News

Sterke bezette toernooien op internet

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Morgenavond barst het 7e Dos Hermanas-toernooi los. Dit is het grootste toernooi ter wereld dat op internet gespeeld wordt. Het heeft een prijzengeld van 6100 euro en trekt ieder jaar vele titelhouders aan. Dit jaar hebben zich reeds 23 GM's, 54 IM's en 50 FM's ingeschreven.

Het toernooi begint met 12 aparte voorrondes, waarvan de winnaars zich plaatsen voor de finale. Deze 12 worden aangevuld met de beste 20 'verliezers'. Deze 32 gaan de knock-outfase in, waarna de winnaar er met 1800 euro vandoor gaat. Vorig jaar was Daniel Fridman de gelukkige.

Tot nu toe hebben slechts negen Nederlanders zich ingeschreven, onder wie GM Harmen Jonkman (Flycatcher) en FM Bart Karstens (Bartali). Inschrijving voor het toernooi is gratis en een trial-account op icc is voldoende voor deelname.

Stellwagen en van Wely in hun freestyle match foto: www.chessevents.nl Waar er bij Dos Hermanas altijd een strenge controle en ophef over valsspelen is, zal bij het PAL/CSS Freestyle Chess Tournament het gebruik van computers alleen maar worden aangemoedigd. In de voorgaande edities werden GM's van het bord gezet door 1400-spelers, die blijkbaar beter met een computer overweg konden! Dit toernooi heeft een prijzenfonds van 16000 dollar en is opgezet door ICC's concurrent Playchess. Inschrijven kost hier 10 dollar. De voorrondes zullen in een knock-outvorm gespeeld worden in het weekend van 18 en 19 maart; de finale als round-robin in het weekend van 8 en 9 april.

Veel plezier, toeschouwer, vanuit de luie stoel!
More from PeterDoggers
Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race