2021 KADINLAR ESKİŞEHİR ONLINE SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ

7 Members
Mar 7, 2021
1 Event Played

YARIŞMA ADI
KADINLAR ESKİŞEHİR ONLINE SATRANÇ İL BİRİNCİLİĞİ
BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ
14.03.2021
YERİ
CHESS.COM
SON BAŞVURU TARİHİ
13.03.2021 / 12:00
SİSTEM
İSVİÇRE SİSTEMİ / BKZ: MADDE 7.2
DÜŞÜNME SÜRESİ
3’+2’’ EKLEMELİ TEMPO
ORGANİZASYON
ESKİŞEHİR SATRANÇ İL TEMSİLCİLİĞİ
          

1. GENEL HÜKÜMLER
     

1.1        TSF satranç yarışmaları talimatlarının, prosedürlerinin, uygulama yönergelerinin ilgili kısımları, FIDE kuralları ve

            chess.com topluluk kuralları geçerlidir. ( https://www.chess.com/community ).

 

2.  KATILIM ve BAŞVURU
           

1           

2           

2.1          İl Birinciliğine, TSF Lisansına sahip 2020 - 2021 yılı vizesi yapılmış, 2014 ve önceki yıllarda doğan ve lisans bilgi sisteminde ili Eskişehir olan T.C vatandaşı veya FIDE’de TUR olan unvansız kadın sporcular katılabilir.

2.2          İl Birinciliğinde sporcular tek kategoride yarışacaktır.

2.3          Sporcular www.chess.com adresinden ücretsiz olarak kullanıcı adı oluşturduktan sonra veya var olan kullanıcı adları ile www.eskisehir.tsf.org.tr adresinden çevrim içi kayıt yaptırmalıdır.

2.4          Çevrim içi kayıt sırasında, sporcuların chess.com’da oluşturdukları kullanıcı adlarını yazmaları zorunludur. Uygun olmayan kullanıcı adına sahip olan sporcuların kayıtları silinecektir.

2.5          Çevrim içi kayıt işlemini tamamlayan sporcular, il birinciliğinin düzenleneceği chess.com sayfasındaki grubuna (kulübüne) katılabilmeleri için aşağıdaki bağlantılardan kendilerinin başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

KATEGORİ ADI
İL BİRİNCİLİĞİ GRUP ( KULÜP) BAĞLANTISI
KADINLAR KATEGORİSİ
https://www.chess.com/club/il_turnuva_kategoriadı
2.6          İl Birinciliğine katılım işlemini tamamlamış (md. 2.3-2.4-2.5) sporcular, turnuva başlamadan bir saat önce chess.com’da katılmış oldukları grubun (kulübün), haber/mesaj bölümünde ilan edilecek turnuva bağlantısında “Turnuvaya Katıl” butonuna tıklamalıdır.

2.7          İl Birinciliğine katılım ve bu süreçteki üyelikler ücretsizdir.

 

3.  EŞİTLİK BOZMA
  

3.1       Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde chess.com tarafından belirlenen eşitlik bozma yöntemleri kullanılır. 

 

4.  DEĞERLENDİRME
 

4.1       İl Birinciliği sonuçları Yıldırım Satranç ELO/ UYS hesaplamalarında kullanılmayacaktır.

4.2       İlk üç dereceyi elde eden sporcular Yarı Finalde oynama hakkı elde edecektir.

4.3       ELO listesinde ilk 16 sırada yer alan unvanlı sporcular Arzum Türkiye Kadınlar Finaline doğrudan katılım hakkı elde edecek, ilk 16 dışındaki unvanlı sporcular Yarı Finalde oynama hakkı elde edecektir.

 

5.  ÖDÜLLER
 

5.1          İlk üç dereceyi elde eden sporculara PDF formatında mail ile Başarı Belgesi verilecektir. Ayrıca birinciliği elde eden sporcuya Arzum tarafından ödül verilecektir.

 

6.  İTİRAZ
 

  6.1        İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Chess.com ve moderatörlerin kararı nihaidir.

 

7.  BİLDİRİM
 

7.1       İl Birinciliğinde, İsviçre eşlendirme sistemi kullanılacaktır.

7.2       İl birinciliklerinin 06-14 Mart 2021 tarihleri arasında Chess.com platformu üzerinden 3’+2’’ zaman temposu ile 9 tur İsviçre Sistemi olarak oynanması gerekmektedir. Katılımcı sayısının az olması durumunda chess.com tarafından belirlenen tur sayısı geçerli olacaktır.

7.3       Tüm eşlendirme ve sonuçlar chess.com sitesinde duyurulacak, İl Birinciliği resmi sonuçları ise yarışmadan bir gün sonra İl Temsilciliği sayfasında ilan edilecektir.

7.4       Fair play kapsamında, chess.com topluluk kuralları geçerlidir. Bu kurallar sebebiyle İl Birinciliğinden çıkartılan sporcular hak iddia edemezler.

7.5       İl birincilikleri sonuçlarının il temsilcileri tarafından 15 Mart 2021 tarihine kadar turkiyesampiyonasi@tsf.org.tr adresine ulaştırılması gerekmektedir.

7.6       Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

 

8.  İLETİŞİM
 

8.1.      Turnuva Direktörü : İlkin ÇETİNKAYA                                  İletişim Telefonu : 05073759598

 

9.  PROGRAM
 

TURNUVA PROGRAMI
Tarih
Saat
Açıklama
 

14.03.2021
 
Turnuva Kaydının Başlaması
 
1. Tur *
*  Her tur bitiminde sonraki tur başlayacaktır.