News
News

Weer eens een potje van Judit

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
Judit Polgar, het grootste talent van de drie Hongaarse zusjes die vanaf hun geboorte opstaan en naar bed gaan met schaakborden, schaakstukken en schaakdiagrammen, zien we helaas niet al te veel meer achter het bord. Ze is de laatste jaren voornamelijk bezig met een goede moeder zijn, neem ik aan. Heel jammer, al is het alleen maar omdat ze tot het groepje schakers behoort?Ǭ†waar de broodnodige sponsors op af?Ǭ†komen. En dat is dan vooral omdat ze vrouw is, maar wij schakers weten dat Judit ook gewoon een lekker aanvallende speelstijl heeft.

Dit weekend schaakte Judit Polgar (2711) haar eerste serieuze partij van dit jaar: ze was opgetrommeld door haar club Wood Green om mee te doen in het finaleweekend van om het Brits clubkampioenschap: de Four Nations Chess League (4NCL), waarin elk team tenminste ?ɬ©?ɬ©n vrouw moet opstellen. En ze kan het nog steeds: met wit tegen Harikrishna (2680) hield ze de hele partij voordeel maar een lopereindspel met drie?Ǭ†tegen twee op ?ɬ©?ɬ©n vleugel was niet te winnen.

Het slot van de Britse competitie was identiek aan voorgaande jaren: Wood Green (o.a. Adams, Polgar, Dreev, I.Sokolov, Smirin, Bologan, Nielsen en McShane) stond bovenaan met vlak daarachter Guildford (o.a. Fressinet, Harikrishna, M.Gurevich, Krasenkow, Lautier, Rowson, Sutovsky en Ciuksyte) met evenveel matchpunten maar minder bordpunten. Twee jaar geleden won Wood Green de onderlinge match en zowel vorig jaar als dit jaar pakten ze het kampioenschap door in de laatste ronde Guildford op 4-4 te houden.

>> speel?Ǭ†Wood Green-Guildford na
More from PeterDoggers
Abdusattorov Enters Live Top 10 After Win In Prague Masters Opening Round

Abdusattorov Enters Live Top 10 After Win In Prague Masters Opening Round

Honorary Grandmaster Title Posthumously Awarded To Sultan Khan

Honorary Grandmaster Title Posthumously Awarded To Sultan Khan