Forums

Over willemschaker

Sorteren:
Jaap-Amesz

Net dit gepost:

"Degene die vroeg op te geven ben ik.

Ik vind het 'not done' om in 2 partijen met in beide partijen een stuk achter niet op te geven. Laten we eerlijk zijn, we zijn verkeerd gematcht. Ons niveau ligt te ver uit elkaar. Dat is voor ons allebei niet leuk.

Maar nu is het een principe zaak geworden. Speel maar rustig door tot mat, rek de pot maar een half jaar. Ik zal opletten dat ik elke 5 dagen op tijd even een zet doe. Daarna zal ik er een verslag over schrijven op Schaaksite.nl, dan mag iedereen daar zijn mening geven. Nadat ik jou privé heb genaderd, is het jouw keus geweest de zaak te openbaren.

Maar misschien heb je geluk. Misschien valt er een komeet op mijn hoofd voor je mat staat, dan zal je winnen door me eruit te pingen.

Succes, Willemschaker."

Hier lees je er alles over.

Jaap-Amesz

Nog meer:

 

"Ik trek altijd even de vergelijking met een echte partij over the board. Zeg je dan tegen iemand "Geef je nou nog eens op?"


Het is een slechte vergelijking, want over the board is er geen chatbox. Over the board is al decennia duidelijk dat je niet gaat praten naar je tegenstander. In de afgelopen 20 jaar dat ik online speel is praten in chatboxen heel normaal.

"Mag je iemand vragen op te geven of sneller te zetten? Neen."

Graag hoor ik waar in het reglement van online-schaken dit staat. Als dat er niet is, dan is het slechts jouw mening.

Jaap-Amesz

Nog meer:

 

Dit is het originele "vriendelijke, doch dringende" bericht.

[i]Jaap_Amesz: In beiden potjes sta je een stuk achter. Misschien tijd om op te geven? Dan kunnen we verder. (2018-02-01 06:41:45)[/i]

Schijnbaar is het voor willemschaker normaal om geen antwoord terug te geven privé, maar wel de openbaarheid te zoeken. Dat laat te meer zien, dat we de wereld anders ervaren.