Blogs

Снайперська тактика

fed4ev
| 1

Життєві досвіди карбуються в пам’яті й проявляються в дивний спосіб, раптово, в зовсім різних діяльностях.

Так ся стало, що я був у війську і так ся стало, що числився снайпером.. Стріляти - то я не стріляв, такий собі снайпер-пацифіст (: але заняття з тактики, як мало їх не було, все ж любив. Головна тактика снайпера - облаштування й маскування позиції, вичікування й точний постріл з засідки, - раптово проявилася в двох зіграних тут партіях.

Перша, яку я покажу - з командного матчу проти вірменів. Наразі, дві гри з BABUMYAN-TARON найвдаліший мій досвід виступів за  Team Ukraine.

Партія в кращих козацьких традиціях почалася з чатику:

BABUMYAN-TARON: Privet,udache tebe Bratok!
fed4ev: spasibo! 

Важливі ходи прокоментовані на білому полі під шахівницею.

Взагалі, цей бложик веду трошки для саморозвитку (завжди вдячний коментаторам, пишіть іще!), а в основному для радості. Приємно й весело перечитувати згодом, сподіваюся, ви теж насолджуєтесь) Чим я собі сподобався в цій партії, так це маневрами ферзя з одного краю дошки на інший - в засідку. Іще класно виглядає сховок чорного короля, пішаки в центрі фактично позбавили необхідності робити рокіровку.

Похвастаюсь іще одною партією, вона мені більше до душі. Лаконічна (вдвічі коротша), грав її проти дядька з на 100 пунктів вищим рейтингом.. Це турнірна гра, яка, так би мовити, морально виправдала мою перемогу в групі у другому колі змагання:

Боротьба була дуже напружена! Аргентинець, лідер групи (за найвищим рейтингом) швидко зіграв 9 з 10-ти партій, набравши 7 очок. Я наприкінці кола мав 6 очок і дві незавершені партії, на третьому місці був румун з 5-ма очками й незавершеними партіями, які грав з лідером і зі мною:
1. Аргентинець: 7 очок (+1 можливе)
2. Я: 6 очок (+2)
3. Румун: 5 очок і +3 можливих
.
Тобто за певних умов кожен мав шанси перемогти й вийти з
 групи в наступне коло турніру  

Зрештою, диво трапилося, румун переміг аргентинця та програв мені. Я чекаю старту в передостанньому колі турніру.

А ця партія гралася на старті другого кола, досить швидко: 

Порівняйте партії: в обох виграють чорні, матова позиція ідентична в обох - Qxg2#. Можна було би вважати помилками суперників, але мені приємніше думати про свій талант і вдале застосування снайперської тактики! (:

Дякую, перемог вам!