News

Xu Yuhua en haar eindspelen

PeterDoggers
| 0 | Chess Event Coverage
De kersverse wereldkampioene bij de dames, de Chinese Xu Yuhua, verraste vriend en vijand door op de persconferentie te verklaren dat ze vier maanden zwanger is. Ze heeft naar eigen zeggen haar wereldkampioenschap 'te danken aan haar nog ongeboren baby'. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar in werkelijkheid is het vooral Xu Yuhua's gedrevenheid in het eindspel die haar de wereldtitel opleverde. In elf van de vijftien partijen die ze tijdens het W.K. te Jekaterinenburg (Siberi?ɬ´) speelde, kwam een eindspel op het bord en de laatste vier overwinningen die ze boekte, in de kwartfinale (tegen Kovalevskaja), de halve finale (Matvejeva) en de finale (Galliamova), werden beslist in het eindspel.

Galliamova-Xu Yuhua Jekaterinenburg, 2006

Iemand die deze stelling met zwart weet te winnen, heeft wilskracht. Misschien een wat ouderwetse term inmiddels, maar toch: de girl power van een wereldkampioene.

De organisatie van het Essent-toernooi in Hoogeveen, oktober dit jaar, zit nu met ?ɬ©?ɬ©n open vacature voor de kroongroep. De beste schaakster ter wereld is dan net moeder geworden.

>> speel de genoemde eindspeloverwinningen van Xu Yuhua na
More from PeterDoggers
Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Gender Bias Research Shows Parents, Mentors Shortchange Girls’ Chess Potential

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory

Nepomniachtchi Repeats Levitov Chess Week Victory