Pravilnik o zaštiti privatnosti

Sljedeći tekst je samo informativni prevod. Pravno važeća verzija je dostupna samo na engleskom jeziku.
Datum stupanja na snagu: April 21, 2022

Chess.com, LLC ("nam", "mi", ili "naš") upravlja web stranicom chess.com i mobilnom aplikacijom chess.com ("Usluga").

Ova stranica vas obavještava o našim pravilima u vezi prikupljanja, korištenja i otkrivanja ličnih podataka kada koristite našu Uslugu, i izborima koje ste povezali s tim podacima. Our Privacy Policy is subject to our User Agreement and the other applicable agreements referenced therein.

Koristimo vaše podatke za pružanje i poboljšanje Usluge. Korištenjem Usluge, pristajete na prikupljanje i korištenje informacija u skladu s ovim pravilima. Osim ako drugačije nije definisano u ovim Pravilima o privatnosti, pojmovi korišteni u ovim Pravilima o privatnosti imaju isto značenje kao i u našim Uslovima i odredbama.

IMPORTANT NOTE TO RESIDENTS OF THE EUROPEAN UNION AND THE UNITED KINGDOM: This privacy policy contains important information about your rights under the General Data Protection Regulation of the European Union and the equivalent laws of the United Kingdom (the “GDPR”). Please see our GDPR Notice below for more information about these rights.

If you are subject to the General Data Protection Regulation (the “GDPR”), please see below for information regarding your right to exercise certain of your rights under the GDPR, including your “right to be forgotten.” If you are subject to the privacy laws of the State of California, including the California Consumer Privacy Act (the “CCPA”), please see below for information regarding your right to exercise certain of your rights under CCPA, including your right to instruct us not to sell your personal information.

Definicije

Usluga

Service means the chess.com website and the chess.com mobile application operated by Chess.com, LLC, and any other products or services that we extend through chess.com or by other means. The Service does not include third-party content such as advertisements, or any other products or services offered by third parties. We do not and cannot control any third-party content, including user-generated content (for example, in-game chat content).

Lični podaci

Lični podaci predstavljaju podatke o živoj osobi koja se može identifikovati iz tih podataka (ili iz drugih informacija koje su u našem posjedu ili koje će vjerovatno doći u naš posjed). Personal data may also include “pseudonymous” data, meaning information about you which cannot be used to identify you personally - for example, an IP address, or information about which country from which you log into Chess.com. For purposes of this Privacy Policy, all pseudonymous data is Personal Data to the extent that Chess.com is a data processor of pseudonymous data.

Podaci o korištenju

Podaci o korištenju su podaci koji se automatski prikupljaju: generisani su upotrebom usluge ili same uslužne infrastrukture (na primjer, trajanje posjete stranici). User Data may include pseudonymous data where applicable.

Kolačići

Kolačići su mali dijelovi podataka pohranjeni na tvom uređaju (kompjuteru ili mobilnom uređaju).

Kontrolor podataka

Data Controller means the natural or legal person who (either alone or jointly or in common with other persons) determines the purposes for which and the manner in which any personal information is, or is to be, processed. For the purpose of this Privacy Policy, we are a Data Controller of your Personal Data and of your Usage Data.

Obrađivači podataka (ili Pružaoci usluga)

Obrađivač podataka označava bilo koje fizičko ili pravno lice, uključujući Pružatelje usluga, koje obrađuje podatke u ime Kontrolora podataka. Možemo koristiti usluge različitih Obrađivača podataka radi efikasnije obrade tvojih podataka. Any third party specifically referenced in this Privacy Policy, including Google (Alphabet, Inc.) and Facebook (Facebook, Inc., d/b/a Meta) is a third-party Data Processor within the meaning of this Privacy Policy.

Subjekat podataka (ili korisnik)

Subjekat podataka je svaka živa osoba koja koristi našu Uslugu i koja je predmet Ličnih podataka.

Prikupljanje i korištenje informacija

Mi prikupljamo nekoliko različitih vrsta informacija za razne svrhe kako bismo ti pružili i poboljšali našu uslugu.

