SEASON 2014

Sort:

Η σαιζόν 2014 ξεκινάει με το νέο έτος. Θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε σε αυτό το φόρουμ για τα γεγονότα και τις εξελίξεις που αφορούν στην ομάδα Smile

Στους επίσημους αγώνες EL2014 και WL2014:

- Συμμετέχουν οι παίκτες μας 1200+.

- Συμμετέχουν οι παίκτες μας μέχρι την σκακιέρα 50 με rating >1300 και από σκακιέρα 51 και άνω όχι με διαφορά rating >100 από τον αντίπαλό τους.

- Για κάθε timeout χάνονται οι 3 επόμενοι αγώνες. Στο 3ο timeout ο παίκτης χάνει τη σαιζόν.

- Σε περίπτωση που η αναλογία Νίκες-ήττες/timeouts ενός παίκτη είναι κάτω από το 1/6 (μόνο 1 νίκη για κάθε 6 ήττες) θα εξετάζεται η συμμετοχή του για το υπόλοιπο της σαιζόν.

Ξεκινάμε με έναν μίνι απολογισμό για το 2013.

Η χρονιά παίζεται σε ένα ματς και ίσως στον 1 πόντο. Νικάμε την Τουρκία, μένουνε στην κατηγορία και έτσι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά.

Γενικά η ομάδα έπαιξε ωραίους αγώνες, ανέβηκε στις 22.000 μονάδες και είναι από τις υπολογίσιμες σε κάθε τουρνουά.

Μεγάλες δυνατότητες έχουμε για το EL 2014 όπου νικάμε ομάδες (Τουρκία, Ισπανία) που παίξανε το 2013 στην κατηγορία 1. Μπορούμε λοιπόν με λίγη προσοχή να βρεθούμε το 2014 στην τριάδα και να ανέβουμε, το αποδείξαμε φέτος που θα καταταγούμε 4 ή 5 λόγω των timeouts.

Για το WL 2014, εάν - ό μή γένοιτο - πέσουμε, στόχος θα είναι να ανέβουμε στην κατηγορία Β και εάν δεν πέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Μεγάλη αδυναμία της ομάδας το chess960. Πέφτουμε στην κατηγορία C και θα παλέψουμε να μείνουμε εκεί.

Στο vote chess τα πάμε καλούτσικα, πολλά θα εξαρτηθούν από το μανατζάρισμα της ομάδας.

......

Μπράβο Μανώλη, πιστεύω ότι είσαι από τους καλύτερους Super Adminς, μεθοδικός, οργανωτικός, με διάχυτο ενδιαφέρον για το καλό της ομάδας, εμψυχωτικός και αποτελεσματικός.

Η πορεία της ομάδας στα σημαντικά τουρνουά WL2013 (κατηγ. Β), EL2013 (κατηγ. 2), chess960-2013 (κατηγ. B), βρίσκεται εδώ:

http://yneves.com/chess/#el2013/1

Να ρωτήσω, γιατί παίκτες 1200+ ΜΟΝΟ μπορούν να παίξουν στα επίσημα παιχνίδια?

Προφανώς Ματθαίε για να μην παίξει κάποιος παίκτης μας με παίκτη τους +300-400 μοναδες rating, με αποτέλεσμα να ξεκινάμε με -2 στο σκορ. Εκτος αν φέτος νίκησες πολλούς από αυτούς και δεν το ξέρω.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Στους επίσημους αγώνες EL2014 και WL2014:

- Συμμετέχουν οι παίκτες μας 1200+.

- Συμμετέχουν οι παίκτες μας μέχρι την σκακιέρα 50 με rating >1300 και από σκακιέρα 51 και άνω όχι με διαφορά rating >100 από τον αντίπαλό τους.

- Για κάθε timeout χάνονται οι 3 επόμενοι αγώνες. Στο 3ο timeout ο παίκτης χάνει τη σαιζόν.

- Σε περίπτωση που η αναλογία Νίκες-ήττες/timeouts ενός παίκτη είναι κάτω από το 1/6 (μόνο 1 νίκη για κάθε 6 ήττες) θα εξετάζεται η συμμετοχή του για το υπόλοιπο της σαιζόν.

