primjerene raspoloženju okupljenih šahista za igru, odnosno odlazak kući do slijedeće prigode. A domjenak u pauzi turnira je bio ugodan i pružio mogućnost okrijepe i druženja. 

72 igrača su tražila pojedinačni i ekipni uspjeh u 9 kola švicarskog sustava. 4 Majstora, 26 MK-a, 14 prvokategornika i svi ostali tvorili su ugodnu konkurenciju u kojoj se pobjednik, kao ni onaj posljednje plasirani nisu znali do kraja zadnjeg kola. 

Prvo i drugo mjesto podijelili su MK Damir Mravunac i MK Robert Soldo sa 7.5 bodova iz 9 kola, a treći je FM Damir Samovojska sa 7 bodova.

Pisac ovih redova je imao svoj dan i s osvojenih 5.5 bodova podijelio 16. do 21. mjesto (21. po Bucholtzu).

Naravno, cuger (7' + 3") uvijek nudi i rulet. Tako je bilo i lijepih kombinacija, teških previda, cajtnota i naravno - nemogućih poteza - skoro pa i "pojedenih kraljeva". 

Slijedeća nedjelja, 4.10. donosi novi veliki susret na istom mjestu, od 10 sati na dalje. 

Dođite na još jedno veliko šahovsko druženje, ovog puta Turnir zajedništva, ponosa i sloge u organizaciji Udruge veterana 145. brigade HV Dubrava. Tempo igre i broj kola i upisnina će biti isti kao i ovog puta, a prema raspisu se čini da organizator planira podijeliti ukupno  25 nagrada!