News
News

Karels nieuwe pak

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Gisteren nam ik een kijkje bij het schaakfestival op het Max Euweplein in Amsterdam. Dit jaarlijks terugkerende evenement is best wel een aanrader eigenlijk. Lekker weer, een goeie sfeer, biertje erbij... en niet te vergeten een deel van de Nederlandse schaaktop bijeen, samengekomen met maar ?ɬ©?ɬ©n doel: het publiek vermaken.

Loek van Wely gaf een simultaan, Lex Jongsma liet leuke partijen zien op een demonstratiebord, er was 'vechten tegen de beer' en je kon meedoen met kloksimultaans; voor deze evenementen waren Piet Peelen, Manuel Bosboom, Dimitri Reinderman, Karel van der Weide, Hans Ree, Friso Nijboer, Zhao Qin Peng en Dani?ɬ´l Stellwagen aanwezig en misschien heb ik nog iemand gemist (want niet iedereen was er de hele dag).

De bekende schaakzender Doggy Broadcasting Unlimited was eveneens ter plekke om verslag te doen. Het meeste materiaal dat werd geschoten, ligt nog in de montageruimte, maar een interview met Karel van der Weide is reeds afgerond. De interviewer had Karels laatste artikel op de website van de nationale schaakbond gelezen en was er als de kippen bij om een microfoon onder diens neus te duwen.

http://www.youtube.com/watch?v=6NRh2NycFso
More from PeterDoggers
Abdusattorov Catches Maghsoodloo As Prague Masters Sees Blunders, Turnarounds

Abdusattorov Catches Maghsoodloo As Prague Masters Sees Blunders, Turnarounds

Maghsoodloo Ends Praggnanandhaa's 47-Game Unbeaten Streak

Maghsoodloo Ends Praggnanandhaa's 47-Game Unbeaten Streak