Kushtet e shërbimit

Teksti i mëposhtëm është vetëm një përkthim informues. Versioni ligjor i vlefshëm është i mundur nëAnglisht.

Data e efektit: May 25, 2018

Thënë thjeshtë: rrespektoni të tjerët, rrespektoni ligjin dhe zbavituni!

Chess.com ofron shërbimin e tij ndaj teje nën kushtet e mëposhtme ("Kushtet e Shërbimit").

DUKE PËRDORUR SHËRBIMIN TONË, JU PRANONI TË GJITHA KUSHTET DHE KONDITAT E POLITIKËS SË PRIVACISË E KËTO KUSHTE TË SHËRBIMIT, NA PARASHTRONI SE JENI NË MOSHËN 18 VJEÇARE OSE MË I MADH, I AFTË LIGJËRISHT PËR TË RËNË DAKORT ME KUSHTET E KONDITAT E POLITIKËS SË PRIVACISË DHE KËTYRE KUSHTEVE TË SHËRBIMIT OSE JENI PRINDËR APO MBIKQYRËS I AUTORIZUAR I DIKUJT NËN 18 VJEÇ PËR TË CILIN KE KRIJUAR NJË LLOGARI. NËSE NUK PRANON POLITIKËN E PRIVACISË DHE KËTO KUSHTE ATËHERË NUK JE I AUTORIZUAR TË PËRDORËSH SHËRBIMIN.

KËTO KUSHTE SHËRBIMI PËRFSHIJNË (1) DISPOZITË ARBTITRARE; (2) HEQJE E TË DREJTAVE QË SJELLIN VEPRIM KLASOR KUNDËR NESH, DHE (3) DEKLARATË NGA JU KU HIQNI DORË NGA GJITHË PRETENDIMET TË LINDURA SI PASOJË E PËRDORIMIT TË SHËRBIMEVE TONA. DUKE PËRDORUR SHËRBIMIN, JU DEKLARONI KËTU TANI SE BINI DAKORT ME KËTO DISPOZITA.

Shërbimet

Chess.com siguron larmishmëri përmbajtje, burimesh, materialesh dhe teknologjish të cilat u mundësojnë përdoruesve të shijojnë shahun dhe ambjentin kulturor që ka ("Shërbimi"). Pranoni që Shërbimi mund të përfshijë reklama. Chess.com ruan të drejtat në çdo kohë dhe nga koha në kohë ti ndryshojë apo ti shkëpusë, përkohësisht ose përgjithmonë Shërbimin (apo ndonjë pjesë) me ose pa njoftim. Pranon se Chess.com nuk do të jetë i detyruar ndaj teje apo ndonjë pjestari të tretë për ndonjë ndryshim, pezullim apo shkëputje të Shërbimit.

Rregjistrim

Në mënyrë që të pranoheni të përdorni Shërbimin, dakortësoheni që: (a) të sigurosh informacion të vërtetë, të saktë, të tanishëm dhe të plotë rreth vetes, siç nxitet nga fushat e kërkuara në formularin e regjistrimit të Shërbimit dhe tek fushat me zgjedhje nëse do i zgjidhni; dhe (b) ta mirmbash dhe ti përditësosh përkatësisht e menjëherë të Dhënat e Rregjistrimit për ti pasur të vërteta, të sakta, të tanishëm dhe të plota. Nëse jepni ndonjë informacion që është i pavërtetë, i pasaktë, jo të tanishëm ose jo i plotë, apo nëse Chess.com ka baza të arsyeshme për të dyshuar se një informacion i tillë është i pavërtetë, i pasaktë, jo të tanishëm ose i paplotë, Chess.com ka të drejtë të pezullojë ose mbyllë llogarinë dhe të refuzojë çdo përdorim të tanishëm ose të ardhshëm të Shërbimit.

Të Miturit & Fëmijët

Chess.com shqetësohet për privacinë dhe sigurinë e të gjithë përdoruesëve të saj, veçanërisht fëmijëve. Për këtë arsye, prindërit apo kujdestarët e fëmijëve nën moshën 13 të cilët kanë dëshirë të lejojnë fëmijët të kenë qasje në Shërbim duhet të krijojnë një llogari e cila ruhet nga një kujdestar me një moshë të paktën 18 vjeç e të vëzhgojë përdorimin nga fëmija. Duke lejuar hyrjen e fëmijës në llogarinë tuaj, i lejoni fëmijës hyrje në të gjitha zonat e Shërbimit. Kini parasysh se Shërbimi është krijuar të tërheqë vizitueshmëri të gjerë. Prandaj, si kujdestar ligjor, është detyra juaj të përcaktoni nëse zonat e Shërbimit dhe/ose Përmbajtja janë të përshtatshme për fëmijën tuaj.

Llogari Anëtarësh

While many portions of the Service do not require registration, you may register as a user of Chess.com to enjoy greater access or privileges. If you choose to register you will receive a username and password upon completing the Service's registration process. You are responsible for maintaining the confidentiality of the password and account and are fully responsible for all activities that occur under your password or account. You agree to (a) immediately notify Chess.com of any unauthorized use of your password or account or any other breach of security, and (b) ensure that you exit from your account at the end of each session. Chess.com cannot and will not be liable for any loss or damage arising from your failure to protect your account.

You acknowledge, consent and agree that Chess.com may access, preserve and disclose your account information and Content if required to do so by law or in a good faith belief that such access preservation or disclosure is reasonably necessary to: (a) comply with legal process; (b) enforce these Terms of Service; (c) respond to claims that any Content (as defined below) violates the law or the rights of third parties; (d) respond to your requests for customer service; or (e) protect the rights, property or personal safety of Chess.com, its users and the public.

Limite të llogarisë

You acknowledge that Chess.com may establish general practices and limits concerning use of the Service, including without limitation the maximum number of days that email messages, message board postings or other uploaded Content will be retained by the Service, the maximum number of email messages that may be sent from or received by an account on the Service, the maximum size of any email message that may be sent from or received by an account on the Service, the maximum disk space that will be allotted on Chess.com's servers on your behalf, and the maximum number of times (and the maximum duration for which) you may access the Service in a given period of time. You agree that Chess.com has no responsibility or liability for the deletion or failure to store any messages and other communications or other Content maintained or transmitted by the Service. You acknowledge that Chess.com reserves the right to log off accounts that are inactive for an extended period of time. You further acknowledge that Chess.com reserves the right to modify these general practices and limits from time to time.

Mbarim

You agree that Chess.com may, with or without cause, and without prior notice, immediately terminate your Chess.com account, any associated email address, and access to the Service. Chess.com may terminate with or without cause at any time and effective immediately, at Chess.com’s sole discretion, including but not limited to Member's failure to conform with these terms and conditions of the Agreement. Cause for such termination may include, but not be limited to, (a) breaches or violations of these Terms of Service or other incorporated agreements or guidelines, (b) requests by law enforcement or other government agencies, (c) a request by you (self-initiated account deletions), (d) discontinuance or material modification to the Service (or any part thereof), (e) unexpected technical or security issues or problems, (f) extended periods of inactivity, (g) engagement by you in fraudulent or illegal activities, and/or (h) nonpayment of any fees owed by you in connection with the Services. Termination of your Chess.com account includes (a) removal of access to all offerings within the Service, (b) deletion of your password and all related information, files and content associated with or inside your account (or any part thereof), and (c) barring of further use of the Service. Further, you agree that all terminations shall be made in Chess.com's sole discretion and that Chess.com shall not be liable to you or any third party for any termination of your account, any associated email address, or access to the Service.

Sjellja e Anëtarëve

You agree to not use the Service to:

 • upload, post, email, transmit or otherwise make available any Content that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, defamatory, vulgar, obscene, sexually explicit, pornographic, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable;
 • post any comments, text, messages, or links in the forums or any public comments that contain any advertisements of any kind, including religious, political, or recruiting messages for Chess.com groups, clubs, blogs, or any other content on or off of Chess.com;
 • post any comments, text, messages, or links in the forums or any public comments that is off topic or irrelevant to the purpose and content of the original content, game, article, blog, or forum topic;
 • threaten violence against anyone else or advocate harming yourself;
 • "ndjek" ose ndryshe ngacmo ndonjë;
 • impersonate any person or entity, including, but not limited to, a Chess.com representative, or falsely state or otherwise misrepresent your affiliation with a person or entity;
 • forge headers or otherwise manipulate identifiers in order to disguise the origin of any Content transmitted through the Service;
 • upload, post, email, transmit or otherwise make available any Content that you do not have a right to make available under any law or under contractual or fiduciary relationships;
 • upload, post, email, transmit or otherwise make available any Content that includes the personal information of anyone else without their permission or that infringes any patent, trademark, trade secret, copyright, rights of publicity or other proprietary rights of any party;
 • upload, post, email, transmit or otherwise make available any unsolicited or unauthorized advertising, promotional materials, "junk mail," "spam," "chain letters," "pyramid schemes," or any other form of solicitation, except in those areas that are designated for such purpose;
 • upload, post, email, transmit or otherwise make available any material that contains software viruses or any other computer code, files or programs designed to interrupt, destroy or limit the functionality of any computer software or hardware or telecommunications equipment;
 • disrupt the normal flow of dialogue or otherwise act in a manner that negatively affects other users' ability to engage in real time exchanges;
 • interfere with or disrupt the Service or servers or networks connected to the Service, or disobey any requirements, procedures, policies or regulations of networks connected to the Service;
 • access, tamper with, or use non-public areas of the Service, Chess.com's computer systems, or the technical delivery systems of Chess.com’s providers;
 • probe, scan, or test the vulnerability of any system or network or breach or circumvent any security or authentication measures;
 • use any robot, spider, site search/retrieval application, or other manual or automatic device or process to retrieve, index, “data mine,” or in any way reproduce or circumvent the navigational structure or presentation of the Service or its contents;
 • intentionally or unintentionally violate any applicable local, state, national or international law, and any regulations having the force of law; and/or
 • collect or store personal data about other users in connection with the prohibited conduct and activities set forth in the paragraphs above.

You agree not to reproduce, duplicate, copy, sell, trade, resell or exploit for any commercial purposes, any portion of the Service (including your Chess.com username), use of the Service, or access to the Service. You agree that your Chess.com account is non-transferable.

Përmbajtja

You understand that all information, data, text, software, music, sound, photographs, graphics, video, messages, tags, or other materials ("Content"), whether publicly posted or privately transmitted, are the sole responsibility of the person from whom such Content originated. This means that you, and not Chess.com, are entirely responsible for all Content that you upload, post, email, transmit or otherwise make available via the Service. Chess.com does not control the Content posted via the Service and, as such, does not guarantee the accuracy, integrity or quality of such Content. You understand that by using the Service, you may unintentionally be exposed to Content that is offensive, indecent or objectionable. Under no circumstances will Chess.com be liable in any way for any Content, including, but not limited to, any errors or omissions in any Content, or any loss or damage of any kind incurred as a result of the use of any Content posted, emailed, transmitted or otherwise made available via the Service.

You acknowledge that Chess.com may or may not pre-screen Content, but that Chess.com and its designees shall have the right (but not the obligation) in their sole discretion to pre-screen, refuse, or move any Content that is available via the Service. Without limiting the foregoing, Chess.com and its designees shall have the right to remove any Content that violates these Terms of Service or is otherwise objectionable. Chess.com may remove any Content on the Service for any reason and may suspend or terminate users or reclaim usernames at any time without liability to you. We also reserve the right to access, read, preserve, and disclose any information as we reasonably believe is necessary to (i) satisfy any applicable law, regulation, legal process, or governmental request, (ii) enforce the Terms of Service, including investigation of potential violations hereof, (iii) detect, prevent, or otherwise address fraud, security, or technical issues, (iv) respond to user support requests, or (v) protect the rights, property, or safety of Chess.com, its users, and the public.

You understand that the Service and software embodied within the Service may include security components that permit digital materials to be protected, and that use of these materials is subject to usage rules set by Chess.com and/or content providers who provide content to the Service. You may not attempt to override or circumvent any of the usage rules embedded into the Service. Any unauthorized reproduction, publication, further distribution or public exhibition of the materials provided on the Service, in whole or in part, is strictly prohibited.

