News

Ikonnikov wint OKU (met Cicak)

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Vyacheslav Ikonnikov heeft dit weekend het Open Kampioenschap van Utrecht (OKU) gewonnen. Hij eindigde gelijk met Slavko Cicak maar het is 'Ikonnikov' dat wordt bijgevoegd op de wisselbeker, ook al had Cicak de beker aanvankelijk een tijdje vast tijdens de prijsuitreiking!

Cicak had goeie kansen op een perfecte score, aangezien hij met 5 uit 5 werd ingedeeld tegen Paul Hommerson (2143). Hommerson liet echter zien dat zijn 4,5 uit 5 (4 uit 4 zonder de bye!) geen toeval was; hij speelde opnieuw uitstekend en Cicak haalde uiteindelijk het halfje binnen door drie keer dezelfde stelling te claimen. Daarna kwam Ikonnikov langszij door met zwart in een eindspel van Miezis te winnen.

Door op zondag beide partijen te winnen wist ikzelf een gedeeld zevende plek te behalen (tpr 2285). Altijd leuk als je tegen je moeder kunt zeggen dat je weer op teletekst staat. :)

Van deze zijde hulde voor de organisatie: het was een goed toernooi. Dit blijkt alleen al uit de perfect bijgehouden website, waar nu al partijen uit alle zes de ronden op staan. Hier heb ik natuurlijk weinig aan toe te voegen. Voor de liefhebber hier nog wat filmpjes van de beslissingen op bord 1 en 2 uit de laatste ronde.

http://www.youtube.com/watch?v=xGnw9sA1FgE

http://www.youtube.com/watch?v=GjXFUEI3a6w
More from PeterDoggers
Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships

Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships

China, Uzbekistan To Play World Team Chess Championship Final

China, Uzbekistan To Play World Team Chess Championship Final