News

Vechtschakers Carlsen en Van Wely maken er wat moois van

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Het is een korte tweekamp, van slechts vier partijen, maar Magnus Carlsen en Loek van Wely zijn vechtschakers en maken er iets moois van tot nu toe. We zouden bijna gaan hopen op een remise vandaag, zodat we vanavond kunnen genieten van vier tiebreakpartijen. En waarom ook niet, als er toch niks op het spel staat? Kunnen de heren ook nog even hun snelschaakkunsten oefenen voor de volgende ronde van het FIDE-WK.

Zoals we toch wel een beetje van hem gewend zijn, zagen we in de eerste drie partijen de drie gezichten van Loek: de beheerste, krachtige 1.d4-speler (partij 1), de soms erg kwetsbare Siciliaanspeler (partij 2) en de als een leeuw vechtende speler (partij 3). Na een mislukte opening van zwart was Carlsen in de tweede partij in zijn element, en zette hij Loek met een koningsaanval van het bord:

Carlsen-Van Wely DSB Tweekamp (02) Zwart heeft zojuist 23...f5 gespeeld en dat lijkt alles nog een beetje bij elkaar te houden, ware het niet dat Magnus met een kleine combinatie door de zwarte stelling heen brak.

24.exf6! Txd6 25.Dxe4 Lb7 26.Lxd6 Dxd6 27.Tad1 Pd8 28.f7+! en wit won.

De derde partij eindigde in remise maar was bloedstollend. Aanvankelijk stevenden de twee af op een bloedeloze 0-0, totdat Loek na wat onnauwkeurigheden in de problemen was gekomen. Magnus speelde het prachtig, maar iets te.

Van Wely-Carlsen DSB Tweekamp (03) Magnus deed hier (natuurlijk) 47...Kh3. Een geweldige zet en het is jammer dat het proza?ɬØsche 47...Tc2 beter was.

Over ruim een uur begint de laatste partij van de match. Het belooft een mooie apotheose te worden.

>> speel de (geannoteerde) partijen na
More from PeterDoggers
Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race

Nepomniachtchi, Svidler Lead As Levitov Chess Week Becomes Two-horse Race