Chess.com nuk pretendon pronësinë e Përmbajtjes që dorëzoni apo e vendosni në dispozicion si shtesë në Shërbim. Gjithsesi, në rrespekt të Përmbajtes që dorëzoni apo e vendosni në dispozicion si shtesë në zona publike të aksesuesshme të Shërbimit, ti i lejon Chess.com si vijon botërisht, pushtet mbretëror, të përhershëm, të pakthyeshëm, të transferueshëm, liçensë jo eksluzive, me të drejtë e nën-liçense, ta përdorë, shpërndajë, riprodhojë, modifikojë, përshtasë, publikojë, përkthejë, trasmetojë, të shfaqë e përdorë publikisht çdo Përmbajtje që ti dorëzon apo ta vendosë në dispozicion si shtesë në zona publike të aksesuesshme të Shërbimit dhe të bashkangjisë këtë Pëmbajtje në punë me formate të ndryshme apo ndonjë format që njihet tashmë ose që mund të zhvillohet më vonë.

Dëmshpërblim

You agree to indemnify and hold Chess.com and its subsidiaries, affiliates, officers, agents, employees, partners and licensors harmless from any claim or demand, including reasonable attorneys' fees, made by any third party due to or arising out of Content you submit, post, transmit or otherwise make available through the Service, your use of the Service, your connection to the Service, your violation of the Terms of Service, or your violation of any rights of another.

Marrveshjet Me Reklamuesit

Your correspondence or business dealings with, or participation in promotions of, advertisers found on or through the Service, including payment and delivery of related goods or services, and any other terms, conditions, warranties or representations associated with such dealings, are solely between you and such advertiser. You agree that Chess.com shall not be responsible or liable for any loss or damage of any sort incurred as the result of any such dealings or as the result of the presence of such advertisers on the Service.

Linqet

Shërbimi mundëson ose palët e treta mundësojnë; linqe në të tjera sajte apo burime Uebesh nga e Gjithë Bota. Pasi Chess.com nuk ka kontroll mbi këto sajte dhe burime, ti je në dieni dhe dakortësohesh se Chess.com nuk është përgjegjës për vlefshmërinë e këtyre sajteve apo burimeve, nuk miraton dhe nuk është përgjegjës apo i detyruar ligjërisht mbi ndonjë Përmbajtje, reklamë, produkt ose materiale të tjera të paraqitura tek këto sajte apo burime. Për më tepër ti je në dijeni dhe bie dakort se, Chess.com nuk do të jetë përgjegjës apo i detyruar ligjërisht, direkt apo indirekt, për ndonjë dëm ose humbje të shkaktuar apo që thuhet se është shkaktuar në lidhje me përdorimin e, ose krijuar në besim të ndonjë Përmbajtjeje, të mire, apo shërbimesh të mundëshme tek apo përmes të tillë sajti apo burimi.

Të drejtat e pronësisë

Të drejtat, titulli, interesat në dhe mbi Shërbimin, përfshirë të drejtat e autorit të zbatueshme, markat tregtare dhe ndonjë e drejtë në patentë, janë dhe do të mbesin eksluzivisht pronë e Chess.com dhe liçensuesëve të tij. Markat tregtare, markat e shërbimit, logot, emrat tregtarë dhe ndonjë emërtim pronësie i Chess.com që përdoret këtu janë marka tregtare apo marka të rregjistruara të Chess.com. Produkte të tjera dhe emra të kompanive të cilët janë përmendur në Shërbim mund të jenë marka të pronarëve respektiv. Chess.com ruan çdo të drejtë që nuk është thënë shprehimisht në këto Kushte Shërbimi.

Chess.com ju jep të drejtë personale, jo-të transferueshme, jo-ekskluzive dhe licencë për të përdorur kodin e objektit të Programit të saj në një kompjuter të vetëm; po qe se ti nuk (dhe nuk lejon pjestarë të tretë të) kopjon, modifikon, krijon një punë e prejardhur nga inxhinjer i dështuar, montues i dështuar apo me qëllim për të zbuluar ndonjë kod zhvillimi, të shesësh, përcaktosh, nën-liçensosh, të japësht të drejtën e sigurisë në apo të transferosh ndonjë të drejtë mbi Program. Dakordësohesh të mos e modifikosh Programin në ndonjë mënyrë o formë, as të përdorësh versione të modifikuara të Programit, përfshirë (pa limite) me qëllim zotërimin e paautorizuar të Shërbimit. Dakordësoheni të mos hyni në shërbim në çfardo mënyre veçse ndërfaqes që ofrohet nga Chess.com për përdorim të hyrjes në Shërbim.

Informacion i Markës

Të gjitha markat e CHESS.COM, markat e shërbimit dhe logot e tjera të Chess.com apo produktet e emrat e shërbimit janë pronë e Chess.com, LLC. Pa lejen paraprake të Chess.com, je i detyruar të mos shfaqësh apo ti përdorësh këto marka në çfardo mënyrë.

