Short short story called PUTKIMIES (In Finnish)

Short short story called PUTKIMIES (In Finnish)

jimthemagic
jimthemagic
Nov 7, 2009, 10:02 AM |
5

Toisaalla sain tehtävän; mininovelli PUTKIMIES. Tyylilaji joko absurdi, kauhu tai romantiikka.

Arthropoda Insecta Pterygota Neoptera Dictyoptera Blattodea

Maailman lopun kello raksuttaa taustalla. Ihailtavaa kuinka vaivattomasti Herra F kantaa riisin kaksi askelmaa keskustaan. K esittelee daaminsa Robertille. Bobby popsii Garrin jyvän ja tappelu on valmis alkamaan. G:n daami herkuttelee vuorostaan länsimaan älymystön eväillä. B sivaltaa uhkauksen. Elegantisti daami väistää sivummalle B:n punoessa yhä juoniaan. G:llä on lihaa varastossa yllin kyllin. Putoavatko viisarit lainkaan?

Vanhan ja uuden mantereen välinen taisto on tauonnut. Blattodeat ovat perineet maan. Älykkäimmät russakat ovat muodostaneet yhdyskuntia, joiden johtajuudesta taistellaan. Blattodea-yhdyskunnat lyövät toisiaan vastaan sivistyneemmin kuin Homo sapiens sapiensin valtakaudella.

Reykjavikissa, jossa on meneillään kahden mahtavimman torakkaklaanin välinen taistelu, kiertää huhu yhdestä jäljelle jääneestä ihmisestä. Kukaan ei voi olla varma tarinan todenperäisyydestä. Kerrotaan että pohjoisessa olisi säilynyt yksi ihminen. Kaikki pitävät legendaa mahdottomana, olihan säteily pohjoisen napa-alueella voimakkainta.

Suurin osa pitää kertomusta pelonsekaisena hysterian levittämisenä. Rennoimpia arvostellaan kuitenkin välinpitämättömyydestä. Onko kyseessä urbaanilegenda?

Herra F työntää uutta riisin jyvää houkuttimeksi keskustaan. K on varuillaan ja varaa rouvalleen puolustusreitin. B sulloo lisää panoksia lihavarastostaan. G siirtää porkkanan palaa sivustalle. Toisella puolen B toimii vastaavasti.

Pelko Reykjavikissa kasvaa. Kuinka voi ennakoida mahdollista itsetuhoisen lajin säilymistä. Onko vaara todellinen? Molemmissa klaaneissa ollaan varmoja omasta ylivertaisuudesta, mutta entä jos ympäröivät olosuhteet muuttuvat dramaattisesti?

G taktikoi näennäisen varovaisesti. B aavistaa vaaran ja vie arvokkaimman palansa turvaan. Nyt on G:n vuoro esitellä lihavarastojaan. Herra F sivustoi toisella porkkanallaan. G:n daami säntää uhkaamaan B:n porkkanan palaa. Tyynesti B suojaa varansa.

Tunnelma Reykjavikissa kiristyy. Mahdollinen ja samalla mahdoton ihmislajin jäljellejäänyt yksilö on saanut kauhua herättävän lempinimen. Aivan kuin hän uhkaisi koko valtaapitävän Blattodea-kunnan elinehtoja. Pian kaikki tuntevat hänet sillä nimellä. Asioiden oikeasta laidasta ja tarinoiden todenperäisyydestä laaditaan teoreettisia tutkimuksia.

Samaan aikaan G:n porkkana ja B:n lihanpala vaihtavat paikkaa. Mitä ihmettä? Herra K aterioi jalkaansa heilauttamatta B:n lihavarastosta. Tilannetta hämmentää entisestään maailman politiikan kiristyminen. Mihin tässä voi enää luottaa?

Tilanne Reykjavikissa kärjistyy äärimmilleen. B popsii G:n porkkanan ja asettaa riisinsä peräkkäin. Kauhistusta pelipöydän ulkopuolella lisää asian ironisuus. Itä ja länsi kohtaavat. Vanha ja uusi manner ovat jälleen vastakkain. G tyhjentelee lihavarastojaan. Yhtäkkiä B sivaltaa uhkauksen G:n daamille. Ja jälleen yhtä tyylikkäästi kuningatar väistää vaaran. B tuo palan lihaa keskustaan, mutta vastoin kaikkien odotuksia G ei huoli sitä vaan esittelee jälleen daamiaan.

Pelilaudalla on nyt asemasodan vuoro, joka yltyy armottomaksi taisteluksi keskustassa, ja jonka lopuksi idän mestari G näyttää uhraavan perunan läntiselle nerolle. Onko kyseessä salakavala juoni ja onko ateria myrkytetty?

Hallitseva mestari syö aterian ja haastaja tarjoilee lisää. Mahdollisia variaatiota analysoidaan taustalla. Tilanne on hämmentävä. Keskusradiosta kuuluu rahinaa, kunnes seuraa kuulutus:

P-U-T-K-I-M-I-E-S.