News

Nagekomen partijen van een winnaar

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Normaal gesproken had ik eerder ruimte gemaakt voor het weekendtoernooi dat vorige week in Haarlem werd gehouden. Vele grootmeesters deden dit jaar mee aan het toernooi dat door velen nog steeds soms 'het AKN' wordt genoemd, naar de oude sponsor. (Dan moet ik de nieuwe, het Nova College, ook even noemen natuurlijk.)

Het toernooi blijft voor mij altijd een beetje speciaal, aangezien ik er in 1996, precies tien jaar geleden, zowel een IM (Bjarnason) als een GM (Wojtkiewicz) versloeg. Dit jaar was het Erwin l'Ami die tussen vele andere grootmeesters, van wie?Ǭ†de meeste op 5 uit 6 eindigden, als enige 5,5 uit 6 wist te halen en daarmee de eerste prijs pakte. Hoe hij dat deed, mailde hij me: "Het toernooi verliep goed voor mij. Ik had wel wat geluk met de indelingen en hoe de uitslagen in de laatste ronden vielen." Deze bescheiden opstelling siert de winnaar, maar als we naar zijn partijen kijken zien we dat hij gewoon een uiterst solide toernooi speelde.

E?ɬ©n moment, uit de laatste ronde:

l'Ami-Ris Haarlem 2006

20...Lc5?! (beter 20...Lb4+) 21.dxc5 Db3?Ǭ†22.Dc2! Txd3 23.Dxb3 Txb3 24.Kf2 en wit had een prachtig eindspel dat hij mooi naar winst voerde.

Op het ACT, dat vandaag begint, is l'Ami zowel alfabetisch als op rating vierde geplaatst. Hij eindigt hoger vermoed ik.

>> speel Erwins partijen na
More from PeterDoggers
Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race