Forums

Hva gjør jeg?

Sort:
pling

I en turnering har jeg møtt en spiller som innrømmer å bruke sjakk-computer. I profilteksten sier han:

Note that I am playing so called "Advanced Chess" (http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Chess). If you are not happy with this, please don't play with me.

I og med at dette er et turneringsspill, hadde jeg aldri det valget - uansett hvor "unhappy" jeg er over å spille mot ham. Jeg har klaget på saken til administrasjonen, men de vil ikke annullere partiet som jeg er i ferd med å tape med glans.

pling

Jeg er glad for å kunne fortelle at motstanderen min har oppgitt partiet, selv uten å ha vært pålogget (!), slik at jeg nå kan fortsette å spille videre i turneringen.

pling

Takker forøvrig for all støtte! Dere er litt av en gjeng ...

Simendo

Hørtes spesielt ut at han får lov til å drive med dette. Virker ikke som den smarteste fyren, i og med at han skriver det i profilen sin også men:P

Godt å høre at du fikk seieren, også får vi hape at administrasjonen får fjernet denne fyren.

grimasata

er det gøy å spille sjakk hvis du ikke trenger å tenke selv?

pling

I det første svaret på klagen fikk jeg beskjed om at den skyldige hadde "misforstått" reglene, og at han hadde lovet å slutte å bruke computer. Partiet skulle fortsette som om ingenting hadde skjedd.

Da jeg gjorde dem oppmerksom på at han ikke hadde vært pålogget siden før jeg sendte inn klagen (!), og at jeg nektet å fortsette partiet, og samtidig krevet pengene tilbake for medlemskapet mitt om ikke partiet ble kjent ugyldig, fikk jeg etter noen timer melding om at jeg hadde vunnet det. Motstanderen min hadde fortsatt ikke vært pålogget ...

Avgjørelsen fikk kún følge for det éne partiet mitt, og jeg er fortsatt nødt til å spille mot ham igjen, denne gang med hvite brikker i samme turnering. Han er også stadig aktiv i flere turneringer samt en rekke ratede enkeltpartier.

I forbindelse med at jeg gjorde de øvrige motstanderne hans oppmerksom på profilteksten, innrømmet én av dem å bruke computer selv i en mail til meg. Jeg rapporterte selvsagt ham også, med kopi av mailen hans. Likevel er også han fortsatt aktiv i flere turneringer, og en rekke ratede enkeltspill.

Det har blitt helt åpenbart for meg at admin ikke tar dette problemet seriøst overhodet. Inntekter fra juksemakere er nok viktigere for dem enn lojalitet til eget regelverk og ærlige spillere. Jeg kommer ikke til å fornye medlemskapet mitt, om jeg ikke ser større konsekvenser av klagene.

Det er vanskelig å stå alene om slike saker, og jeg ser at jeg ikke kan regne med noen større solidaritet fra andre spillere, bortsett fra fra noen få som har kontaktet meg pr mail. Trist, men sant! Kan det komme av at juksing er mer utbredt enn jeg hadde trodd på forhånd?

Simendo

Dette synes jeg hørtes litt urovekkende ut. Hvis en person inrømmer til deg at han bruker computer, så burde vel det være bevis nok til å få han felt. Jeg har fulgt en del av disse hovedtrådene angående dette emne, og Erik(sjefen her) og de andre i administrasjonen gir veldig utrykk for at de tar dette problemet seriøst, men jeg skal ærlig inrømme jeg blir litt mer i tvil nå. Hvis det er slik at inntekter er viktigere for de, så er det en uheldig ting.

Når det diskuteres juksing i forumet her inne, virker det som at det største problemet ligger blant spillere som er rated over 2200, altså de i absolutte toppsjiktet her inne. Er mulig jeg er naiv når jeg har trodd at de fleste med lavere rating er ærlige spillere, for det er jo fullt mulig at juksing er mer utbredt enn vi(jeg) tror. Isåfall er dette særdeles irriterende og synd.

Når du rapporterte han som sendte deg mail, fikk du noe svar fra administrasjonen? Jeg vil gjerne være med å støtte deg i denne saken, også ovenfor administrasjonen om det skulle være ønskelig.

Simendo

Leste gjennom forumtråden du hadde laget, og det er hvertfall godt å se at så mange støtter oppunder det å ta jukserne. Ser tråden ble låst av admin(baseballfan). Er forsåvidt enig i at man ikke skal beskylde personer for juks i forumet, men synes ikke din tråd var veldig graverende. Du brukte ikke brukernavn, og ettersom fyren selv inrømmer juks(enten det er bevisst juks eller uvitenhet), så synes jeg ikke admin skal lukke tråden.

pling

Bare så alle vet: juksemakeren er nå utestengt fra Chess.com.

pling

Skrev til admin at de ikke behøvde å informere meg om utviklingen i saken til han som innrømmet å jukse i en mail til meg. Det ser ut til at de tar slike saker like alvorlig som meg, så jeg har full tillit til at de også følger opp den saken på en skikkelig måte.

Simendo

Godt å høre.  Bra å se at disse "doperne" blir utestengt.