Νομίζω ότι οι παραπάνω κανόνες (βλ. υπενθύμιση) όσον αφορά στη συμμετοχή μελών της ομάδας μας στους επίσημους αγώνες EL2014 και WL2014, κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, εφόσον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα απ΄αυτούς και η σχετική θέση και κατάταξη της ομάδας σε κατηγορία. Περαιτέρω, ίσως ήταν χρήσιμο από πλευράς των διαχειριστών να δημιουργηθεί ένας διαρκής εικονικός αγώνας με μία ανενεργή ομάδα, στον οποίο να δηλώσουν συμμετοχή όλα τα ενεργά μέλη της ομάδας μας, ώστε οι διαχειριστές να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα "μάχιμα" μέλη της και την βαθμολογία τους, ώστε να προβαίνουν σε κατάλληλο σχεδιασμό και άλλες κατάλληλες κινήσεις (π.χ. ατομικές προσκλήσεις για συμμετοχή σε συγκεκριμένο  αγώνα κτλ), τόσο στα επίσημα παιχνίδια, αλλά και στα φιλικά.     

"- Συμμετέχουν οι παίκτες μας μέχρι την σκακιέρα 50 με rating >1300 και από σκακιέρα 51 και άνω όχι με διαφορά rating >100 από τον αντίπαλό τους."

Αυτό ΔΕΝ θα πρέπει να είναι ευθύνη των παικτών. Αυτό αν είναι εφικτό, αμφιβάλλω πως είναι, θα πρέπει να είναι ευθύνη των διαχειριστών.

"Περαιτέρω, ίσως ήταν χρήσιμο από πλευράς των διαχειριστών να δημιουργηθεί ένας διαρκής εικονικός αγώνας με μία ανενεργή ομάδα, στον οποίο να δηλώσουν συμμετοχή όλα τα ενεργά μέλη της ομάδας μας, ώστε οι διαχειριστές να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα "μάχιμα" μέλη της και την βαθμολογία τους,"

πολύ καλή ιδέα, την έχω δει να γίνετε σε αρκετές ομάδες.

Σε οτι αφορά τα μάχιμα μέλη βλέπε εδώ: http://yneves.com/chess/#el2013/1

Σε ότι αφορά την ευθύνη τήρησης των προτροπών για τους σημαντικούς αγώνες της ομάδας, την ευθύνη την έχει ο κάθε παίκτης και φυσικά και τις συνέπειες. Προσοχή λοιπόν από όλους μας στους αγώνες EL2014 και WL2014 ώστε να έχουμε μια πολύ καλή πορεία και η αγωνιστική διάθεση των περισσότερων παικτών μας να μην πάει χαμένη από λίγους αδιάφορους, ασυνεπείς και απρεπείς προς τους υπόλοιπους παίκτες.

Ο κάθε βαθμός μετράει και αυτό αποδείχθηκε με τον υποβιβασμό μας για 1 μόλις βαθμό στους1000 αγώνες που δώσαμε το 2013.

Η ομάδα παίζει σε πολλά άλλα επίσημα τουρνουά και δινει πολλούς φιλικούς αγώνες για όλους μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014 και πάμε να ανέβουμε κατηγορία!

Αναστασάκη, διαφωνώ! Ο συγκεκριμένος κανόνας που αναφέρω πιο πάνω είναι αδύνατο να τηρηθεί από τους ίδιους τους παίκτες! Για να γίνει αυτό, θα πρέπει κάθε 10 ώρες να ελέγχω αν η αντίπαλη ομάδα έχει "καλέσει ενισχύσεις" με αποτέλεσμα εγώ ξαφνικά να βρίσκομαι με αντίπαλο + >100. Ε, δεν γίνετε αυτό! Αντίθετα ο διαχειριστής, που κλειδώνει το ματς, μπορεί να το κάνει, αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν επιτρέπετε από τους κανόνες των leagues. Γι' αυτό ζητάτε να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη; ε, δεν γίνετε όμως. Στον αγώνα με τον Καναδά αυτή την στιγμή παίζω με αντίπαλο +50, αν θυμάμαι καλά. Αύριο όμως; Αύριο μπορεί να παίζω με αντίπαλο +150! Μεθαύριο, μπορεί μετά από δικές μας ενισχύσεις, να παίζω με αντίπαλο +30. Τι θες να κάνω εγώ; Να ελέγχω καθημερινά με ποιόν αντίπαλο είμαι, και να μπαίνω και να βγαίνω; Αυτός ο κανόνας είναι αδύνατο να τηρηθεί, και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα. Αν επιτρέπεται, ας είναι υπεύθυνος ένας διαχειριστής. Αν δεν επιτρέπεται, να μην υπάρχει.

