Кінь який зміг :)

rakintsev
rakintsev
Jan 16, 2018, 5:07 AM |
0
Отож відбулося перше коло першості Праги для самих маленьких(рейтингово) happy.png.
В нашій команді з 8 чоловік, грали 4 запасні, що ж показувало що склад далеко не найсильніший. З 20 заявлених гравців грали 2,3,4,8,9,13,16,18, тобто було троха глибокого запасу.
Отож почалася партія якось дивно для мене, дебютні дебрі були дуже тягучими і хоч я не мав програно зразу, та позиція була стиснута і мені не дуже подобалася. За четвертою дошкою Віктор досить швико розмінявся і погодився на нічию. 8 дошка програла, а за нею і 6. Рахунок 2.5-0.5 щось не був дуже обнадійливим, бо на решті дошках також ніяких виграних поз не було. Н а сьомій дошці малий Павлик пробував виграти туровий ендшпіль з лишніми пішаками, але він ще дитя, а такі ендшпілі і дорослим не дуже даються. Отож нічия і рахунок стає 3-1. У мене зле(34 хід, його кінь заліз просто на чудове місце), але ще не програно, решта вже всі мають краще. 
Я пробую зробити якусь подобу контргри сунучи пішака b.  І тут на мій подив суперник вирішив розміняти свого чудового коня на мого слабкого слона на 37 ході, попутно вигравши пішака, але той пішак на мою думку того не був вартий.
А далі почався феєрверк - я усвідомив що мій кінь недоторканий(хоча комп ще на той момент так не думає happy.png ). Залишаю його і вперед Ферзем.Далі жертва слона і атака, шах, шах, шах. Відчувалося що як мінімум вічний шах там є. закінчилися партії на дошках 2-3 і стало очевидно що є лишній слон в едшпілі в останній партії, тобто мені достатньо нічиї, щоб виграла команда. Але шукав шляхи для виграшу і вони найшлися. h5+ як вишенька на торті в кінці. Фінальний рахунок 3-5, хоч і починалося 3-1 і не було дуже очкувань від матчу.
 
З кожним ходом кінь перетворювався на саму сильну фігуру на полі і закінчив в статусі як мінімум БОГА (чи хоча б ТИТАНА який своїми мужніми плечима тримав ферзя і оборону короля) тої партії happy.png

Отакий коник happy.png