Vrste prikupljenih podataka

Lični podaci

Dok koristite našu uslugu, možemo od vas tražiti da nam dostavite određene lične informacije koje možemo koristiti da vas kontaktiramo ili identifikujemo ("Lični podaci"). Informacije koje omogućuju ličnu identifikaciju mogu uključivati, ali nisu ograničene na:

  • Neophodne informacije (Chess.com korisničko ime i jedno od sljedećeg: email adresa, javni Google ID ili javni Facebook ID)
  • Neobavezne informacije (ime, prezime i ostali lični deskriptori)
  • Kolačići i podaci o upotrebi
  • Verification Information – Should you choose to apply on our platform for Verification, you will be required to provide the following information: first and last name; date of birth; place of birth; country; and a valid email address.

We may use your Personal Data to contact you with newsletters, marketing or promotional materials and other information that may be of interest to you. We do not sell your Personal Data or your Usage Data. Such data is for internal marketing purposes only. If you access Chess.com through a web browser, your web browser may collect information about you and use it for advertising purposes or other purposes outside of our control. We do not and cannot store, manipulate, transfer, or sell any data which is collected or used by your web browser. You may opt out of receiving any, or all, of these communications from us by following the unsubscribe link or instructions provided in any email we send or by contacting us.

Podaci o korištenju

We may also collect information that your browser sends to us whenever you visit our Service or when you access the Service by or through a mobile device ("Usage Data").

Ovi podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su Adresa internet protokola tvog kompjutera (tj. IP adresa), vrsta pretraživača, verzija pretraživača, stranice naše Usluge koju posjećuješ, vrijeme i datum tvojih posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Kada pristupate Usluzi putem mobilnog uređaja ili preko njega, ovi Podaci o korištenju mogu uključivati informacije kao što su vrsta mobilnog uređaja koji koristite, jedinstveni ID mobilnog uređaja, IP adresa vašeg mobilnog uređaja, vaš mobilni operativni sistem, vrsta mobilnog internet pretraživača koji koristite, jedinstveni identifikatori uređaja i drugi dijagnostički podaci.

Podaci o kolačićima za praćenje

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje da bi pratili aktivnosti na našoj usluzi i čuvali određene informacije.

Kolačići su datoteke s malim količinama podataka koje mogu sadržavati anonimni jedinstveni identifikator. Kolačići se sa web stranice šalju na tvoj pretraživač i pohranjuju na tvom uređaju. Tehnologije za praćenje koje se također koriste su svjetionici, oznake i skripte za prikupljanje i praćenje informacija te za poboljšanje i analizu naše Usluge.

Možete podesiti da vaš pretraživač odbije sve kolačiće ili da nagovijesti kada je kolačić poslan. Međutim, ako ne prihvatate kolačiće, možda nećete moći koristiti neke dijelove naše Usluge. Any Service, including paid Services or subscriptions to Chess.com, may become unstable and non-functional if you do not accept cookies from Chess.com.

Primjeri kolačića koje koristimo:

  • Kolačići za sesiju. Mi koristimo Kolačiće za sesiju kako bismo osigurali da ostaneš prijavljen na našu uslugu.
  • Preferencijalni kolačići. Koristimo preferencijalne kolačiće za pamćenje vaših preferencija i različitih postavki.
  • Sigurnosni kolačići. Koristimo sigurnosne kolačiće u sigurnosne svrhe.
  • Reklamni kolačići. Reklamni kolačići se koriste da bi ti dostavili reklame koje mogu biti relevantne za tebe i tvoja interesovanja. Možeš isključiti korištenje ovih kolačića tako što ćeš posjetiti Google-ova pravila o privatnosti za reklame i mrežu sadržaja na http://www.privacychoice.org/companies ili http://www.aboutads.info/choices. Za više informacija o ovom načinu reklamiranja, ili ako želiš isključiti ovu vrstu reklamiranja, možeš posjetiti www.networkadvertising.org. Google is a third-party Data Processor over whom we have no control. We do not and cannot manage or control any data that Google processes on your behalf.

