jaki debiut dla początkującego (2200 elo chess.com)

Sortuj:
Awatar użytkownika orangeglopl

Mam 2200 i chyba już pora zacząć uczyć się jakiegoś debiutu najlepiej agresywnego ale bez poświęceń 

Awatar użytkownika adammac26

Nie wiem czy 2200 na chess.comie można nazwac początkującym, ja mogę polecić partię szkocką.

Awatar użytkownika Hreczecha
adammac26 napisał:

Nie wiem czy 2200 na chess.comie można nazwac początkującym, ja mogę polecić partię szkocką.

też mam coś w okolicach i rzeczywiście jest to poziom początkujący

Dopiero zaczynam kumać o co chodzi w szachach

Awatar użytkownika Hykto
adammac26 napisał:

Jest to poziom amatorski bądźmy szczerzy, osiągnąłem 2260 w szybkich i 2100 w pozostałych trybach po niecałym roku gry...

Awatar użytkownika AdamR73

Akurat w jego przypadku, to faktycznie pora się uczyć, najlepiej zacząć grać uczciwie, nie wierzę że mając 2200 w szybkich, gra sam, skoro na blitz i w rapidzie nawet nie ma 1000. Hykto ma wszędzie powyżej 2000, skoro wbił to w rok to jest na właściwym miejscu, musi mieć niezłe rozumienie szachów, do tego sporo puzzle rush. Z założycielem tego fora nie chcę mieć nic wspólnego, jeśli się mylę sory, ale takie różnice nie są normalne, a oszustów nie rozumiem i nie cierpię.

AdamR73 napisał:

Akurat w jego przypadku, to faktycznie pora się uczyć, najlepiej zacząć grać uczciwie, nie wierzę że mając 2200 w szybkich, gra sam, skoro na blitz i w rapidzie nawet nie ma 1000. Hykto ma wszędzie powyżej 2000, skoro wbił to w rok to jest na właściwym miejscu, musi mieć niezłe rozumienie szachów, do tego sporo puzzle rush. Z założycielem tego fora nie chcę mieć nic wspólnego, jeśli się mylę sory, ale takie różnice nie są normalne, a oszustów nie rozumiem i nie cierpię.

w blitzu i bulecie razem mam może 300 parti gdy w rapid 3000 stąd różnice

Awatar użytkownika AdamR73

To wytłumacz jak jesteś w stanie wygrywać z zawodnikami powyżej 2000 w szybkich, a w blitz przegrywasz z rankingami 900. To jest przepaść w poziomie gry, dla mnie nie zrozumiałe. Jeszcze uczciwy gracz z siłą 2000 w górę nie ma tak mało zagadek typu puzzle rush.

AdamR73 napisał:

To wytłumacz jak jesteś w stanie wygrywać z zawodnikami powyżej 2000 w szybkich, a w blitz przegrywasz z rankingami 900. To jest przepaść w poziomie gry, dla mnie nie zrozumiałe. Jeszcze uczciwy gracz z siłą 2000 w górę nie ma tak mało zagadek typu puzzle rush.

rel a wgl to nie o mnie jest forum

Awatar użytkownika Marek2011

agresywny? Atak królewsko-indyjski

Awatar użytkownika Xylamit

@orangeglopl Ale pytasz o jakiś debiut na swoim poziomie. Problem w tym że ciężko określić jaki on faktycznie jest. Jeśli aktywnie grajac w rapidach masz 2200 a w blitzach nie możesz wbić 1000, to jest to bardzo dziwne. W naturalny sposób stawia pytanie o Twoją uczciwość podczas gry.

Awatar użytkownika Pizza-Gambit

jak mówimy o amatorszczyźnie na poziomie 2200 glico

To ... hmmm ... ja jestem chyba za tępy nawet żeby kantować w szachy ... wink

Awatar użytkownika Rys053

włoska

Awatar użytkownika Hykto

Koleżka mówi jaki opening dla 2200 elo mając 600 elo...

Awatar użytkownika Wlamy-hobbit

jakiś załapaniec na takim niskim poziomie

Hykto napisał:

Koleżka mówi jaki opening dla 2200 elo mając 600 elo...

zawsze warto wiedzieć co grać jak się osiągnie poziom w którym zaczyna się kumać o co chodzi w szachach

+1

Awatar użytkownika GM_IS-2010
orangeglopl napisał:
AdamR73 napisał:

rel a wgl to nie o mnie jest forum

Mam 1300 w rapidzie, a czasem strasznie dostaję na bullecie od 500 elo. Nie analizowałem jego statystyk chcę tylko powiedzieć, że czasem takie różnice się zdarzają. Jak coś to też rzygam na samą myśl o oszustach.

Jak się uczyć debiutów

nwm