چگونه از اشتباهات فاحش بپرهيزيم؟ قسمت چهارم

Sort:
SaeidR70

(توضيح اينکه متن ترجمه شده به لحاظ حفظ امانت همانگونه که هست ترجمه شده است و تنها مويد نظرات نگارنده مقاله مي باشد)

چگونه از اشتباهات فاحش بپرهيزيم؟

نگارنده:

GM Gserper    

مترجم: سعيد رمضاني

دلايل وقوع اشتباهات فاحش: 

....  

در بازی نمایش داده شده در دیاگرام بعدی نیز مثال ناراحت کننده ای ارائه می شود: (بازی لونفیش در برابر چخوور)

استاد بزرگ شطرنج، لونفیش در کتابش آنچه را که اتفاق افتاده است توضیح می دهد. بطرز آشکاری وی می دانست که صددرصد برنده است

( یک پیاده اضافی به علاوه یک مهره آچمز بسیار وخیم در ستون جی   )

. او حرکات زیادی برای برنده شدن داشت. ساده ترین آنها مبادله مهره ها در خانه جی 7    بود که منجر به پایان بازی پیاده ها با یک پیاده اضافی می شد. اما وی فکر کرد از آنجایی که سیاه کاملاً فلج شده است چرا باید عجله کرد؟ بنابراین او حرکت پوزیسیونی بی خطر را انجام داد با این قصد که از طریق حرکت سی چهار به سی پنج حمایت بیشتری از پیاده دی 6   به عمل آورد. در حقیقت بسیار دشوار بود که بتوان تصور کرد سیاه که کاملا در هم پیچیده شده بود بتواند هیچ حرکت خارق العاده ای انجام دهد.

لیکن این یک علامت هشدار است! لطفاً به خاطر بسپارید که هر احساس امنیت غلطی همیشه منجر به یک اشتباه فاحش می شود! اکنون سعی کنید روشی را که سیاه کلاً وضعیت بازی را دگرگون می کند پیدا کنید!  

در نتیجه این حرکت استاد بزرگ شطرنج، لونفیش از بدترین اشتباه فاحش در طی تمام زندگی حرفه ای خود رنج برد! آن مسابقات، تورنمنت بین المللی مسکو 1935 بود و برد در بازی مورد اشاره او را در صدر رقابت ها نگه    می داشت. در عوض پس از آن حرکت تمامی آرزوها و رویاهایش بر باد رفت و بقیه بازی ها را نیز بد بازی کرد.

نبایست فکر کرد که احساس برد زود هنگام فقط زمانی اتفاق می افتد که پوزیسیونی برنده دارید. گاهی اوقات وقتی که بازی تساوی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد، فکر می کنید که دیگر بازی تمام است در حالی که واقعاً بازی هنوز تمام نشده و در جریان است

توضیح مترجم: تساوی اجتناب ناپذیرترجمه

"dead draw"  

می باشد که موقعیت تساوی است زمانی که هیچکدام از بازیکنان شانس واقعی برای برد ندارند. این تساوی گاهی به موقعیت هایی اشاره می کند که که در آن برد برای بازیکنان غیرممکن است مثلا در موقعیت مهره های ناکافی برای مات یا زمانی که موقعیت ساده ای که فقط زمانی به برد یک نفر منجر می شود که طرف مقابل مرتکب اشتباه فاحش شود

این نوع تفکر ساده انگارانه برای یک استاد بین المللی جوان رخ داد. شاید شما بپرسید چرا من اینقدر مطمئن هستم که این بازیکن چنین تفکری داشته است؟ بسیار خوب، علت این است که آن تازه کار خودم بودم! در حین یک بازی من وضعیت بسیار بدی داشتم(احتمالاً می باختم). سپس حریفم چند اشتباه مرتکب شد و نهایتاً من توانستم به یک موقعیت تساوی خیلی راحت برسم.(دیاگرام بعدی را ملاحظه نمایید).

این موقعیت آن چنان مساوی بود که حتی اگر سیاه هر دو پیاده اش را از دست دهد باز هم بازی مساوی است چرا که سفید هیچگاه نمی تواند پیاده اش را ارتقا دهد چرا که فیلش یک فیل غیرهمرنگ است سیاه به راحتی یک سد در خانه های سیاه ایجاد می کند و فیل سفیدروی سفید کاملاً بلااستفاده می گردد. هم من این موضوع را می دانستم و هم حریفم که استاد بزرگ شطرنج آسیف بود. برخی اوقات از این که حریفتان در یک موقعیت کاملا بازنده به جای واگذار کردن  به بازی ادامه می دهد یا زمانی که موقعیت کاملا برابر است و به جای دادن پیشنهاد مساوی باز بازی می کند کفرتان در می آید. اما من به دو دلیل در این مورد خاص اصلاً کفری نبودم. اول اینکه می توانستم درک کنم که حریفم کاملاً از برد در پوزیسیون وسط بازی آنچنانی ناامید شده بود. ضمن اینکه شما نمی توانستید از کنستانتین آسیف به هر دلیلی عصبانی شوید. او یکی از بهترین افرادی بود که من تا بحال ملاقات کرده بودم. بنابراین من فقط بازی می کردم، گذشت زمان را دنبال می کردم و هر لحظه منتظر بودم که وی پیشنهاد مساوی دهد. در نتیجه من بدترین اشتباه فاحش دوران زندگی ام را مرتکب شدم. تقریباً هر حرکتی منجر به تساوی می شد، ولی من راهی برای باختن پیدا کردم!

نتیجه گیری خیلی راحت است: تا زمانی که بازی در جریان است مهم نیست که پوزیسیون کاملاً برنده است یا یک موقعیت تساوی اجتناب ناپذیر. هرگاه به انتظار واگذار کردن حریفتان در یک موقعیت کاملا بازنده یا پیشنهاد مساوی در یک پوزیسیون تساوی اجتناب ناپذیر نشستید، مطمئن باشید که در آستانه ارتکاب یک اشتباه فاحش ابلهانه قرار دارید. این ضرب المثل مسخره که بازی تمام نیست تا زمانی که تمام شود باید اولین چیزی باشد که در ذهنتان می گنجانید حتی اگر در یک موقعیت برنده قرار دارید. شما این را هم می دانستید! اینطور نیست؟

ادامه دارد ...

kerm64

درکش میکنم منم از این اشتباه ها کردم

orod20

بد نبود

javadmahdian20

ترجمه زیبا و روان و متن خوبی انتخاب شده بود

mohsen39340

بسیار نکته جالب و هشدار دهنده خوبی بود بود در زبان ا نگلیسی مثل هست که می گوید

Dont celeberate too early

A-ydin

عالی بود 👍

sghrkiynimehr310
A-ydin نوشت:

عالی بود 👍

سلام آیدین خوبی افتخار میدی به ما با هم یه ست بازی کنیم ؟

reza7979

عالی