Korištenje podataka

Chess.com, LLC koristi prikupljene podatke u različite svrhe:

  • Za prilagođavanje reklamiranja i sadržaja koji vidite
  • Da obezbijedimo i održavamo našu uslugu
  • Da te obavijestimo o promjenama na našoj usluzi
  • Da bismo vam dozvolili da učestvujete u interaktivnim funkcijama naše usluge kad god se odlučite za to
  • Da pružimo korisničku podršku
  • Za prikupljanje analize ili vrijednih informacija kako bismo poboljšali našu uslugu
  • Za nadgledanje korištenja naše usluge
  • Za otkrivanje, sprječavanje i rješavanje tehničkih problema
  • Da vam obezbijedimo vijesti, posebne ponude i opšte informacije o drugim proizvodima, uslugama i događajima koje nudimo, a koji su slični onima koje ste već kupili ili ste se raspitivali o njima, osim ako ste se odlučili da ne primate takve informacije
  • Za sprovođenje istraživanja i dostavljanje prikupljenih, anonimnih izvještaja o našoj opštoj korisničkoj zajednici za unutrašnje i vanjske klijente.
  • Verification Information – Should you choose to apply on our platform for Verification, we will store the information you provide in support of your application, and use that information to verify your identity.

We do not sell your Personal Data to third parties.

Ako si iz Evropskog ekonomskog područja (EEA), pravna osnova kompanije Chess.com, LLC za prikupljanje i korištenje ličnih podataka opisana u ovim Pravilima o privatnosti zavisi od ličnih padataka koje prikupljamo i specifičnom kontekstu u kojem ih prikupljamo.

The purpose of this section of this policy is to explain how we ensure your privacy, what steps we take to prevent and mitigate the compromise of private information, what kinds of information we collect from you, what we do with that information, and how you may exercise certain of your rights under applicable data privacy laws related to that information. This policy identifies our data protection officer, and provides you with the information that you may need to contact our data protection officer.

All terms of this Policy and our Terms of Use apply whether you log in via a browser or through an app native to a mobile device or any other device. Browser-based logins may be further subject to the terms of service (however styled) of your chosen browser. When using a browser-based login, your browser is a third-party within the meaning of the GDPR. When using our mobile app, your native app store, cell phone provider, data carrier, or other third parties may be third-party Data Collectors within the meaning of this Privacy Policy. We do not and cannot collect or store information that you submit to your web browser but not to us (for example, if you enter text into a text field on a browser-based login page, but do not click the Submit button or otherwise execute a command to send that information to us).

Chess.com, LLC može obraditi vaše lične podatke jer:

  • Moramo napraviti ugovor s tobom
  • Dao si nam dozvolu da to učinimo
  • U svrhu obrade plaćanja
  • Da se pridržava zakona

Zadržavanje podataka

Chess.com, LLC will retain your Personal Data only for as long as is necessary for the purposes set out in this Privacy Policy. We will retain and use your Personal Data to the extent necessary to comply with our legal obligations (for example, if we are required to retain your data to comply with applicable laws), resolve disputes, and enforce our legal agreements and policies, or until you instruct us to do otherwise in a fashion consistent with your rights (and our obligations) under the GDPR.

Chess.com, LLC će takođe zadržati podatke o korištenju za potrebe interne analize. Podaci o korištenju se uglavnom čuvaju kraće vrijeme, osim kada se ti podaci koriste za jačanje sigurnosti ili za poboljšanje funkcionalnosti naše Usluge, ili smo zakonski obavezni zadržati te podatke na duže vremenske periode.

Prenos podataka

Tvoji podaci, uključujući lične podatke, mogu se prenijeti i održavati na kompjuterima koji se nalaze izvan tvoje države, pokrajine, zemlje ili druge državne nadležnosti gdje se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od zakona iz tvoje države.

Ako se nalazite izvan Sjedinjenih Američkih Država i odlučite da nam dostavite informacije, imajte na umu da podatke, uključujući i lične podatke, prenosimo u Sjedinjene Američke Države i tamo ih obrađujemo.

