News

Knechten worden kopmannen

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Het ACT heeft tot nu toe wat weg van de, laten we zeggen, 'originele' Tour de France van dit jaar. Ook in Amsterdam speelden de 'knechten' een belangrijke rol in de eerste twee rondes. Dat ik won in de eerste ronde was leuk, maar wat te denken van Rob Schoorl. Vorig jaar pakte hij een IM-norm op het ACT en nu gaat hij vrolijk verder. Hij won gisteren een overtuigende partij van GM Vladimir Tukmakov?Ǭ†(De grote Tukmakov! Rob, als je dit leest, zoek eens het toernooi Buenos Aires 1970 op!) en speelde vandaag een plusremise tegen Dani?ɬ´l Stellwagen. Ook geweldig presteren Matthew Tan, die gisteren de Chinese GM Shilong Li versloeg en vandaag te sterk was voor de Spaanse IM Renier Vazquez Igarza, en Joost Wempe, die won van John Cox en vandaag van Willy Hendriks. Wempe mag het morgen op bord ?ɬ©?ɬ©n proberen tegen GM Halkias, aangezien Tiviakov met 'koffiehuisschaak' (aldus de zwartspeler!) remiseerde tegen IM Van Delft. Ook het vermelden waard is natuurlijk de remise van WIM Marlies Bensdorp vandaag tegen GM Friso Nijboer.

Schoorl was vandaag dichtbij de 2 uit 2:

Stellwagen-Schoorl ACT (02), 2006

Stelling na 31.Dc5. Zwart deed 31...De2 waarna wit remise maakte met 32.Ld5+?Ǭ†Pxd5 33.Dxd5+ Tf7 34.Dd8+ en eeuwig schaak. Als Rob 31...Te8! had gedaan, had hij winstkansen behouden. 32.Ld5+? faalt dan op 32...Pxd5 33.Dxd5+ Le6 34.Dxd3 Da2! en zwart wint. Op andere 32e zetten van wit wint zwart ergens een pion (zie de analyse).

Ikzelf werd redelijk kansloos ingeblikt door IM Sebastian Siebrecht. Die partij is hier te vinden (klik even op '->' onder het bord).

Wat foto's van vandaag:

?Ǭ†

Sybolt de Boer - Lubomir Ftacnik 0-1

?Ǭ†

Jan Timman -?Ǭ†Markus Schaefer?Ǭ†1-0

?Ǭ†

Sergei Tiviakov - Merijn van Delft ?Ǭ?-?Ǭ?

?Ǭ†

Jeffrey van Vliet - Leon Pliester ?Ǭ?-?Ǭ?

?Ǭ†

Aldert-Jan Keessen - Karel van der Weide 0-1
More from PeterDoggers
Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory