Blogs
Značaj nastupa svakog pojedinca za tim

Značaj nastupa svakog pojedinca za tim

gorlap
| 3

Za uspeh i razvoj tima kao i saradnju na zadovoljstvo svih nas u tom zajedničkom poduhvatu su između ostalog veoma važne 2 stvari: 

1. TIMSKA KOMUNIKACIJA  i  

2. LIČNI DOPRINOS REZULTATU. 

1.       KOMUNIKACIJA – imajte u vidu da je zaista veliki napor a ponekad i mala neprijatnost kada administratori  cimaju ljude putem privatnih poruka moleći ih da se uključe u pojedini meč. Pretraživanje ko je aktivan i ko bi mogao da se uključi u meč, pisanje i slanje poruka kao i praćenje procesa registracije je popriličan posao. Zato bi bilo fer a i veoma korisno po tim, da članovi tima kada dobiju molbu u vidu privatne poruke da se priključe u neki meč ako u tom trenutku iz bilo kog razloga ne mogu da se priključe i odigraju meč, makar odgovore sa porukom ovakve ili slične sadržine "u ovom trenutku NE MOGU odigrati ovaj meč".

Administratorima tima ta informacija “ne mogu” bi to bila velika usluga i pomoć jer bi vreme mogli da usmere na druge raspoložive igrače. 

 2.       DOPRINOS TIMU - Pored rezultata i poena koje ostvarujemo za tablom, timu možda još i više doprinosimo samim svojim prijavama i učešćem u meču.

Ovaj doprinos ćemo ilustrovati jednim svežim primerom iz meča Srbija - Kanada u okviru svetske lige:

Koliki bi bio značaj za SRBIJA tim da se u sastav tima priključio samo još jedan igrač sa rejtingom 2030? (primer je uzet za igrača iz rasprave na timskom notesu koji se ikap nije prijavio)

Taj igrač bi seo na 22. tablu što je samo po sebi lepo pojačanje. Ali bi onda i Kanada dobila "pojačanje" i u meču bi zaigrao i njihov 222. prijavljeni igrač - prvi sa liste čekanja koji je imao rejting od 1330.

Upravo ova činjenica da bi SRBIJA tim dobio pojačanje sa rejtingom od 2030 a da bi Kanada dobila “pojačanje” u vidu sledećeg igrača na listi čekanja od 1330  je taj KLJUČNI DOPRINOS.

Na ime samo tog jednog dodatnog igrača Srbija bi kao bonus dobila i to da bi se tačno 200 igrača preselilo na jednu tablu niže. Tako da bi tim bukvalno time kumulativno dobio 700 rejting poena razlike...

Ili uprošćeno baš na ovom primeru: Ulazak samo jednog ovakvog dodatnog igrača u tim donosi ne samo njegove moguće poene za tablom već i lakše protivnike za 200 igrača sa nižim rejtingom!

Kad se ovih 700 rejting poena razlike prelije na 200 igrača – dobijamo tačno 3,5 rejting poena po svakom igraču !!!!!

Zato je u ovako neizvesnim mečevima ulazak svakog novog igrača dragocen po ceo tim.