Tvoja saglasnost sa ovim Pravilima o privatnosti koja je uslijedila nakon što si poslao te informacije predstavlja tvoj pristanak na taj transfer.

Chess.com, LLC će preduzeti sve potrebne korake kako bi osigurao da se vaši podaci tretiraju sigurno i u skladu s ovim Pravilima o privatnosti, a nikakav prenos vaših ličnih podataka se neće dogoditi u neku organizaciju ili državu, osim ako nema odgovarajućih kontrola, uključujući sigurnost vaših podataka i drugih ličnih informacija.

Otkrivanje podataka

Poslovna transakcija

Ako Chess.com, LLC bude uključen u spajanje, kupovinu ili prodaju imovine, vaši lični podaci mogu biti preneseni. Obavijestićemo vas prije nego što se vaši lični podaci prenesu i podlegnu drugim Pravilima o privatnosti.

Objavljivanje za sprovođenje zakona

Pod određenim okolnostima, od kompanije Chess.com, LLC se može zaražiti da otkrije vaše lične podatke ako je to neophodno po zakonu, ili kao odgovor na važeće zahtjeve javnih vlasti (npr. sud ili vladina agencija).

Zakonski uslovi

Chess.com, LLC može otkriti vaše lične podatke u dobroj namjeri da je takva akcija neophodna za:

  • Da bi ispunili zakonsku obavezu
  • Da bi se zaštitila i branila prava ili vlasništvo kompanije Chess.com, LLC
  • Za sprječavanje ili istraživanje mogućih nepravilnosti u vezi Usluge
  • Da bi se zaštitila lična sigurnost korisnika usluge ili javnost
  • Za zaštitu od zakonske odgovornosti

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka nam je važna, ali zapamtite da nijedan način prenosa preko interneta i nijedan način elektronskog skladištenja nije 100% siguran. Iako nastojimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva da zaštitimo vaše lične podatke, ne možemo garantovati njihovu apsolutnu sigurnost.

"Ne prati" signali

Mi ne podržavamo "nemoj pratiti" (DNT). "Nemoj pratiti" je preferenca koju možeš postaviti u svom web pretraživaču da bi informisao web stranice da ne želiš da budeš praćen.

Možeš omogućiti ili onemogućiti opciju "Nemoj pratiti" tako što ćeš posjetiti Preferencije ili Stranicu s postavkama na svom web pretraživaču. If you enable DNT functionality on any device, certain of the Services, including paid Services or Chess.com subscriptions, may become unstable.

Tvoja prava na zaštitu podataka u skladu sa Opštom regulativom o zaštiti podataka (GDPR)

Ako ste stanovnik Evropskog ekonomskog područja (EEA), imate određena prava na zaštitu podataka. Chess.com, LLC ima za cilj da preduzme razumne korake kako bi vam omogućio da ispravljate, mijenjate, brišete ili ograničite upotrebu vaših ličnih podataka.

Ako želite da budete informisani o tome koje lične podatke imamo o vama, i ako želite da ih uklonimo iz naših sistema, molimo vas da nas kontaktirate.

Možeš urediti informacije sa svog Chess.com naloga u bilo kom trenutku. U određenim okolnostima, imaš sljedeća prava na zaštitu podataka:

  • Pravo da pristupimo, ažuriramo ili izbrišemo informacije koje imamo o tebi. Kad god je to moguće, možeš pristupiti, ažurirati ili zatražiti brisanje tvojih ličnih podataka direktno u odjeljku za podešavanje naloga. Ako ne možeš sam izvršiti ove radnje, kontaktiraj nas da ti pomognemo.
  • Pravo na ispravku. Imaš pravo da se tvoje informacije isprave ako su te informacije netačne ili nepotpune.
  • Pravo na prigovor. Imaš pravo da se protiviš našoj obradi tvojih ličnih podataka.
  • Pravo na ograničenje. Imaš pravo zahtijevati da ograničimo obradu tvojih ličnih podataka.
  • Pravo na prenosivost podataka. Imaš pravo da dobiješ kopiju informacija koje imamo o tebi u strukturiranom, mašinski čitljivom i uobičajenom formatu.
  • Pravo na povlačenje pristanka. Također imaš pravo da povučeš svoj pristanak u bilo kom trenutku kada se Chess.com, LLC pozvao na tvoj pristanak za obradu tvojih ličnih podataka.