Politika e të Djrejtës

Chess.com rrespekton të drejtën pronës intelektuale të të tjerëve dhe pret që përdoruesit e Shërbimit të bëjnë të njëjtën gjë. Chess.com pajtohet me Aktin e të Drejtave Dixhitale të Mijëvjeçarit ("DMCA"), teksti i të cilit mund të gjendet tek Uebsajt i Zyrës së të Drejtave http://www.copyright.gov/legislation/dmca.pdf. Do t'u përgjigjemi njoftimeve të supozuara të thyerjes së të drejtave në përputhje me DMCA ligjeve të tjera të zbatueshme që na janë udhëzuar siç duhet. Nëse mendoni se tek Përmbajtja është kopjuar ose përdorur diçka në ndonjë mënyrë e cila përbën thyerjen e të drejtës lutemi që të na lajmëroni me informacionin e mëposhtëm:

 • a physical or electronic signature of the copyright owner or a person authorized to act on their behalf;
 • identification of the copyrighted work claimed to have been infringed;
 • identification of the material that is claimed to be infringing or to be the subject of infringing activity, and information reasonably sufficient to permit us to locate the material (such as a url);
 • your contact information, including your address, telephone number, and an email address;
 • a written statement by you that you have a good faith belief that use of the material in the manner complained of is not authorized by the copyright owner, its agent, or the law; and
 • a statement that the information in the notification is accurate, and, under penalty of perjury, that you are authorized to act on behalf of the copyright owner.

Nëse besoni se Përmbajtja që ju keni hequr nuk thyen ndonjë rregull apo ti ke të drejta të majftueshme të postosh Përmbajtjen, ju lutem na dërgoni një dokument-mbështetës që përmban informacionin e mëposhtëm:

 • a physical or electronic signature of the copyright owner or a person authorized to act on their behalf;
 • your physical or electronic signature (with your full legal name);
 • identification of the Content that has been removed or to which access has been disabled and the location at which the content appeared before it was removed or disabled;
 • a statement that you have a good faith belief, under penalty of perjury, that the Content was removed or disabled as a result of mistake or a misidentification of the Content; and
 • your name, address, telephone number, and email address, and a statement that you will accept service of process from the person who provided the original notification of the alleged infringement.

Nëse marrim lajm-të kundërt, mund ti dërgojmë një kopje të këtij lajmi personit që pretendohet se i thyhet e drejta e autorit dhe e njoftojmë atë se ne mund ta zëvendësojmë Përmbajtjen që mungon. Vetëm nëse personi të cilit pretendohet se i'u është thyer e drejta e autorit depoziton urdhër gjyqi kundër kundër prodhuesit, anëtarit apo përdoruesit të Përmbajtjes, Përmbajtja që mungon mund të zëvendësohet brënda dhjetë deri në katërmbëdhjetë ditë pune ose më shumë pas njoftimit të lajmit-të kundërt, me liri veprimi të veçantë të Chess.com.

Please understand that filing a counter-notification may lead to legal proceedings between you and the complaining party to determine ownership. Be aware that there may be adverse legal consequences in your country if you make a false or bad faith allegation by using this process.

Kemi të drejtën të heqim Përmbajtje të supozuar se thyen rregullat pa njoftim të mëparshëm dhe me liri veprimi të plotë. Në rrethana të përshtatshme, Chess.com mund të ndërpresë llogarinë e një përdoruesi nëse përcaktohet si shkelës i përsëritur. Agjenti ynë i caktuar për të drejtën e autorit mbi njoftimet e shkeljeve të të drejtave që shfaqen në Shërbim është:

Chess.com, LLC
PO Box 60400
Palo Alto, CA 94306

Përdorim Nërkombëtar

Ky Shërbim mundësohet nga Chess.com nga zyrat e tij në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Chess.com nuk deklaron se Shërbimi është i përshtatshëm ose i mundësuar në vende të tjera. Ato që zgjedhin të hapin Shërbimin nga vënde të tjera janë të përgjegjshëm për pajtueshmërinë e ligjit vendas dhe e kryejnë këtë si nisje vetjake, nëse dhe në masën që zbtohen ligjet vendase. Ti përfaqëson dhe jep garanci se nuk ndodheni në një shtet i cili është i ekspozuar nga embargo e qeverisë së Sh.B.A apo e/i cila/cili është përcaktuar nga qeveria e Sh.B.A si vend "mbështetës i terroristave", dhe që ju nuk renditeni tek ndonjë listë e qeverisë të Sh.B.A si palë të ndaluara apo të kufizuara.

