News

Valse start Nakamura (update)

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Op dit moment is het kampioenschap van de Verenigde Staten bezig. De opzet is typisch Amerikaans: het deelnemersveld is in twee groepen van 32 spelers verdeeld, die eerst apart een negenrondig toernooi afwerken. De winnaars van beide toernooien plaatsen zich voor de finale, waarin een tweekamp van slechts twee rapidpotjes de nieuwe kampioen van de Verenigde Staten moet opleveren. Leuk voor het publiek, goed voor de media, bla bla. Helaas wordt er nog zelden gewoon geschaakt, tot het bittere einde, om titels.

Top seed in groep A is Hikaru Nakamura. Het enfant terrible van het moderne schaak, die verbaast met 1.e4 e5 2.Dh5 en die klassieke partijen maar saai vindt, is de regerend kampioen. Maar zijn start is een kampioen onwaardig: in de eerste ronde bracht Naka een mooi offer op het bord maar miste later de winst; in de tweede ronde kwam hij tegen een 2279 niet verder dan een (min)remise. Auw.

Update 6/3/2006, 20.46 uur: Er moet bijna wel iets anders aan de hand zijn met Nakamura. Hij verloor in de derde ronde van Camilla Baginskaite (2299).

>> speel deze drie partijen na
PeterDoggers
Peter Doggers

Peter Doggers joined a chess club a month before turning 15 and still plays for it. He used to be an active tournament player and holds two IM norms.

Peter has a Master of Arts degree in Dutch Language & Literature. He briefly worked at New in Chess, then as a Dutch teacher and then in a project for improving safety and security in Amsterdam schools.

Between 2007 and 2013 Peter was running ChessVibes, a major source for chess news and videos acquired by Chess.com in October 2013.

As our Director News & Events, Peter writes many of our news reports. In the summer of 2022, The Guardian’s Leonard Barden described him as “widely regarded as the world’s best chess journalist.”

In October, Peter's first book The Chess Revolution will be published!


Company Contact and News Accreditation: 

Email: peter@chess.com FOR SUPPORT PLEASE USE chess.com/support!
Phone: 1 (800) 318-2827
Address: PO Box 60400 Palo Alto, CA 94306

More from PeterDoggers
New Power Generation Shows Itself At Sharjah Masters

New Power Generation Shows Itself At Sharjah Masters

14-Year-Old Lu Miaoyi Wins Chinese Women's Championship; Wang Yue Takes Open

14-Year-Old Lu Miaoyi Wins Chinese Women's Championship; Wang Yue Takes Open