Imaj na umu da te možemo zamoliti da potvrdiš svoj identitet prije nego što odgovoriš na takve zahtjeve.

Imaš pravo da se žališ Agenciji za zaštitu podataka o našem prikupljanju i korištenju tvojih ličnih podataka. Za više informacija, kontaktiraj lokalnu agenciju za zaštitu podataka u Evropskom ekonomskom prostoru (EEA).

Pružaoci usluga

Možemo zaposliti kompanije trećih strana i pojedince kako bi pomogli našoj usluzi (“Pružatelji usluga”), uključujući Procesore podataka, kako bi pružali uslugu u naše ime, izvršavali servise povezane sa uslugom ili nam pomagali u analiziranju korištenja naše usluge.

Ove treće strane imaju pristup vašim ličnim podacima samo za obavljanje ovih zadataka u naše ime i obavezuju se da ih ne otkrivaju ili koriste u bilo koju drugu svrhu.

Analitika

Možemo koristiti pružatelje usluga trećeg lica da nadgledaju i analiziraju korištenje naše usluge.

Amplituda

Amplituda je servis web analitike koji prati i prijavljuje promet na web stranicama. Ovaj servis koristi podatke prikupljene za praćenje i nadgledanje korištenja naše Usluge. For more information about Amplitude, including how to exercise your rights under the GDPR or the CCPA, please contact Amplitude directly at https://amplitude.com/contact/general. Amplitude is a third-party Data Processor within the meaning of this Privacy Policy.

Reklamiranje

Možemo koristiti pružatelje usluga trećeg lica da ti prikazujemo reklame kako bismo pomogli u podršci i održavanju naše usluge.

Google AdSense DoubleClick kolačić

Google, kao dobavljač treće strane, koristi kolačiće da bi dostavio reklame na našu uslugu. Google-ova upotreba DoubleClick kolačića omogućava Google-u i njegovim partnerima da prikazuju reklame našim korisnicima na osnovu njihove posjete našoj usluzi ili drugim web stranicama na internetu.

Možeš isključiti upotrebu DoubleClick kolačića za reklamiranje na osnovu interesovanja tako što ćeš posjetiti web stranicu sa postavkama Google reklama: http://www.google.com/ads/preferences.

Plaćanja

Možemo ponuditi plaćene proizvode i/ili usluge unutar Usluge. U tom slučaju koristimo usluge trećeg lica za obradu plaćanja (npr. procesori plaćanja).

Mi nećemo čuvati ili prikupljati podatke o vašoj platnoj kartici. Te informacije se direktno dostavljaju trećem licu koje su naši procesori za plaćanje, a čije korištenje vaših ličnih podataka je regulisano njihovim Pravilima o privatnosti.

Platni procesori sa kojima radimo su:

Apple Store plaćanja u aplikaciji

Njihova Pravila o privatnosti se mogu vidjeti na https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww

Plaćanja u aplikaciji Google Play In-App

Njihova Pravila o privatnosti se mogu vidjeti na https://www.google.com/policies/privacy

Adyen

Njihova Pravila o privatnosti se mogu vidjeti na https://docs.adyen.com/legal/terms-conditions

PayPal

Njihova Pravila o privatnosti se mogu vidjeti na https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full

Appointment of the Data Protection Officer

Chess.com’s GDPR Data Protection Officer is Ben Curtis (the “Protection Officer”). The Protection Officer may be contacted at:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
Email: support@chess.com
Poštanska adresa:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

Naša Usluga može sadržavati linkove za druge web stranice kojima ne upravljamo mi. Ako klikneš na link treće strane, bićeš preusmjeren na tu web stranicu treće strane. Preporučujemo ti da pregledaš Pravila o privatnosti svake web stranice koju posjetiš.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, pravila o privatnosti ili prakse bilo koje web stranice ili usluge trećih lica.

Privatnost djece

Chess.com nema namjeru da privuče korisnike mlađe od 18 godina ("djeca") za korištenje naše usluge.

Mi ne prikupljamo namjerno lične podatke od bilo koga mlađeg od 18 godina. Ako si roditelj ili staratelj, i svjestan si da su nam tvoja djeca dala lične podatke, kontaktiraj nas. Ako saznamo da smo prikupili lične podatke od djece bez roditeljskog pristanka, preduzećemo korake da uklonimo te podatke sa naših servera.

If you are a resident of the State of California or otherwise subject to the CCPA, please see below for important information regarding the privacy rights of Children using chess.com or any of the Services. If you are under the age of 13 and a resident of the State of California, you may not use chess.com or any of the Services.

OBAVJEŠTENJE O PRIVATNOSTI ZA STANOVNIKE KALIFORNIJE

Ovo Obavještenje o privatnosti za stanovnike Kalifornije dopunjava informacije sadržane u našim Pravilima o privatnosti i odnosi se isključivo na sve posjetioce, korisnike i ostale koji imaju prebivalište u državi Kalifornija. Usvajamo ovo obavještenje kako bismo poštovali Zakon o privatnosti potrošača u Kaliforniji iz 2018. godine (CCPA). Svi izrazi definisani u CCPA imaju isto značenje kada se koriste u ovom obavještenju.

Tvoja prava i izbori

CCPA pruža potrošačima (stanovnicima Kalifornije) posebna prava u vezi njihovih ličnih podataka. U svrhu Obavještenja o privatnosti za stanovnike Kalifornije, lične informacije uključuju "Lične podatke", "Podatke o korištenju", i "Kolačiće", kao što su ti pojmovi definisani u ovim Pravilima o privatnosti. U ovom odjeljku su opisana tvoja CCPA prava i objašnjeno je kako ih možeš koristiti.

Prava na pristup određenim informacijama i prenosivost podataka

Imaš pravo zahtijevati da ti otkrijemo određene informacije o našem prikupljanju i korištenju tvojih ličnih podataka u proteklih 12 mjeseci koji inače nisu predmet izuzetka po CCPA (Zakon o privatnosti potrošača u Kaliforniji).

Prava na zahtjev za brisanje

Također imaš pravo tražiti da izbrišemo bilo koji tvoj lični podatak koji smo prikupili od tebe i zadržali, uz određene izuzetke.

Korištenje prava na pristup, prenos podataka i brisanje

Da bi iskoristio gore navedena prava u vezi pristupa, prenosivosti podataka i brisanja, pošalji nam potrošački zahtjev koji može biti provjeren tako što ćeš:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
Email: support@chess.com
Poštanska adresa:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

Da bi se mogao provjeriti, tvoj zahtjev mora:

  • Navedi dovoljno informacija koje će nam omogućiti da opravdano potvrdimo da si ti osoba o kojoj smo prikupili lične podatke ili da si ovlašteni zastupnik te osobe.
  • Opiši svoj zahtjev sa dovoljno detalja koji će nam omogućiti da ga u potpunosti razumijemo, procijenimo i odgovorimo na njega.

Ne možemo odgovoriti na tvoj zahtev ili ti dostaviti lične podatke ako ne možemo verifikovati tvoj identitet ili ovlaštenje za upućivanje zahtjeva i potvrditi da se lični podaci odnose na tebe.

Samo ti, ili osoba koja je registrovana kod državnog sekretara Kalifornije, a koju si ovlastio da te zastupa, možete podnijeti provjerljiv potrošački zahtjev u vezi tvojih ličnih podataka. Također možeš podnijeti provjerljiv potrošački zahtjev u ime tvog maloljetnog djeteta.

