Blogs

Rematch: Pan Härdfeldt - Roland Berg, parti 2 av 8

GMMigge
| 0

Remi i första partiet, ett parti som såg ut att vara väldigt okomplicerat och en snabb och enkel remi, men där det faktiskt begicks otaliga misstag. Här är analysen av partiet:

Betänketiden var lite förvirrande. Förra partiet så glömdes det tydligen bort att det skulle vara 5 sekunders bonustid för varje drag efter tidskontrollen. Dessutom så skulle det vara 1 timme på 40 drag och sen en halv timme för resten, men istället har kombattanterna spelat med 1 timme på 30 drag och en halv timme för resten, och så kommer det även att fortsätta.

Här följer analysen av parti nr. 2:

 

Roland vann med andra ord till slut. Pan kom, som vanligt, väldigt bra ur öppningen. Så har det varit i princip i varenda parti de nånsin spelat emot varandra. Näst intill en vinstställning efter sin bondevinst. Men efter en girig manöver där utvecklingen försummades så vändes partiet på endast ett par drag, och Rolands initiativ blev för mycket.

Roland leder med 1½ - ½, något han inte lyckades med vid nåt tillfälle förra matchen.

[Swe] Denna schack-blogg av Mikael Svensson från Landskrona kommer att skrivas på svenska, och innehålla tankar och idéer om schack, främst riktat till våra juniorer på Landskrona Schackklubb. Åtminstone initialt.

[Eng] This chess blog will be written completely in Swedish. Unfortunately for those who do not understand Swedish, but on the other hand, the target audience will mostly be Swedes anyway.