News

Weer een jarige

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Een van de schaakmomenten die ik het meest koester is de openingsavond van het Aeroflot-toernooi in Moskou, maandagavond 14 februari 2005. Er bevonden zich tientallen en nog eens tientallen grootmeesters op het banket, met namen die ik voornamelijk kende uit Informators en andere schaakliteratuur. Op het podium waren grootheden als Spassky, Karpov en Kortsjnoj neergezet om de opening van het toernooi op te luisteren.

foto (Pufichek; www.kosteniuk.com): Smyslov met zijn vrouw en Kosteniuk In het midden van de zaal, naast elkaar op twee stoelen, zat het echtpaar Smyslov. E?ɬ©n voor ?ɬ©?ɬ©n ging men met ze op de foto; ik besloot mijn respect vooral te uiten door stille bewondering.

Dit is een weblog en geen schaakkalender. Toch wil ik niet onvermeld laten dat oud-wereldkampioen en tegenwoordig vooral problemist Vassily Smyslov, een dag na Kortsjnojs 75ste verjaardag, 85 is geworden!

Overigens is het vandaag ook precies zestig jaar geleden dat de vierde wereldkampioen Alexander Aljechin overleed in een klein hotel in Estoril (Portugal).

Zo, dan zijn we weer bij wat de datum van vandaag betreft.
More from PeterDoggers
Aleksandar Matanovic (1930-2023)

Aleksandar Matanovic (1930-2023)

Row Over Freak Storm Mars Dutch Women's Championship; Roebers (17) Wins 1st Title

Row Over Freak Storm Mars Dutch Women's Championship; Roebers (17) Wins 1st Title