News

Sybolt de Boer op koers

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Bij het Persoonlijk Kampioenschap van Schaakbond Groot-Amsterdam, waarbij een plaatsje bij de Halve Finales van 2007 te bemachtigen valt, ligt Sybolt de Boer op koers. Hoewel Arno Bezemer (2330) als eerste geplaatst is, werd De Boer (2294) door velen vooraf als favoriet voor de titel beschouwd.

We hadden De Boer zo'n zeven jaar niet op grote toernooien gezien toen hij tijdens het ACT afgelopen jaar liet zien waarom hij ooit als groot talent werd gezien: hij versloeg o.a. IM Siebrecht en GM Peng. Op het Amsterdams kampioenschap liet hij dit weekend wederom een volwassen en evenwichtige schaakstijl zien, waarmee hij overtuigend Cyriel Pex, Aran K?ɬ?hler en Daan Zult versloeg. In de vierde ronde speelde hij remise tegen voormalig kampioen Paul Peter Theulings. De als eerste geplaatste Bezemer speelde al drie keer remise en staat op 2,5. Theulings staat tweede achter De Boer met 3 uit 4, samen met local hero (en voormalig winnaar) Aran Kohler en de jeugdige Vincent Ouwendijk. Volgend weekend worden de laatste drie rondes gespeeld.

Update 15.35 uur Mijn eigen spel is niet om over naar huis te schrijven. Reacties op de niet al te beste maar toch wel interessante potjes zijn welkom!

>> naar mijn partijen
More from PeterDoggers
Goryachkina Misses Chance As Women's Candidates Tournament Resumes In Khiva

Goryachkina Misses Chance As Women's Candidates Tournament Resumes In Khiva

Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships

Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships