News

Van Ojik/Zult winnen Zaans Kroeglopers

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Zaterdagochtend kwam ik terug van mijn vakantie naar de VS en zondag zat ik alweer met een deels verwerkte jetlag achter het schaakbord. Ben je dan idioot of niet. Hoe dan ook, ik had het niet willen missen, want mijn teamgenoten Mark van Ojik en Daan Zult wonnen het Zaans Kroegloperstoernooi 2006 door ongedeeld eerste te eindigen voor sterke duo's als Bosboom/K?ɬ?hler, Solleveld/Peelen en Wemmers/De Haan.

De Eenhoorners Van Ojik en Zult begonnen met zes uit zes, waarvan ronde 3 een meevaller was aangezien ze na een foutieve indeling te zwakke tegenstanders hadden gehad. In ronde vier gingen ze, gezien de partijen onnodig, onderuit met 1,5-0,5 tegen S.Becic/Ceko maar toen begonnen de heren pas echt te schaken. Eerst versloegen ze Bosboom/K?ɬ?hler met 1,5-0,5 (Zult-Bosboom was de remise) en alsof dat nog niet genoeg was werden daarna Wemmers/De Haan met 2-0 opzij gezet. In de laatst ronde was een 1-1 tegen Bezemer/Kikkert genoeg voor de eerste prijs.

Die bestond uit 160 euri en een gratis diner bij een nabij gelegen tapasrestaurant, alwaar ondergetekende en Joris van Vuure, als w?ɬ©l betalende tafelgenoten, zich met de winnaars uitstekend vermaakten met de anekdotes van de dag. Zoals het bekertje Fristi dat 's ochtends door Van Ojik in de haast op een container was gezet ergens in de binnenstad van Zaandam. "Als we het toernooi winnen dan ruim ik het wel op," had hij erbij gezegd. Belofte maakt schuld vond hij dus 's avonds laat werd het kleinood alsnog op de juiste wijze weggegooid.

Eindstand aan kop:

1. Zult/Van Ojik 11.0, 2. Bosboom/K?ɬ?hler 10.5, 3-7. Solleveld/Peelen, Wemmers/De Haan, S.Becic/Ceko, Moene/Van Vliet, P. van Haastert/Kretzschmar 10.0
Ziehier de volledige eindstand en meer foto's.

En jawel, speel hier van het winnende duo elk twee partijen na!
More from PeterDoggers
Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory