News

Valse start Nakamura (update)

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Op dit moment is het kampioenschap van de Verenigde Staten bezig. De opzet is typisch Amerikaans: het deelnemersveld is in twee groepen van 32 spelers verdeeld, die eerst apart een negenrondig toernooi afwerken. De winnaars van beide toernooien plaatsen zich voor de finale, waarin een tweekamp van slechts twee rapidpotjes de nieuwe kampioen van de Verenigde Staten moet opleveren. Leuk voor het publiek, goed voor de media, bla bla. Helaas wordt er nog zelden gewoon geschaakt, tot het bittere einde, om titels.

Top seed in groep A is Hikaru Nakamura. Het enfant terrible van het moderne schaak, die verbaast met 1.e4 e5 2.Dh5 en die klassieke partijen maar saai vindt, is de regerend kampioen. Maar zijn start is een kampioen onwaardig: in de eerste ronde bracht Naka een mooi offer op het bord maar miste later de winst; in de tweede ronde kwam hij tegen een 2279 niet verder dan een (min)remise. Auw.

Update 6/3/2006, 20.46 uur: Er moet bijna wel iets anders aan de hand zijn met Nakamura. Hij verloor in de derde ronde van Camilla Baginskaite (2299).

>> speel deze drie partijen na
More from PeterDoggers
Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships

Gold For Nunn, Sturua, Gaprindashvili, Berend At World Senior Championships

China, Uzbekistan To Play World Team Chess Championship Final

China, Uzbekistan To Play World Team Chess Championship Final