Schaakclub Maastricht

87 Members
Feb 11, 2015
11 Events Played
 
 
Schaken in de Geusselt

www.schaakverenigingmaastricht.nl

Iedere dinsdag van 19:45 tot 23:59.

Na perikelen in de jaren zestig ontstond er een schisma in de Maastrichtse schaakwereld waar in 2003 een einde aan kwam met de fusie tussen MSV (Maastrichtse Schaak Vereniging, opgericht in 1920) en VSM (Verenigd Schaakgenootschap Maastricht, opgericht in 1968). De vereniging telt momenteel bijna 40 leden, organiseert zowel intern als extern allerlei schaakactiviteiten en neemt deel aan de KNSB- en LiSB-competitie met drie teams.

Sinds april 2019 speelt Maastricht in de spiksplinternieuwe sportlocatie de Geusselt, waar jaarlijks ook het Limburg Open wordt gehouden. Voorheen speelden wij in het buurtcentrum de Romein. De nieuwe locatie is van alle gemakken en moderne technologie voorzien zoals bijvoorbeeld klimaatbeheersing en moderne audio visuele middelen, waar wij dankbaar van gebruik maken bij de trainingen.

Schaakvereniging Maastricht spant zich in om een modern en rijk aanbod te formuleren voor alle schakers in de regio Groot Maastricht. Onze visie is 'ontwikkelingsgericht schaken' voor spelers van elke niveau.

Ons aanbod bestaat uit:

  • Interne competitie
  • Externe competitie (KNSB en LisB)
  • Trainingen voor senioren
  • Snelschaaktoernooien met FIDE ratingverwerking
  • Rapidschaaktoernooien met FIDE ratingverwerking

Onze jeugdafdeling is actief vanaf het schooljaar 2019/20 iedere dinsdag van 18:30 tot 19:30.