Møkkahøst i nydelig vær
Katedralen i Palma de Mallorca

Møkkahøst i nydelig vær

gmjlh
GM gmjlh
22. des. 2017, 05:05 |
0

Hva er galt med en person som elsker en treukerstur til en forblåst, isende kald, og vintermørk nederlandsk landsby? Gode minner. Det nærmer seg Tata Steel Chess, og Magnus Carlsen har et lite jubileum når han 13. januar stiller på startstreken for tiende gang. Det var her han tok sitt første stormesternapp. Han har vunnet turneringen drøssevis av ganger. Da gleder du deg til å komme tilbake.

Selv har jeg kun deltatt ett år. Det gikk skikkelig dårlig. Og da kjenner du vindkastene fra Nordsjøen ekstra godt på spaserturen hjem fra spillelokalet til hotellet – derav min noe bitre framtoning hver gang jeg snakker om Wijk. Vi trives når det går bra, og motsatt når ting går på tverke. Det gjelder også når det er flott vær, og med det nærmer vi oss denne bloggens tema: En oppsummering av høsten som har vært.

null

En vanlig septemberdag i Kemer, Tyrkia. En 30-minutters fotballøkt ble for mye i den stekende formiddagssola.

Jeg hadde t-skjorte-vær gjennom hele høsten. Først en uke på Tyrkias sydkyst med EM for klubblag, deretter to uker på Kreta med EM for landslag, før to uker med Fides GP på Mallorca avsluttet Syden-eventyret. Når jeg skriver det nå, innser jeg at det høres himmelsk ut – og jeg gledet meg veldig på forhånd. Men først og fremst er jeg sjakkspiller, og når ting ikke fungerer på brettet er det vanskelig å nyte omgivelsene.

Jeg endte opp med å tape rating i samtlige av de overnevnte turneringene. Riktignok i små mengder, men all nedgang er skuffende når man i utgangspunktet mener man er en mye bedre spiller enn dagens ratingtall skulle tilsi. Den beste medisinen mot dårlig form er en opptur eller to – og den glimret med sitt fravær. Men, på den annen side: jeg vet selv at det er små marginer. Hvis jeg hadde funnet alle de riktige trekkene i denne bukkekavalkaden kunne jeg hatt 35 ratingpoeng mer. Da ville jeg nok vært kjempebegeistret for fem uker med sydlandske middagsbufféer!

null

Surt innendørs (ved brettet), men finfint utendørs. Dessverre, for en sjakkspiller er førstnevnte viktigst.

Om ikke annet: Husk at selv veldig gode sjakkspillere gjør *MASSE* feil. Her er beviset! Men jeg håper å ha mer oppløftende eksempler å vise neste år – god jul, alle sammen.