ZGJIDHJA E GARANCISË

YOU EXPRESSLY UNDERSTAND AND AGREE THAT:

 • YOUR USE OF THE SERVICE IS AT YOUR SOLE RISK. THE SERVICE IS PROVIDED ON AN "AS IS" AND "AS AVAILABLE" BASIS, WITHOUT ANY WARRANTY OF ANY KIND. WITHOUT LIMITING THE FOREGOING, CHESS.COM EXPRESSLY DISCLAIMS ANY AND ALL WARRANTIES OF ANY KIND, WHETHER EXPRESS, IMPLIED, OR STATUTORY REGARDING THE CHESS.COM WEBSITE AND THE SERVICE, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO ANY WARRANTIES OF TITLE, NON-INFRINGEMENT, MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.
 • CHESS.COM DHE MBËSHTETËSIT, ANËTARËT, OFICERAT, PUNONJËSIT, AGJENTËT, PARTNERËT DHE LIÇENSUESIT NUK GARANTOJNË QË (i) SHËRBIMI DO JETË NË PRITSHMËRITË TUAJA; (ii) SHËRBIMI NUK DO TË NDËRPRITET, NË KOHË, I SIGURTË APO PA GABIME; (iii) REZULTATET QË MUND TË KENI MARRË NGA SHËRBIMI DO TË JENË TË SAKTA OSE TË SIGURTA; (iv) CILËSIA E NDONJË PRODUKTI, SHERBIMI, INFORMACIONI APO NDONJË MATERIALI TË BLERË OSE MARRË NËPËRMJET SHËRBIMIT TONË DO TË JETË NË PRITSHMËRITË TUAJA; DHE (v) NDONJË GABIM NË PROGRAM I PËRDORUR PËR TË HYRË APO SIGURUAR PROGRAMIN DO TË KORRIGJOHET.
 • ÇDO MATERIAL I SHKARKUAR APO MARRË NËPËRMJET PËRDORIMIT TË SHËRBIMIT GJATË HYRJES NË TË NGA JU, PËRGJEGJËSIA BIE MBI JU, GJITHASHTU JU DO TË JENI PËRGEJGJËSIT E VETËM PËR ÇDO DËM APO HUMBJE TË INFORMACIONIT TË KOPJUTERIT TUAJ SI REZULTAT I SHKARKIMIT TË NJË MATERIALI TË TILLË.
 • ASNJË KËSHILLA APO INFORMACION, QOFTË ME GOJË OSE I SHKRUAR, I PËRFTUAR PREJ JUSH NGA OSE NËPËRMJET CHESS.COM, OSE NGA SHËRBIMI I TIJ NUK DO T'JU JAPË TË DREJTË QË NUK ËSHTË SHPREHUR NË KUSHTET E SHËRBIMIT.
 • NË EKRANIN E KOMPJUTERIT APO GJATË PËRDORIMIT TË SHËRBIMIT, NJË PËRQINDJE E VOGËL E PËRDORUESËVE MUND TË KALOJNË KRIZA EPILEPTIKE GJATË EKSPOZIMIT TË DISA SISTEMEVE APO SFONDEVE TË BARDHA. RRETHANA TË TILLA MUND TË NXISIN SIMPTOMA EPILEPTIKE TË PA ZBULUARA MË PARË MBI PËRDORUES TË CILËT NUK KANË HISTORIK EPILEPSIE APO KRIZA. NËSE TI, APO ÇDOKUSH NË FAMILJEN TËNDE, KA GJENDJE EPILEPTIKE, KËSHILLOHU ME MJEKUN TUAJ PARA SE TË PËRDORNI SHËRBIMIN. HIQ DORË MENJËHERË NGA PËRDORIMI I SHËRBIMIT DHE KËSHILLOHU ME MJEKUN TUAJ NËSE PËRJETONI NDONJË NGA SIMPTOMAT E MËPOSHTME GJATË PËRDORIMIT TË SHËRBIMIT: MARRJE MENDSH, SHIKIM TË ÇRREGULLT, KONTRAKTIM TË MUSKULIT APO SYRIT, HUMBJE TË VETËDIJES, ÇORIENTIM, LËVIZJE TË PADËSHIRUARA APO SPAZMA.

KUFIZIMI I PËRGJEGJËSISË

YOU EXPRESSLY UNDERSTAND AND AGREE THAT CHESS.COM AND ITS SUBSIDIARIES, AFFILIATES, OFFICERS, EMPLOYEES, AGENTS, PARTNERS AND LICENSORS SHALL NOT BE LIABLE TO YOU FOR ANY LOST PROFITS, LOST DATA, LOSS OF GOODWILL, EQUIPMENT DOWNTIME, OR FOR ANY DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, CONSEQUENTIAL OR EXEMPLARY DAMAGES, EVEN IF CHESS.COM HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES, RELATING TO CHESS.COM, THE SERVICE OR ANY CONTENT APPEARING ON OR UPLOADED TO THE SERVICE.

NËSE, PËR ÇDO ARSYE, GJYKATA GJEN CHESS.COM PËRGJEGJËS PËR DËMTIMET PA MARRË PARASYSH PËRPARËSITË, NË ASNJË RAST, PËRGJEGJËSIA E PËRBËRË NGA CHESS.COM QË FORMOHET NGA APO QË LIDHET ME KUSHTET E SHËRBIMIT, NGA PËRDORIMI I APO PAAFTËSIA PËR TË PËRDORUR SHRBIMIN OSE NDONJË PËRMBAJTJE TË MUNDËSUAR NË SHËRBIM APO NDËRMJET SHËRBIMIT NUK KALON GJOBËN E NJËQIND DOLLARËVE AMERIKANË (U.S. $100.00).

KUFIZIMET E KËTIJ SEKSIONI NUK DO TË APLIKOHEN NË NDONJË TEORIE PËRGJEGJSIE, QOFTË KJO NË GARANCI, KONTRATË, STATUT, HYRJE NË HAK (PËRFSHIRË SHKUJDESJEN), LIGJI MBROJTËS MBI KONSUMATORIN ETJ, MADJE EDHE NËSE GJENDET NJË DORËSHKRIM QË ËSHTË I SHKRUAR KËTEJ E TUTJE QËLLIMI I TIJ ËSHTË PA VLERË.

PËRJASHTIMET DHE KUFIZIMET

DISA JURISDIKSIONE NUK LEJOJNË PËRJASHTIMIN E NJËFAR GARANTEVE OSE KUFIZIMET APO PËRJASHTIMET E PËRGJEGJËSISË PËR NDIKIMET OSE DËMET PASUESE. PRANDAJ, DISA NGA KUFIZIMET E MËSIPËRME MUND TË MOS ZBATOHEN MBI JU.

Arbitrazh, Ligj Kontrollues, dhe Juridiksion

You agree that if you have any dispute with Chess.com relating in any way to these Terms of Service or from access to or use of the Service, you will first contact us and attempt to resolve the dispute with us informally. If we are unable to resolve the dispute informally, we each agree to resolve any claim, dispute, or controversy (excluding claims for injunctive or other equitable relief) arising out of or in connection with or relating to these Terms by binding arbitration by the American Arbitration Association ("AAA") under the Commercial Arbitration Rules and Supplementary Procedures for Consumer Related Disputes then in effect for the AAA, except as provided herein. The Federal Arbitration Act (“FAA”) and federal arbitration law shall apply to these Terms of Service. Unless you and AAA agree otherwise, the arbitration will be conducted in the county where you reside. If you intend to seek arbitration you must first send written notice to Chess.com of your intent to arbitrate (“Notice”). The Notice to Chess.com should be sent by sending the Notice by U.S. Postal Service certified mail to: Chess.com, [address]. The Notice must (i) describe the nature and basis of the claim or dispute; and (ii) set forth the specific relief sought. Each party will be responsible for paying any AAA filing, administrative, and arbitrator fees in accordance with AAA rules, except that Chess.com will pay for your reasonable filing, administrative, and arbitrator fees if your claim for damages does not exceed $75,000 and is non-frivolous (as measured by the standards set forth in Federal Rule of Civil Procedure 11(b)). Any award rendered by the arbitrator shall include costs of arbitration, reasonable attorneys' fees, and reasonable costs for expert and other witnesses, and any judgment on the award rendered by the arbitrator may be entered in any court of competent jurisdiction. Nothing in this section shall prevent either party from seeking injunctive or other equitable relief from the courts for matters related to data security, intellectual property, or unauthorized access to the Service. ALL CLAIMS MUST BE BROUGHT IN THE PARTIES’ INDIVIDUAL CAPACITY, AND NOT AS A PLAINTIFF OR CLASS MEMBER IN ANY PURPORTED CLASS OR REPRESENTATIVE PROCEEDING, AND, UNLESS WE AGREE OTHERWISE, THE ARBITRATOR MAY NOT CONSOLIDATE MORE THAN ONE PERSON'S CLAIMS. YOU AGREE THAT, BY ENTERING INTO THESE TERMS, YOU AND CHESS.COM ARE EACH WAIVING THE RIGHT TO A TRIAL BY JURY OR TO PARTICIPATE IN A CLASS ACTION.

