News
News

Toch nog iets moois voor De Eenhoorn

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
In de KNSB-competitie is het een en al mis?ɬ®re dit seizoen voor het eerste van schaakvereniging De Eenhoorn, maar in de bekercompetitie daarentegen draait de club, als een soort FC Utrecht, fantastisch. Na Euwe en Oegstgeest '80 te hebben geklopt werd gisteravond in de streekderby, in en tegen Purmerend, met 1-3 gewonnen.

Purmerend was gewaarschuwd van tevoren. Het enige puntje dat De Eenhoorn in de 1e klasse tot nu toe wist te scoren was tegen Purmerend, en in dit gelijkspel had De Eenhoorn op de bovenste vijf borden met 4-1 gewonnen. Dezelfde tegenstander wist gisteravond opnieuw het beste bij De Eenhoorn naar boven te halen.

Zult speelde op bord een prima tegen Hopman, die niet zijn avond had. In een Aangenomen Damegambiet zag wit de geofferde pion niet terug en in het vroege middenspel maakte Hopman al een grote fout. Monty kwam na een Gr?ɬºnfeld een gezonde pion achter te staan tegen Peelen maar was wederom taai en wist alsnog remise te maken; hoe precies heb ik niet gezien. Visser stond na een 6.f4-Najdorf lange tijd zeer moeilijk tegen Schoorl maar counterde in het eindspel. Hij wist met dame tegen koning alleen net niet te winnen want een paar zetten voor het mat ging hij door zijn vlag. Ondergetekende speelde een goede partij en na lang De Rover onder druk gezet te hebben bereikte ik een paardeindspel met een pion meer. Dit eindspel speelde ik vervolgens niet goed maar dankzij een blunder van zwart won ik alsnog.

In de volgende ronde wacht een aardige tegenstander. 'HSG uit, altijd lastig.'

Purmerend       (2247) - De Eenhoorn   (2210) 1-3
1. Pieter Hopman   (2313) - Daan Zult    (2212) 0-1
2. Piet Peelen    (2347) - Martijn Monteban (2249) ?Ǭ?-?Ǭ?
3. Rob Schoorl    (2202) - Henk-Jan Visser (2169) ?Ǭ?-?Ǭ?
4. Yong-Hoon de Rover (2235) - Peter Doggers  (2208) 0-1
>> speel de partijen na
More from PeterDoggers
White Presses, Black Holds: All Draws In Prague

White Presses, Black Holds: All Draws In Prague

Abdusattorov Catches Maghsoodloo As Prague Masters Sees Blunders, Turnarounds

Abdusattorov Catches Maghsoodloo As Prague Masters Sees Blunders, Turnarounds