Στους άλλους κανόνες συμφωνώ και συμφωνώ να είναι ευθύνη του παίκτη.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορώ να παίξω. Προσπαθώ για την ομάδα, αλλά δεν είμαι πολυ δυνατός. Μου λέτε δηλαδή να σταματήσω να προσπαθώ? Ε, τότε, εσείς χάνετε. Τι να πω?

Κάποιοι έχουν μανία με αυτά τα time-outs. Σας διαβεβαιώ ότι εγώ ΔΕΝ κάνω time-outs.

Αν κάποιος κάνει time-out, σημαίνει ότι θέλει να καταστρέψει την ομάδα? Προφανώς κάποιοι ναι, κάποιοι όχι. Αλλα να χάνει τρεις αγώνες! Νομίζω πως παραπάει το πράμα.

Οποιος διαβάσει καλά το πρώτο post που αφορά σε προτροπές για τους αγώνες καταλαβαίνει πολύ καλά τι πρέπει να μην κάνει!

Εσύ Ματθαίε δεν μπορείς να παίξεις, ακριβώς επειδή δεν είσαι πολύ δυνατός. Γίνε δυνατός, προσπάθησε να γίνεις δυνατός και μετά έλα και παίξε. Ευπρόσδεκτος θα είσαι.

Αναστασάκη, το ξαναλέω. Εγώ μέχρι εχτές έπαιζα με αντίπαλο +30, σήμερα ο αντίπαλός μου έχει +9. Αύριο μπορεί να έχει +109 και μεθαύριο -20. Ο πίνακας αλλάζει διαρκώς λόγω καινούργιων συμμετοχών και από τις δύο ομάδες. Μπορείς να μου πεις έναν πρακτικό τρόπο με τον οποίο να μπορώ να τηρήσω αυτό τον κανόνα;

Άσε, που υπάρχει κι άλλος παράγοντας. Μέχρι να κλειδώσει ο αγώνας, το rating μου αλλάζει (είτε θετικά, είτε αρνητικά) όπως και αυτό του αντιπάλου!

Προσέχουν μόνο οι παίκτες μας που είναι κάτω από 1300 έως την σκακιέρα 50 και μόνο οι παίκτες μας που είναι από 1200 έως 1300 από τη σκακιέρα 51 έως 100 και μόνο στους αγώνες EL2014 και WL2014.

Ωραία, κι επειδή εγώ δεν είμαι σε αυτούς που πρέπει να προσέχουν, πάει να πει πως αυτός για τον οποίο ισχύει ο κανόνας, θα μπορεί να τον τηρήσει; Ο κανόνας είναι μη εφαρμόσιμος είτε από μένα, είτε από εσένα, είτε οποιονδήποτε. Καλή σκέψη, δεν λέω, καλό το κίνητρο, αλλά δεν εφαρμόζεται. Αλλάχτε τον ώστε να γίνει εφαρμόσιμος. Δεν μπορώ να σκεφτώ το πως όμως, λυπάμαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι, να γίνει προτροπή κι όχι κανόνας, που παραβίασή του (κανόνα) όπως πχ αυτός για τα time-outs επιφέρει "ποινές". Έτσι δεν θα υπάρχουν ποινές, δεν θα υπάρχουν γκρίνιες.

Σωστά.

Ματθαίε, ίσως παρεξήσες. Εξακολουθώ να είμαι υπέρ του να μην παίζεις, μέχρι να έχεις 1200+. Αν παίξεις, να αποκλειστείς. Η μη "ποινή", αναφερόταν ΜΟΝΟ στον κανόνα για >100

Ξεκινήσαμε το EL2014 και το WL2014 με τις ισχυρότερες ομάδες των ομίλων (France και Canada αντίστοιχα). Καλά παιχνίδια με ωραίους αγώνες αλλά δεν ποντάρουμε σε νίκη σε αυτά. Τα επόμενα παιχνίδια είναι φωτιά και θα παιχτούν στον πόντο. Ακονίζουμε τα πιόνια μας Wink