Nediskriminacija

Nećemo vršiti diskriminaciju prema tebi zbog ostvarivanja bilo kojeg od svojih CCPA prava. Osim ako to nije dozvoljeno od strane CCPA, nećemo ti: (i) uskraćivati robu ili usluge; (ii) naplaćivati drugačije cijene za robu ili usluge, uključujući davanje popusta ili drugih pogodnosti, ili nametanje kazni; (iii) pružati drugačiji nivo ili kvalitet robe ili usluga; ili (iv) sugerisati da za robu ili usluge možeš dobiti drugačiju cijenu, ili drugačiji nivo ili kvalitet robe ili usluga.

Prodaja tvojih ličnih podataka

Ne prodajemo i nismo prodali tvoje lične podatke trećim stranama u poslovne ili komercijalne svrhe unutar 12 mjeseci koji su prethodili datumu stupanja na snagu ovih Pravila o privatnosti, prema našem razumijevanju pojma "prodavati" u skladu sa CCPA.

Lični podaci koje prikupljamo, koristimo i objavljujemo

CCPA (Zakon o privatnosti potrošača u Kaliforniji) određuje kategorije ličnih informacija koje su zaštićene u skladu sa CCPA. Sljedeći grafikon pruža informacije o ličnim informacijama koje prikupljamo u odnosu na svaku kategoriju i izvore iz kojih prikupljamo te podatke. Za dodatne informacije u vezi ličnih informacija koje prikupljamo i koje smo prikupili tokom 12 mjeseci prije stupanja na snagu naših Pravila o privatnosti, pogledaj naslov "Vrste prikupljenih podataka" u našim Pravilima o privatnosti. Lične informacije možemo koristiti u poslovne/komercijalne svrhe opisane u naslovu "Upotreba podataka" u našim Pravilima o privatnosti. Informacije o tome kako dijelimo tvoje lične informacije potraži u naslovima "Otkrivanje podataka", "Pružatelji usluga", "Analitika" i "Reklamiranje" u našim Pravilima o privatnosti.

Kategorija ličnih podataka Privatni podaci koje prikupljamo u ovoj Kategoriji Izvori ličnih informacija
  1. Identifikatori
  • Pravo ime ili pseudonim
  • IP adresa/adrese
  • Email adresa
  • Naziv naloga (korisničko ime) ili drugi slični identifikator
  • Mobilni push tokeni
  • Određeni identifikatori treće strane koji se odnose na šahovske usluge (npr. USCF ili FIDE ID broj) mogu biti prikupljeni za pojedine naloge
  • Informacije koje nam dajete
  • Informacije koje automatski prikupljamo od tebe
  • Pružalac usluga treće strane
  1. Kategorije ličnih informacija navedene u Zakonu o podacima potrošača u Kaliforniji (Građanski zakonik Kalifornije § 1798.80(e))
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Zaštićene klasifikacione karakteristike u skladu sa kalifornijskom ili saveznom zakonom
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Komercijalne informacije
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Biometrijske informacije
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Internet ili druga slična mrežna aktivnost
  • Istorijat pregledavanja samo na chess.com-u
  • Informacije koje automatski prikupljamo od tebe
  • Pružalac usluga treće strane
  1. Geolokacijski podaci
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Senzorni podaci
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Informacije vezane za profesiju ili zaposlenje
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Informacije o obrazovanju koje nisu dostupne javnosti (u skladu sa Zakonom o porodičnim obrazovnim pravima i privatnosti (20 U.S.C. odjeljak 1232g, 34 C.F.R. dio 99))
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo
  1. Zaključci iz drugih ličnih podataka
  • nije primjenjivo
  • nije primjenjivo

KONTAKT INFORMACIJE

Ako imaš bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi ovog obavještenja ili načina na koje kompanija Chess.com, LLC prikuplja i koristi tvoje podatke kako je opisano u Pravilima o privatnosti, ili ako želiš iskoristiti svoja prava u skladu sa zakonom Kalifornije, ne ustručavaj se da nas kontaktiraš na:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
Email: support@chess.com
Poštanska adresa:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097

OBAVJEŠTENJE O PROMJENAMA OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo da izmijenimo naša Pravila o privatnosti po našem izboru i u bilo kom trenutku. Kada unesemo izmjene u naša Pravila o privatnosti, (i) obavijestićemo te putem email-a i/ili istaknutog obavještenja u našim Uslugama i (ii) objaviti ažurirana Pravila o privatnosti na web stranici i ažurirati datum stupanja na snagu Pravila o privatnosti. Savjetujemo ti da povremeno pregledaš ova Pravila o privatnosti radi bilo kakvih promjena.

