Announcements
Živio DAN BORCA, praznik ustanka naroda Jugoslavije!

Živio DAN BORCA, praznik ustanka naroda Jugoslavije!

NITAR
| 0

Sjebali su nam državu, zavadili braću, podstrekivali i ubili hiljade nedužnih, prognali stotine hiljada i opljačkali stotine milijardi.

Od tada pokušavaju da nam izbrišu iz sećanja bratstvo i jedinstvo koje je vladalo na ovim prostorima. Pokušavaju da nam taj period predstave kao loš. Dižu spomenike krvnicima - četnicima i ustašama.

Politikanti svih boja i orijentacija sve čine kako bi nas zavađene držali u šaci. Ali je to nemoguće i uskoro će ljudi na ovim prostorima shvatiti da je sve važno i dobro izgrađeno baš u tom periodu, a ovi ne mogu da operu ni delić onoga što je ostalo posle njihovih "privatizacija".

Smrt fašistima - sloboda narodu ☆

Antifašistički VJESNIK

☆Živio DAN BORCA, praznik ustanka naroda Jugoslavije!☆

Proglas sa pozivom na opći ustanak i otpor donesen prije 75 godina:
"Narodi Jugoslavije – Srbi, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Makedonci i drugi! .. vi ste pobijeđeni u ratu, ali niste pokoreni. Slavne tradicije za pravdu i slobodu vaših djedova ne smiju biti zaboravljene. Sada je vrijeme da pokažete da ste dostojni potomci svojih predaka. Sada je vrijeme, sada je kucnuo čas da se dignete svi kao jedan u boj protiv okupatora i njihovih domaćih slugu, krvnika naših naroda. ..."

☆NA SLICI☆
SRDAREV BRANKO sin pok. Josipa i Dumine rođ. Paškov, poginuli partizanski borac. Rođen je u Vodicama 3.I.1922. godine, zemljoradnik, Hrvat. Od 1941. aktivno radi za NOP. U redove NOV uključio se 13.VI.1942. u Prvu primorsku četu. Iste godine poginuo kao borac II. Dalmatinske proleterske brigade kod Livna.
izvor: Antifa Šibenik

More News

KK BOSNA sampion Evrope 1979

KK BOSNA sampion Evrope 1979

Kockica

Kockica