Blogs
ÇUVAL

ÇUVAL

OZEROZGUR
| 0

ÇUVAL

12 Kasım sabahı Eminönü'nde, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri USS ROSS adlı Amerika Birleşik Devletleri savaş gemisinin 3 askerinin başına çuval geçirdi. Olayı saldırı olarak niteleyen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç "bu saygısız eylemi kınıyoruz" demiş.
Ertesi gün yaptığı bir basın toplantısında konuya ilişkin soru sorulan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi de tutuşmuş:
"Gezen bir kişinin başına ben bir çuval geçirme meselesini doğru bulmuyorum. Bu öbürünün eşiti bir olay değil. Çok istiyorlarsa gitsinler Irak'ta, Suriye'de ABD askerinin başına çuval geçirsinler, o zaman anlarım. Bunu ben Türkiye'nin misafirperverliğine yakıştırmıyorum."
Önce siz gidin kendi imkânlarınızla ister misafirperverlik, ister izzet-i ikram yapın. Fakat Türkiye'nin itibarı söz konusu olduğunda nazik olmaya hakkınız yoktur.
Ne oldu? Dersim Mersim derken Y-CHP'nin çuvallayacağını mı anladınız sonunda? Taban ayağınızın altından kaymaya mı başladı? Depresyona mı girdiniz yoksa? Bilmiyor musunuz, Süleymaniye'de 11 Türk askerinin başına çuval geçirildiği ve 60 saat sorgulandığı 4 Temmuz 2003 tarihinde Irak de facto Amerika Birleşik Devletlerinin işgali altındaydı?

2003 dönemi günümüzden biraz farklıydı tabi. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tavrı pek sizinki gibi değildi. 9 Temmuz'da çuvala ilişkin yaptığı açıklamada ‘‘ABD yönetimi, bu pervasızlık için derhal Türkiye'den özür dilemeli ve sorumluları cezalandırmalıdır" diyordu. ABD'nin Türkiye'ye terör ihraç ettiğini belirterek "ABD Kuzey Irak'taki 5 bin PKK'lı teröristi Türkiye'ye teslim etmelidir" diyordu.
Çünkü henüz Y olmayan partiniz, iktidarın 361 sandalyesi olmasına rağmen tezkereyi bile durdurabiliyordu.
Peki, ABD ne yapıyordu? 2003'te yanlarına peşmergeyi alıp Türk karargâhını basan, Türk askerinin kafasına silah doğrultan çuvalcı subaylarına bir ceza vermiş miydi? Uyarıda dahi bulunmuş muydu ki twitter üzerinden "İstanbul'da gerçekleştirilen saldırı"yı kınıyor? Türkiye'den özür dilemiş miydi? Dönemin Genel Kurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'ün aktardığına göre muhataplarının yalnızca "we are sorry" demeleri dışında hayır. We  are sorry yetmez.

Ey Hamzaçebi, Dersim projesinden yakınlığınız vardır belki. Söyleyin o ABD'li haydutlara Türk Askerinin başına çuvalı yiyorsa Türkiye'de, hatta Kıbrıs'ta geçirsinler!
                    
             13 Kasım 2014 tarihinde panturanism.com sitesinde yayınlanmıştır.