Jak wbić 1600?

Sort:

Co trzeba robić aby wbić 1600?

zadnia robić trzeba i już dawid czerw tak muwi

krok 1 - kup krzeslo gamingowe

krok 2 - kup sluchwaki gamingowe

krok 3 - rup zadania

krok 4 - odpal cheaty

krok 5 - wbij 1600 elo

niema za co

To samo, co dotychczas, tylko lepiej ;-)

Robić zadanie i oglądać CM Tomka Jaskółkę. Progres gwarantowany o ile ma się pamięć fotograficzną. tongue.png

Avatar of Zaszachowany_Szachista

Witam.

Istnieje wiele sposobów na wbicie rankingu 1600 w Szachach. Jeżeli chodzi o platformową ilość oczek powinieneś grać partie internetowe. Jednakże do dojścia ku podanemu poziomowi potrzebujesz umiejętności, które możesz rozwinąć rozwiązując zadanka, trenując z doświadczoną osobą, analizując pomyłki wykonywane podczas gry, słuchając lekcji, czytając książki tematyczne, oglądając działania najlepszych szachistów, streamerów, walcząc przeciwko innym graczom używając zarówno szachownicy prawdziwej jak również wirtualnej. Mam nadzieję, że przydało się tobie następujące wytłumaczenie.

Pozdrawiam

Avatar of Zaszachowany_Szachista

Zapomniałem dodać rozwiązywania łamigłówek umysłowych. Jednocześnie na myślenie wpływają nawyki żywieniowe, sen, aktywność fizyczną co również powinieneś pielęgnować dla lepszych wyników.

Trzeba robić mniej błędów od przeciwnika w swoich partiach. Pozdrawiam.

Najprościej mówiąc.. trzeba mieć odpowiedź na każdy ruch przeciwnika. Ograniczać granie losowych ruchów. wink.png

Słuchaj, nie ma czegoś takiego jak wbicie 1600 elo dzięki wskazówkom, owszem można pomóc ale to od ciebie zależy co zrobić, by to osiągnąć. Musisz wiele poświecić na coś takiego. Co prawda mam dla ciebie rady grin.png 1. Analizuj i rób przegląd partii tylko dla tych przegranych 2. Rób zadanka, podstawa 3. Umiejętności - graj codziennie i graj z lepszymi, nie gorszymi 4. Pamiętaj poczytaj o termiach, poucz się debiutów i pułapek (nie Wayward Queen bo każdy to zna na 800+ grin.png), może kiedyś trafisz na taką pozycję i ci się to trafi. Ja mam tyle do powiedzenia, nie jestem najlepszy ale już ogarniam sporo ;D.

GambitRzeszotarski napisał:

krok 3 - rup zadania

krok 4 - odpal cheaty

krok 5 - wbij 1600 elo

niema za co

Po co słuchawki i fotel.co to cheaty

Dawid2014r napisał:
GambitRzeszotarski napisał:

krok 3 - rup zadania

krok 4 - odpal cheaty

krok 5 - wbij 1600 elo

niema za co

Po co słuchawki i fotel.co to cheaty

Jak masz 9 lat, to możesz nie ogarniać memów

Dawid, zignoruj te "rady" i skup się na innych, dużo bardziej wartościowych komentarzach, poniżej :-)

ProtezaMozgu napisał:

Dawid, zignoruj te "rady" i skup się na innych, dużo bardziej wartościowych komentarzach, poniżej :-)

Chciałoby się powiedzieć legendarne: +1

nie wiem sam nawet 1000 nie mam

Trudne pytanie... Postudiować podręczniki debiutowe, w zależności od tego, co wolisz - debiuty z e4 lub d4, albo jeśli chcesz być "oburęczny", i to i to, przeanalizować codziennie 2, 3 partie z podręcznika lub czasopisma szachowego, najwięcej z tych debiutów, w których czujesz się najlepiej i które chcesz stosować, rozwiązywać codzienną porcję kombinacji (tak z 15 diagramów), przygotować żelazny repertuar odpowiedzi debiutowych czarnymi na e4 i d4, na bazie którego będziesz dalej rozwijał/-a swe umiejętności, zagrać co dzień kilka partii i obserwować postępy, zaprzyjaźnić się z podręcznikiem końcówek, grać z dobrym programem szachowym ustawionym na trochę wyższy poziom niż Twój, analizować swoje partie, grać od czasu do czasu w turniejach na żywo, z prawdziwym przeciwnikiem... Dużo czytać o szachach, oglądać i analizować partie... Ot, chyba wszystko.

nwm ogladaj czerwa jezdzij na turnieje graj na chess com rup zadania itp coddziennie!!!!!!!!!

odpal cheaty nie rób tego! Graj jeśli ci nie idzie zrób przerwę analizuj nie przegrywaj na czas. Graj to co najlepiej ci idzie. Może zacznij coś nowego.