[Dutch]Dag 1: Opstarten

boudewijnpopkema
boudewijnpopkema
Nov 15, 2014, 10:15 AM |
0

Hallo daar!

Vandaag ben ik een beetje verder gaan kijken op de site. Na gister een account te hebben aangemaakt ben ik vandaag verder gaan kijken in de mogelijkheden.

Ik heb even de tactiektrainer uitgeprobeerd, en de schaaktrainer, of hoe het ook mag heten :-)

Daarna heb ik een paar potjes 3/2 snelschaken gespeeld.

De reden hiervoor zijn de volgende rondes van het NK schoolschaken. Samen met het team van mijn school hebben we ons daar gisteren voor gekwalificeerd. Ik heb toen 2 uit 6 gewonnen, redelijk voor mijn echte eerste toernooi, maar zelf was ik er niet tevreden mee.

Vandaar dat ik nog geen twee uur daarna me hier heb aangemeld en ben begonnen met trainen.

De finales zijn op 9 januari in wijk aan zee, en dat wordt een dag waar ik nu al zin in heb. Tja, ik krijg vrij van school en ik mag lekker gaan schaken met mijn team.

Ik speel van mijn team op bord vier. Ik wou eerst eigenlijk op bord drie spelen, maar gezien de uitslag denk ik dat bord vier wel goed is.

De wedstrijden op het kampioenschap zullen als het goed is net zoals de kwalificatieronden 3 +3 minuten zijn. Ik denk niet heel lang na over mijn zetten.

Iets waar ik wel meer op moet oefenen is met online schaakborden. Ik kan me minder goed concentreren op 2D schaakborden, dus daar ga ik zeker meer op oefenen.

Ik ben tot nu altijd al meer een thuisschaker geweest, ik heb nooit veel online geschaakt of echt competitief, ik merk dan ook dat ik niet zo'n goede schaker ben, waar ik nu pas achter kom omdat mijn tegenstanders thuis geen echte uitdaging meer zijn. :-P

Wel, genoeg getypt voor nu, waarschijnlijk binnenkort weer een kleine update, dan zal ik kijken of ik wat uitslagen of links naar matches kan toevoegen, zodat jullie een idee krijgen van wat mijn niveau is.

Tot later!