Обговорення перекладів

Sort:
Shuhister

в мене праворуч просто читати/ігнорувати, без всі чи все...

SM777

Поміняйте "Нотація Форсайта—Едвардса (FEN)" на "НФЕ".

Shuhister

Вже проголосував, треба ще...

Shuhister

До речі, будьте уважні. За Домівку треба голосувати тільки там, де пише моя сторінка, а отут справа пише (навіть на цьому форумі) пише Домашня сторінка, то мається на увазі Домашня сторінка певної групи, а не ваша ''домівка''

SM777

І там, і там "Домівка", бо і там, і там "Home". Тим паче, що в меню певної групи поруч з "Домівкою" намальована домівка.

Shuhister

Home то там і там, але все ж це не одне і те ж. Коли є Моя сторінка, то сторінка, що справа може називатися сторінкою групи... Але якщо моя сторінка - буде домівкою, то може сторінку групи назвати Клуб? (Клюб?)

Shuhister

Ще одне... дошку не перевертають, а обертають. До того ж запис обернути дошку коротший, ніж перевернути дошку. НФЕ вже застосований.

SM777

За змістом це одне і те ж саме. Тому американці назвали обидві сторінки просто "Home", але поставили різні піктограми. В одному вирадку - це домівка користувача, а в іншому випадку - це домівка групи. Все дуже просто і не треба ускладнювати. І там взагалі-то саме домівка намальована на сторінці групи біля ланки.

Shuhister

піктограми вроді теж однакові... Суть не в тому, чому б нам однакові слова не наповнити відповідним змістом? Клуб - це я не жартував :) Клуби - це не тільки танці, хоча тепер чуючи це слово уявляють саме танцпол, дискошар і випивку. Але ж колись у клубах бібліотеки були :) І люди приходили в клуб за знаннями по інтересах :) Також зараз є шахові клуби... і оці домашні сторінки в більшості випадків відносяться саме до віртуальних шахових клубів.

SM777

Shuhister, "обертати" - "вращать" або "to rotate", "перевертати" - "переворачивать" або "to turn over/overturn/flip". Так що тут якраз вірно буде "перевернути".

Shuhister

ні, перевернути - це саме перевернути клітинками донизу :) Різниця така ж, як поставити на бік і поставити боком :)

SM777

"піктограми вроді теж однакові"

По-перше, "вроді" - це давальний відмінок слова "врода"? Українською буде "наче/неначе/начебто/ніби/нібито". У Вас забагато русизмів. По-друге, там не однакові піктограми - на тому, на якому не хочете "Домівка", якраз домівка і намальована, а на іншому - зелені стрілочки або годинник над дошкою. Відкрийте очі Smile

Syvenkyy

О це вже цікаво. Накінець активність. Приємно, Чому мовчали. Я думав що всі пропали. Сидів де-коли сам тиждень.

Ігнорувати все вже місяць тисну. Хлопці при такій активності ми зробимо з сайта лялечку. Між іншим переглядав російську і іспанську версію. При всіх недоліках наша на голову вища.

Хлопці ще раз прошу. Коли натиснути Сhess.com зліва зверху справа появиться членів. Прохання поміняйте. Я натиснув учасників. Якщо виберете гравців, користувачів підтримаю. І ще коли наведете курсор на моя сторінка зліва появиться членство. Підтримайте участь. Ну якось той золотий чи діамантовий член ніяк не читається.

Syvenkyy

На рахунок дошки не спішіть - може розвернути. Перевернути не йде згідний.

Shuhister

Русизмів у моїй мові небагато :) Всього три паразити :) Боремся. Далі.... Потрібна картинка ваших піктограм із годинником і стрілочкою, бо ми або про різні піктограми говоримо, або просто не розуміємо один одного...

Щодо дошки - обернути - кращий варіант тому, що він просто коротший. Може воно навіть втиснеться в існуючі рамки, бо перевернути поки все одно за них виходить.

Shuhister

До речі, обернути вже застосовано і все втиснулося :)

SM777

Треба натиснути на зображенні для збільшення:

Shuhister

Тепер ясно... Я про ту домівку писав, що в правому верхньому куті біля (зараз моя сторінка) Домівки. Вони абсолютно однакові з тою, що і в групі.

Shuhister

Що ж, Пропозиція називати домівкою тільки свою сторінку. В шахах наживо і онлайн сторінку можна називати головною (не домашньою...) а сторнка групи - Клуб - за змістом.

SM777

І буде каша... Що у Вас за бажання все робити складнішим і непередбачуваним? Три переклади одного і того ж слова "Home". Навіть у шахах не граєте класичні дебюти. Не подобається порядок? Хочеться адреналіну? Тоді робота над інтерфейсами - мабуть не Ваше покликання. Знущаетесь з людей Smile