Aankondigingen
Marko Burger wint het DZD Koningsdagtoernooi 2020

Marko Burger wint het DZD Koningsdagtoernooi 2020

rinusdenhollander
| 0

Verslagje van Peter (kopie van email):

Gisteren hebben we met 12 spelers 4 rondes gespeeld (15 minuten + 5 seconden increment). Ik had me voorgenomen niet alleen mijn partij, maar ook die andere 5 elke ronde, goed te volgen. Wat is daarvan terecht gekomen? Bijna niks. Van de derde ronde zag ik het eind van Wouter tegen Rinus. Ik snapte maar niet dat Rinus niet gewoon h2-h1D speelde totdat Wouter opeens een witte pion opschoof: de stukken liepen een andere kant op dan ik dacht en toen ik dat doorhad was de partij remise. In de laatste ronde zag ik weer een partij van Rinus, ik meen tegen Eric (Dek) en die eindigde in herhaling van zetten (ook remise dus).

Marko Burger won met 3,5 uit 4 en nummer laatst (ben even kwijt wie dat was) had 1 uit 4. Oftewel: niemand won alles en niemand verloor alles. Dan is waarschijnlijk leuk geweest. Marko won dus. Knap, alhoewel Marko zelf aan gaf een paar keer goed te zijn weg gekomen. Ach, wie niet? Ik zeker. Hier kan je de volledige uitslag zien.

In mijn eerste partij bereikte ik tegen Jan Capello niets. Integendeel: door een waardeloze dubbelpion kon Jan op winst spelen. Of die er ook was weet ik niet. Ik hou mezelf er maar aan vast dat ik door goed verdedigen en Jans tijdnood toch nog een halfje mocht bijschrijven. Tegen Ton van Vliet ging het al beter: ik kwam zelfs een pion voor. Toen ik dacht het te kunnen afmaken bleek ik een ordinaire rekenfout te hebben gemaakt, want Ton kon “in het vierkant” komen. Weg pluspion en volgens mij kon Ton winnen. Hij zag het niet: weer remise.

 Tegen Krijn Saman bereikte ik niet veel totdat Krijn met zijn paard aan een voor mij onbegrijpelijke reis begon. Die kostte tempi en gaf me uiteindelijk de kans een pionnetje te winnen. Vervolgens bracht Krijn truc na truc in de stelling, maar gelukkig liep ik me niet foppen. Maar een walk-over was het zeker niet.

Dan de laatste ronde, tegen Herman Schoonakker, die met 2,3 uit 3 gedeeld eerste stond. Herman leek op pad naar (gedeelde) toernooiwinst, want ik had wel het ongevaarlijke Pc4 gezien, maar niet het kwaliteitwinnende Pb3. Herman wel en onder het mom van “door op te geven is nog nooit een partij gewonnen” bleef ik actieve zetjes doen. Toen Herman met d5 zijn witveldige loper beperkt had in speelruimte werden die actieve zetjes zelfs kansen en na g5 werd het zelfs een alleen door dameverlies te voorkomen matnet. Potjandrie: weer gewonnen, maar verdiend? Zeker niet.

groetjes en tot dinsdag 5 mei voor snel schaken (nadere berichten volgen)

Peter

NB: 4 mei vonden we niet zo geschikt om te schaken

Meer nieuws

DZD Koningsdagtoernooi Rapid 15/5

DZD Koningsdagtoernooi Rapid 15/5

DZD Bevrijdingsdagtoernooi Blitz 3/2

DZD Bevrijdingsdagtoernooi Blitz 3/2