Nie wiem czy 2200 na chess.comie można nazwac początkującym, ja mogę polecić partię szkocką.
jaki debiut dla początkującego (2200 elo chess.com)

Nie wiem czy 2200 na chess.comie można nazwac początkującym, ja mogę polecić partię szkocką.
też mam coś w okolicach i rzeczywiście jest to poziom początkujący

Jest to poziom amatorski bądźmy szczerzy, osiągnąłem 2260 w szybkich i 2100 w pozostałych trybach po niecałym roku gry...
Akurat w jego przypadku, to faktycznie pora się uczyć, najlepiej zacząć grać uczciwie, nie wierzę że mając 2200 w szybkich, gra sam, skoro na blitz i w rapidzie nawet nie ma 1000. Hykto ma wszędzie powyżej 2000, skoro wbił to w rok to jest na właściwym miejscu, musi mieć niezłe rozumienie szachów, do tego sporo puzzle rush. Z założycielem tego fora nie chcę mieć nic wspólnego, jeśli się mylę sory, ale takie różnice nie są normalne, a oszustów nie rozumiem i nie cierpię.

Akurat w jego przypadku, to faktycznie pora się uczyć, najlepiej zacząć grać uczciwie, nie wierzę że mając 2200 w szybkich, gra sam, skoro na blitz i w rapidzie nawet nie ma 1000. Hykto ma wszędzie powyżej 2000, skoro wbił to w rok to jest na właściwym miejscu, musi mieć niezłe rozumienie szachów, do tego sporo puzzle rush. Z założycielem tego fora nie chcę mieć nic wspólnego, jeśli się mylę sory, ale takie różnice nie są normalne, a oszustów nie rozumiem i nie cierpię.
w blitzu i bulecie razem mam może 300 parti gdy w rapid 3000 stąd różnice
To wytłumacz jak jesteś w stanie wygrywać z zawodnikami powyżej 2000 w szybkich, a w blitz przegrywasz z rankingami 900. To jest przepaść w poziomie gry, dla mnie nie zrozumiałe. Jeszcze uczciwy gracz z siłą 2000 w górę nie ma tak mało zagadek typu puzzle rush.

To wytłumacz jak jesteś w stanie wygrywać z zawodnikami powyżej 2000 w szybkich, a w blitz przegrywasz z rankingami 900. To jest przepaść w poziomie gry, dla mnie nie zrozumiałe. Jeszcze uczciwy gracz z siłą 2000 w górę nie ma tak mało zagadek typu puzzle rush.
rel a wgl to nie o mnie jest forum

@orangeglopl Ale pytasz o jakiś debiut na swoim poziomie. Problem w tym że ciężko określić jaki on faktycznie jest. Jeśli aktywnie grajac w rapidach masz 2200 a w blitzach nie możesz wbić 1000, to jest to bardzo dziwne. W naturalny sposób stawia pytanie o Twoją uczciwość podczas gry.

jak mówimy o amatorszczyźnie na poziomie 2200 glico
To ... hmmm ... ja jestem chyba za tępy nawet żeby kantować w szachy ...

Koleżka mówi jaki opening dla 2200 elo mając 600 elo...
zawsze warto wiedzieć co grać jak się osiągnie poziom w którym zaczyna się kumać o co chodzi w szachach

rel a wgl to nie o mnie jest forum
Mam 1300 w rapidzie, a czasem strasznie dostaję na bullecie od 500 elo. Nie analizowałem jego statystyk chcę tylko powiedzieć, że czasem takie różnice się zdarzają. Jak coś to też rzygam na samą myśl o oszustach.
Mam 2200 i chyba już pora zacząć uczyć się jakiegoś debiutu najlepiej agresywnego ale bez poświęceń