Also sorry for my big mistakes in typing, I use forum in desktop mode on mobile. And I first time ever made topic or use forum, via random links.
I only want to reach 1000

Toliko truda oko engleskog i naletis na mene. Maler.
Sto se pocetnog rejtinga tice, ljudi stave otprilike. Moze da se pocne sa 400, 800, 1 200 i 1 600 (bilo je i 2 000, ali moguce da vise nema). Zavisi od odgovora na pitanje koje das na startu: Koliko ste dobri u sahu pa ono: New to chess, beginner, intermediate i advanced. Mislim da su igraci sa majstorskim titulama izuzeci i da njima mogu i rucno da podese rejting na osnovu pravog rejtinga, ali me ne drzi za rec, a i nije bitno za ovu pricu.
Ima onih koji se precene jer su igrali sah samo sa blizom okolinom i misle da su jaci nego sto jesu, neki misle da su slabiji nego sto jesu.
Naravno ima i onih koji zloupotrebljavaju pa stave prenizak rejting da bi pobedili na nekim turnirima do odredjenog rejtinga.
Sto se tice rejtinga 1 000, blizu si toga, ali razumem da zelis da imas ravan visi broj od onog koji je trenutan.
Sto se tice brzopoteznih partija koje si rekao da si igrao, tesko je napredovati na taj nacin znacajno. Duze partije su bolje, cak i tih 10 minuta po coveku je prebrzo, posebno za malo slabije rangirane igrace.
Bolje je jedna duga partija kojiu ces posle da pogledas i da vidis sta je bilo dobro a sta ne nego par brzih gde ces da odigras i batalis ih. Naravno zavisi i sta je cilj. Ako je cilj samo razonoda bez napretka, onda moze bilo kako da se igra.
Ako te zanima napredovanje u sahu, mogu da odgovorim na potencijalna pitanja oko toga.
Pozdrav.
Ovo je bilo izizetno poucno ! Hvala ti na odgovoru. Ja sam biciklista, ali sam nasao ovo kao na izazov. Kad sam pravio nalog stavio sam da sam najgori. Beginner. I nasao sam se u problemu da napredujem, cak i kad pobedjujem.
Neki cilj mi je da dostignem 1000 na rapidu. Sa telefona, posto PC (a ne bih smeo ni telefon) ne smem da koristim, jer sam bivsi "vrhunski strucnjak". Iz sfere IT.
Nikad nisam varao, niti koristio AI. Bio bih zahvalan ako bi me prihvatio za prijatelja na ovoj platformi ili u neki sah klub da dostignem taj limit. Smatram da nemam intelekt da predvidim 5 poteza protivnika unapred. Nikad ja necu imati procenat odlicnih poteza 90%+.
Trebao bi mi talenat i godine ucenja. Neki cilj mi je da dostignem tih 1000 na rapidu, pa bih onda mozda odlucio igrati sah ozbiljnije. Ako ne mogu to dostici smatram sebe glupim. Iako to bas i nije tacno.
Ja sam napravio nalog 2x kao "pocetnik". Neko u 2 partije ima visoke rejtinge, a neko igra 300 partija i ne dostigne nivo od 1000. Nisam i jos ne razumem zasto je to tako ?
Posmatrao sam partije od Teodore Ignjac koja je nasa mlada nada, ali nikad naravno nije prihvatila zahtev za prijateljstvo.
Veoma je tesko sa iskljucivo telefona naci srpske igrace, a jos teze naci nekog ko ce da te podrzi ili ti pomogne. Bio bih veoma zahvalan, posto si mi prvi i brzo odgovorio na post, da mi pomognes oko mog cilja.
Znaci ako napravim nov nalog i stavim da sam ne znam "expert" dobicu virtuelno visi rejting ? Probacu sa novog baloga, ali to je po mom misljenju nevidjena glupost, jer postoje jako dobri igraci "kao pocetnici" i verovatno veoma losi kao "napredni".
I dalje mi je cilj da sa ovog naloga dostignem 1000. Kao pocetnik, budala itd. Jedino ne srecem mnogo ljudi sa Balkanskog poluostrva.
Ako je zaista tako da sa novim nalogom dobijes neci visi rejting, po meni je to glupost. Ali bas me zanima pa cu napraviti jedan.

Nema na cemu. Odgovoricu deo po deo.
----------------------------------------------------------
Ja sam biciklista, ali sam nasao ovo kao na izazov. Kad sam pravio nalog stavio sam da sam najgori. Beginner. I nasao sam se u problemu da napredujem, cak i kad pobedjujem.
----------------------------------------------------------
Ja trcim ponekad rekreativno, istrcao jedan maraton 2018. ali vreme nije za neko hvaljenje.
-----------------------------------------------------------
Nikad nisam varao, niti koristio AI. Bio bih zahvalan ako bi me prihvatio za prijatelja na ovoj platformi ili u neki sah klub da dostignem taj limit. Smatram da nemam intelekt da predvidim 5 poteza protivnika unapred. Nikad ja necu imati procenat odlicnih poteza 90%+.
-----------------------------------------------------------
Poslao sam ti zahtev za prijateljstvo. Sto se intelekta tice, ok, ne moze da skodi, ali kao i gomila drugih stvari, sah zavisi od vezbe i rada na njemu. Naravno za neki vrhunski nivo je potrebno jos sto sta, ali mi ne pricamo o tome. 5 poteza unapred... to ne rade ni velemajstori na nacin na koji mislis. Oni mogu naime da vide unapred i vise od toga, ali samo ako je sekvenca poteza prinudna. Tipa da sah, pa uzme figuru pa ovo pa ono...
Ali u mirnim pozicijama to ne rade ni oni. Oni imaju mnogfo znanja i iskustva u odredjenim pozicijama i znaju neke tipicne planove, plus zbog iskustva lakse prave planove i kada se nadju u nepoiznatoj situaciji.
Takodje, procenat tacnih poteza... Par stvari, na zalost pre jedno godinu dana mislim da procenat zavisi donekle i od necijeg rejtinga. Pa ako ja odigram istu partiju kao neko mnogo bolji, mislim da ce njemu dati nesto nizi procenat tacnosti. Znam da je glupo, ali to rade da se kao neko ne oseca lose, u duhu ovih vremena da tako kazem.
Nevezano za to, tacnost poteza zavisi pre svega od toga kakva je partija. Ako ima dosta razmena i udje se u prostiju zavrsnicu gde je dosta poteza ekvivalentno, mozes lako imati preko 90%. Ali kad dodje ostrija partija i momanat kada 1 potez te ostavlja u igri, ostalo gubi... tu ce preciznost biti daleko niza. Tako da nemoj toliko o tome da brines.
----------------------------------------------------
Ja sam napravio nalog 2x kao "pocetnik". Neko u 2 partije ima visoke rejtinge, a neko igra 300 partija i ne dostigne nivo od 1000. Nisam i jos ne razumem zasto je to tako ?
---------------------------------------------------
E sad... Ti na startu stavis prakticno otprilike svoj rejting. Sistem to ne uzima zdravo za gotovo, pa recimo za prvu partiju koju igras protiv slicnog rejtinga, dobijas ili gubis veliki broj poena. Sa svakom partijom sistem je sigurniji oko tvog rejtinga, kada se stabvilizuje dobijas i gubis oko 8 poena za pobedu i poraz.
Recimo posle prve partije si imao 534 poena. Ako uzmemo da si krenuo od 400, znaci da si tad dobio za pobedu preko 100 poena. Posle par partija je usledio poraz i izgubio si 61 poen, dakle sve manje i manje dobijas i gubis. Sada protiv slicnog protivnika ide +/- 8 poena.
Takodje recimo, ja sam krenuo od 1000 (ne znam ni sam zasto, ali tako je bilo tada), posle 2-3 nedelje se ustalio na oko 1 200. Naravno, stvar je u tome jer sam kao mali malo igra sah sa drugarima i familijom, pa sam nesto i znao, ali je trebalo vreme da mi se to vrati. Uglavnom, neko mozda ovde ima 2 partije, ali ne mozemo da znamo da nikada pre nije igrao sah. Oni koji nikad nisu igrali ce kad se stabilizuje rejting biti dosta ispod 1 000.