Tvoje daljnje korištenje naše web stranice nakon objavljivanja promjena predstavlja tvoje prihvatanje tih promjena.


Pravila privatnosti za šah - igraj i uči (arkadna verzija)

Ovaj odjeljak navodi naša pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju podataka koje prikuplja aplikacija Chess - Play & Learn (Arcade Version), u daljnjem tekstu "aplikacija". Nisu primjenjiva na web stranicu Chess.com ili njene druge aplikacije.

Ne prikupljamo nikakve lične podatke putem aplikacije, ali molimo te da pročitaš ova pravila za više detalja o tome koje informacije mogu biti prikupljane, korištene i/ili čuvane.

Ako odlučiš da koristiš aplikaciju, pristaješ na prikupljanje i korištenje podataka u vezi sa ovim pravilima. Podaci koje prikupljamo koriste se za podršku uslugama i poboljšanje aplikacije. Nećemo koristiti ili dijeliti tvoje podatke ni sa kim, osim kako je to opisano u ovim Pravilima o privatnosti.

Prikupljanje i korištenje podataka

Aplikacija prikuplja podatke iz igre koji se ne mogu identifikovati da bi ih poslala na Apple iCloud, posebno da bi se zabilježio napredak igrača (skor pobjeda) protiv kompjuterskih protivnika iz aplikacije. Mi (Chess.com, LLC) ne pohranjujemo nijedan od ovih podataka, ali se oni šalju Apple servisima (iCloud i Game Center) na pohranu i korištenje.

Aplikacija također prikuplja korisnikov anonimni gamePlayerID za funkciju "Online igranje" u aplikaciji, gdje se koristi isključivo za održavanje šahovskog rejtinga dok se igraju online partije. Ovo pomaže da igrači igraju sa protivnicima sličnih šahovskih vještina. Prikupljanje ovih podataka podliježe korisnikovom izričitom dopuštenju, koje je zatraženo u aplikaciji prije prvog korištenja, i može se naknadno prekinuti u bilo kojem trenutku putem postavki aplikacije (“Zaustavi prikupljanje podataka”).

Aplikacija je dostupna igračima svih uzrasta putem usluge Apple Arcade i prikuplja ove podatke iz igre koji se ne mogu identifikovati od svih igrača bez obzira na godine. Osnova za ovo prikupljanje informacija je podrška internom radu aplikacije, kako je dozvoljeno Pravilom o zaštiti privatnosti djece na internetu ("COPPA"), što je legitimna upotreba prema Opštoj uredbi o zaštiti podataka ("GDPR").

Sigurnost

Koristimo konvencionalno prihvatljive metode za zaštitu svih informacija koje dobijemo od naših korisnika. Međutim, nijedna metoda prenosa putem interneta ili elektronskog pohranjivanja nije 100% sigurna i pouzdana, i ne možemo apsolutno garantovati njenu sigurnost.

Promjene u ovim Pravilima o privatnosti

Možemo s vremena na vrijeme promijeniti našu Politiku privatnosti, a o svim promjenama ćemo te obavijestiti objavljivanjem na ovoj stranici. Ove promjene stupaju na snagu odmah nakon što ovdje budu objavljene.

Kontaktiraj nas

Ako imaš bilo kakvih pitanja u vezi s našim Pravilima o privatnosti, kontaktiraj nas:

Telefon: 1 (800) 318-2827 Ext. 121
Email: support@chess.com
Poštanska adresa:
Chess.com, LLC
877 E 1200 S #970397
Orem, UT 84097