Resultater Runde 2

Resultater Runde 2

captainSpook
captainSpook
Apr 13, 2015, 11:32 AM |
3

Da er resultatene fra runde to i boks. To spennende partier som begge endte nokså brått og uventet, sånn i midtspillet et sted. Ingen lang partianalyse denne gang, men kort oppsumert:

Svart nøt en behagelig, om en langt fra klart vinnende fordel i partiet Akselpaksel-captainSpook. Ruy-Lopez åpningen, eller spansk som det også kalles, kom raskt ut av vanlig teori med hvit sin fianchetto, og den forsåvidt solide, men noe passive fortsettelsen ga svart et varig press i stillingen. Ren bukk i form av å flytte offiser rett i slag er dog sjelden å se i langsjakk. Sånn uansett.

Så svart valgte klokelig å gi labb. I følge computeren kunne svart helt fint tatt imot hvit sitt springeroffer noen trekk før, men det var ikke innenfor undertegnedes boks. Analyse gir alltid nye perspektiver.

Partiet blodbuse-larswerme var en dronningbonde-åpning, som med 2.Nc3 gikk inn i det som kalles Richter-Veresov angrep. Det er regnet som relativt harmløst for de som kan sin teori, men sikkert både sunt og spillbart for vanlige dødelige. Hjernekontoret var ikke med meg denne gangen, ellers hadde det vært et spennende parti for analyse; men i sluttstillingen er ikke svart sin fordel særlig stor. Noen trekk før derimot angir SF -5 og noe. Så svart hadde helt klart bygd opp et knusende noe, men byttet for noe håndfast, men marginalt. Hvit kunne helt klart spilt videre i sluttstillingen!

To litt merkelige partiavslutninger altså. Passer i grunnen godt å gå med harelabb da. Stillingen etter 2 runder:

Akselpaksel 2 poeng

captainSpook, larswerme 1 poeng

blodbuse 0 poeng

 

I neste runde har blodbuse hvit mot Akselpaksel og captainSpook hvit mot larswerme. Sjøl er jeg vel klar fra i morgen av en gang.

Tvi tvi!