Ukratko iako sam pisao mnogo duzi post, cilj mi je dostici tih 1000, posto su Hikaru i neki strimeri od devojke koja ne zna ni da mrda doveli do 1000. Iako posle toga vise nije pobedila, izgubila je. Ostala je na tih 1050 bodova. Nikad vise nije igrala.
Pa sam zadao sebi taj challenge. Bez icije pomoci. Da dostignem 1000 da se ne smatram preglupim za ovu igru. Ako to dostignem, verovatno cu posvetiti neko vreme da naucim sva otvaranja, neku ozbiljnu strategiju i odgovore, a ne samo intuiciju.
Izuzev hvala na prijateljstvu. Vec si mnogo pomogao.

Pregledao sam samo jednu od tvojih igrica i ako igraš bez učenja, biće ti sasvim dobro. Trebalo bi da učite, počnete da igrate svakodnevne igre u kojima možete da primenite svoje učenje na igru, preporučujem dvodnevne igre, Rapid je potpuno drugačija igra i učenje osnova će vas učiniti jačim u brzim utakmicama, dobiti trenera ili se pridružiti klubu, i, pre svega, napad, napad, napad! Sretno vam. Ovo je prevodilac. Ne govorim srpski. Nadam se da te ne psuje. 😁 Mir.
Thanks you so much for response ! I am very newbie who just use intuition. I dont know any strategy expect 2,3,4 simple openings. I dont like chess so much, that I am fan.
I watch some You Tube streams, where total noob learn basics and with help of grandmasters and some top players reach 1000. So I start to play, but I choice beginner level so I start from 400 rating I think. I didnt start like some players from 1200.
I mean I can make new account and "done my challenge", but that is no point. My goal is to reach "famous" 4 numbers. So I will decide is this game for me or not. Also I am pretty old, I have almost 38.
I am so old to be so young wunderkind. My only goal is to reach fast 1000 and maybe 1200 if I start depth learn.
Also I live in small town (better call village), here is no chess club, nobody play chess, so I start it online from mobile only. I am semi-professional bike rider. So found this challenging only to show to myself that I am not so stupid for this game. I never claim that I am smart for this one.
Right now I have like 972 points after less than 40 games. I try 1 game with some cool dude without rating in classic chess and I made so many mistakes.
I am glad to play with some serious player to see how bad I am with blundering. I already found community helpful.
I am little scared to play next games, bcs probably my rating will start to fall, but wish me luck. No idea why I found this like challenge.
Probably bcs I watched twice tv show "The Queen gambit". Fantastic tv show, even I never play chess serious. I knew only to move pieces.
Sorry if my english is bad. I recently started to play on chess.com. With 69% wins and 3% draws last time I check, I have 970 ranking. I am novice here. I am not even advanced player. I current on this moment, this night have 970 ranking.
I know basic moves, I use only my brain, with no learned strategy. I use "tactic in my head". My goal is just to reach 1000. Found it hard. Today I meet player who never play games and have like 800-900 rating (only 2 games ever played in history) and he was better than 1000); with only 2 loses recent. Me and some dude/girl won also against. So found it hard to reach 1000 points on rapid with 2 accounts.
I dont have idea why some players start with big rating. In only 1 games which both loses ?
I play only rapid bcs on another account I was slow for blitz. If I won I got like 8 points. So need te beat 10 players in row with no loses. To get 1000.
I am pretty new on chess, I am 37y old. I dont have some ambitious. I want to reach 1000 on legal moves. I dont want to someone lose from me to I got that goal.
Ofcourse I am newbie when I watch all that players who stream online and also some online watch on chess.com. But how someone with only 2 games , which both lost have 1000+ rating ?
I didnt play so much games. Maybe 40 games which I most won, but still struglle to reach 1000, which is number for very average players which show me and OpenAI.
EDIT : Finally found way to edit my bad english on lesser bad lol