Nëse ndalimi ndaj veprimeve të klasës dhe pretendimeve të tjera të paraqitura në emër të palëve të treta të përmbajtura më sipër është konstatuar si e pazbatueshme, atëherë e gjithë gjuha e mësipërme në këtë seksion do të jetë e pavlefshme.

Nëse për çfarëdo arsye ngrihet padi pretendimi në gjykatë sesa në arbitrazh, mosmarrëveshja do të administrohet nga ligjet e shtetit të Kalifornisë dhe FAA pa marrë parasysh apo zbatuar dispozitat e konfliktit të ligjit të shtetit të saj ose vendit tuaj ku banoni dhe do të sillen për gjykim vetëm në gjykatat federale ose shtetërore të vendosura në Santa Clara County, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara. Bini dakort me juridiksionin e vendodhjen e gjykatave, e hiqni dorë nga kundërshtitë qe keni mbi këto gjyqe të papërshtatshme.

Ndryshime në Kushtet e Shërbimit

Mund të modifikojmë Kushtet në ç'do kohë dhe do të përditësojmë versionin aktual tek www.chess.com. Nëse përcaktojmë se kemi ndryshuar material, do t'ju njoftojmë duke ju dërguar email në adresën e emailit që ju keni dhënë gjatë rregjistrimit të llogarisë tuaj ose duke postuar një njoftim nëpërmjet Shërbimit. Nëse vijon të hapësh ose përdorësh Shërbimin pasi këto rishikime të jenë bërë efektive, ti dakordësohesh me Kushtet e rishikuara të Shërbimit.

Informacion i Përgjithshëm

Kushtet e Shërbimit përbën të gjithë marrveshjen mes teje dhe Chess.com dhe administron përdorimin tuaj të shërbimit, duke zëvendësuar ndonjë marrveshje të mëparshme mes teje dhe Chess.com me rrespekt ndaj Shërbimit. Këto Kushte Shërbimi janë marrveshjet e plota dhe të veçanta mes teje dhe Chess.com përsa i përket Shërbimit, e këto Kushte Shërbimi zëvendësojnë ndonjë marrveshje të mëparshme mes teje dhe Chess.com lidhur me Shërbimin (duke përjashtuar shërbimet të cilat ju keni marrveshje të ndarë me Chess.com e cila qartëson apo është në përputhje me këto Kushte Shërbimi). Nëse ndonjë dispozitë e Kushtit të Shëbimit bie në fuqi, pjesa e mbetur e Kushtit të Shërbimit do të jetë në fuqi dhe efekt të plotë. Këto Kushte Shërbimi dhe të drejtat e krijuara e detyrimet e ndërrmara prej këtu nuk u lehojet transferimi, caktimi apo delegimi në cfardo mënyre prej teje. Chess.com mund të caktojë lirshëm këto Kushte Shërbimi, dhe ju jeni të qartë sa i përket të drejtës së pronësisë e liçensuar tek Chess.com, përfshirë të drejtën e Përmbajtjes këtu e poshtë, janë të transferueshme tek përfituesi Chess.com pa pëlqimin tuaj. Dështimi i Chess.com për të ushtruar ose zbatuar ndonjë të drejtë ose dispozitë të TOS nuk do të përbëjë heqje dorë nga kjo e drejtë ose dispozitë.